Порака на Лаодикиското време.


  Книга на Откровение серија.

Лаодикиското време.


Вилијам Бранхам

Прочитајте ја целата сметка во ...
Лаодикиско црковни време.

Откровение 3,15-19:
“Ги знам делата твои: ти не си ни студен, ни жежок; о, да беше студен или жежок! Така, бидејќи си млак, и не жежок, ниту студен, ќе те изблуам од устата Своја. Оти велиш: 'Богат сум, и се збогатив, и ништо не ми треба', а не знаеш дека си беден и проколнат, сиромав, слеп и гол; те советувам да си купиш од Мене злато, низ оган пречистено, за да се збогатиш; и бело облекло, за да се облечеш, и да не се гледа срамот на голотијата твоја, и со очна маст намачкај ги очите твои, за да гледаш. Кои Јас ги сакам, нив ги карам и казнувам. И така, биди ревностен и покај се.”

Ако го читаме ова заедно, сигурен сум дека сте забележале дека Светиот Дух не рече никаква пофалба за оваа возраст. Он изнесува две точки од обвинението и ја изрече својата пресуда над нив.

(1) Откровение 3,15-16:
“Ги знам делата твои: ти не си ни студен, ни жежок; о, да беше студен или жежок! 16. Така, бидејќи си млак, и не жежок, ниту студен, ќе те изблуам од устата Своја.”

Ние внимателно ќе погледнеме. Тој вели дека оваа група на Лаодикиска црква е млака. Ова млакост бара казна од Бог. Казната е дека тие ќе бидат изблуени од Неговата уста. Овде не сакаме да забегаме како многу. Тие многу неразумно кажуваат дека Бог може да не изблује од својата уста, а тоа докажува дека не постои такво нешто како вистината во доктрината на упорност на светиите. Сакам сега да го поправам вашето размислување. Овој стих не е даден на една поединец. Туку на црква. Понатаму, ако вие само ќе го задржите Словото на ум ќе се потсетиме дека никаде не се кажува дека ние сме во устата на Бога. Ние сме во Негови на дланки. Ние сме носени во Неговите прегратки. Враќање во непознатите векови пред времето бевме во неговиот ум. Ние сме во Неговато бачило, и во Неговите пасишта, но никогаш не во Неговата уста. Но, она што е во устата на Господ? Словото е во Неговата уста. Матеј 4,4 “Но Тој одговори и рече: Напишано е: 'Човекот не ќе живее само од леб, туку од секој збор што излегува од устата на Бога.” Тоа, исто Слово треба да е на нашите усти. Па, ние знаеме дека Црквата е телото Негово. Таа е тука, наместо Него. Што ќе биде во устата на црквата? Зборот. 1. Петрова 4,11: “Ако некој говори, нека знае дека зборува Божји зборови; 2. Петрова 1,21: ”Оти никогаш според човечката волја не е изречено пророштво, туку светите Божји луѓе зборувале просветувани од Светиот Дух.“ Што не е во ред со овие луѓе, на последниот ден? Се откажаа од Словото. Веќе не се заинтересирани за него. Млаки се кон него. Тоа ќе го докажам во моментот.

Баптисти имаат црквени верувања и догми врз основа на Словото и не може да ги разбудите. Тие велат дека деновите на апостолите и на чудата се завршени и не постои крштевањето со Светиот Дух после верувањето. Методистите кажуваат (врз основа на Словото) дека не постои крштевање во вода (попрскувањето е крштевање) и тоа е посветување крштевањето со Светиот Дух. Црквата Христова се фокусира на крштевањето на обновување и во многу голем број случаи, влегуваат како суви грешници и излегуваат како мокри грешниците. А сепак, тврдат дека нивното учење е врз основа на Словото. Утврдени секвенцијално и дојдовме до Пентекосталци. Дали тие го имаат Словото? Ставете ги на тест на Словото и ќе видите. И ќе го издадат Словото за возбуда речиси во секое време. Може да се произведе манифестација како што се масло и крв и јазици и други знаци, без разлика дали со зборови или не, или дали тоа е правилно толкувано од Словото, повеќето ќе паднат на тоа. Но, она што се случи на Словото? Словото го ставија настрана, така што Бог вели: “Јас ќе одам против сите вас. Јас ќе те повратам од мојата уста. Ова е крајот. Зошто во седум од седум сезони не видов ништо, но само луѓе кои држат повеќе до нивните сопствени зборови, наместо Моето. Затоа, на крајот на ова ера ќе ве повратам од мојата уста. Се е свршено, јас дефинитивно ќе се зборувам. да, јас сум тука во средината на црквата. Амин на Бога, верни и вистинити ќе биде откриени и тоа ќе биде мојот пророк.” О, да, тоа е така. Откровение 10,7: “Но во деновите, кога седмиот ангел ќе возгласи и затруби, тогаш ќе се изврши тајната на Бога, како што им беше објавил Он на своите слуги- пророците.” Ете Тој го праќа потврдениот пророк. Тој праќа пророк по речиси две илјади години. Тој праќа некој кој е толку далеку од организацијата, образованието и светот на религијата како Јован Крстител и Илија од прошлоста, така вели Господ“ и да зборуваат во името на Бога. Тој ќе биде гласот на Бог, а тој ќе го стори, како што е најавено во Малахија. 4,6 Ќе ги врати срцата на децата кон Татковците. Тој ќе ги врати избраните на последниот ден, и тие ќе го слушнат потврдениот пророк како дава точна вистина како што беше со Павле. Тој ќе ја врати вистината како што ја имале. И тие избрани за него во тој ден ќе бидат оние кои вистински го манифестираат Господ и да бидат Неговото Тело и ќе бидат Неговиот глас и ќе прават Неговите дела. Алелуја! Го гледате ли тоа?

Кратко разгледување од историјата на црквата ќе се покажат како точни во оваа мисла. Во темните векови Овие луѓе беа речиси целосно изгубени. Но, Бог го испрати Лутер со зборот. Лутераните во тоа време зборуваа во името на Бога. Но, тие се организираа и чистиот збор повторно се загуби бидејќи организацијата се стреми кон учењето и црквени верувања наместо на едноставното Слово. Тие не можеа да зборуваат во името на Бога. Потоа Бог го испрати Весли, и тој беше гласот на Словото во својот ден. Луѓе кои со откровение од Бог станаа живеат и посланија читаат познати на сите луѓе на неговата генерација. Кога Методисти потфрлија, Бог ги повика другите и така тоа одеше во текот на годините додека во последниот ден ќе има и други луѓе во земјава кои ќе бидат под гласникот ќе бидат конечен глас на последното време.

Да, навистина. Црквата не е веќе Божјиот “Глас”. Таа е свој гласник. Затоа Бог се свртува против неа. Тој ќе ја засрами со пророкот и невестата, бидејќи тоа ќе биде гласот на Бог. Да, тоа е, бидејќи во последното поглавје на Откровението. 17. стих вели: “Духот и невестата велат: 'Дојди!'” Уште еднаш светот да слушне директно од Бог како на Педесетница, но, се разбира, ова ќе биде Невестата и Словото, ќе се отфрлат како во првото време.

Па тој извика во оваа последна време: “Го Имате зборот Имате повеќе Библии од кога било, но не правите ништо во врска со зборот освен што го сецкате на парчиња и го добивате она што го сакате изоставајќи она што не сакате. Не те интересира да ЖИВЕЕШ по него. Претпочитам да си бил студен или жежок.

Ако беше студен и го отфрли, би можел тоа да го поднесам. Ако сакаше да бидеш вжарен до белило да би ја спознал нејзината вистина и би живеел по неа, за тоа би те пофалил. Но, кога едноставно го земаш Мојот збор и не го почитуваш, јас за возврат мора да те одбиам тебе. Јас ќе. те повратам бидејќи ми се гадиш.“ Значи, секој знае дека млака вода предизвикува мачнина во стомакот. Дали ви треба повраќање, речиси најдобро е да се пие топла вода. Од млакоста црквата е болна и Тој изјави дека ќе се опорави. Тоа не потсетува како се чувствуваше пред потопот, нели?

О, дај Боже да црквата е топла или ладна. Во најдобар случај, таа треба да биде страстно (топла) Тоа веќе не е гласот на Бог светот. Таа ќе продолжи да тврди дека тоа е така, но Бог не вели така.

О, Боже уште има глас за луѓето од целиот свет, исто како што тој го даде гласот на невестата. Ова е гласот на невестата, како што рече, и ние ќе зборуваме подоцна.

(2) Откровение 3,17-18: “Оти велиш: 'Богат сум, и се збогатив, и ништо не ми треба', а не знаеш дека си беден и проколнат, сиромав, слеп и гол; те советувам да си купиш од Мене злато, низ оган пречистено, за да се збогатиш; и бело облекло, за да се облечеш, и да не се гледа срамот на голотијата твоја, и со очна маст намачкај ги очите твои, за да гледаш.”

Сега ја гледам првата фраза на овој стих, “затоа што ти зборуваш”. Гледате, тие зборуваа. Гледаш, велат тие. Тој зборува како гласници на Бог. Ова докажува токму она што го рече во стихови 16-17. Но, и покрај тоа што велат тие, тоа не значи дека тоа е вистина. Католичката црква вели дека зборува во името на Бога, велејќи дека таа беше сигурна дека е гласот на Господа. Како било кој народ може да биде толку духовно со злите надвор од моето знаење, но тие се ставаат на семе што е во нив, а ние знаеме од каде доаѓа тоа семе, нели е тоа?

Лаодикискита црква вели: “Јас сум богата и немам потреба од ништо.” Тоа беше нејзиниото самооценување. Таа погледна во него и тоа е она што го видела. Таа рече: “Јас сум богата”, што значи дека на богатите припаѓаат работите на овој свет, и покрај тоа што пишува: Јаков 2,5-7: “Послушајте, возљубени браќа мои, не ги избра ли Бог сиромасите од овој свет +да бидат богати во верата и наследници на царството, ветено од Него на оние, кои Го сакаат? А вие го посрамивте сиромавиот. Не се ли тоа богатите што ве мачат и влечат по судови? Не го хулат ли тие вашето добро име, со кое сте се нарекле?” Значи, ни укажуваат на тоа дека богат човек може да биде духовен, но сите знаеме дека Словото вели дека е мал грст. Сиромашните се оние кои преовладуваат во телото на вистинска црква. Значи, ако црквата станува полна со богатство, ние знаеме само едно нешто: “Икабод” пишува над нејзината врата! Тоа не може да се негира, бидејќи тоа е Словото.

Прочитајте ја целата сметка во ...
Лаодикиско црковни време.


  Писмото вели...

Ете, стојам пред вратата и чукам. Ако некој го чуе гласот Мој и ја отвори вратата, ќе влезам при него и ќе вечерам со него, и тој со Мене.

На оној, што победува, ќе му позволам да седне со Мене на Мојот престол, како што и Јас победив и седнав со Отецот Свој на Неговиот престол.

Кој има уво, нека чуе, што им зборува Духот на црквите.

Откровение 3:20-22Книгата на Oткровението.
Продолжува на следната страница.
(Христос надвор од црквата.)


Ние знаеме дека
ова е последен
возраст бидејќи
Израел
има вратиле
во Палестина.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Acts of the Prophet.

(PDF Англиски)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Англиски)

А планината и роза
грмушка во снегот
во Кина.

Лили од оган.

Столб на оган.
Хјустон 1950 година.

Светлината на
пирамида карпа.


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.