Ангел појавува.


  Делата на пророкот cерија.

Ангел комисија.


Pearry Green.

Едно од најчудните искуства на Павле се однесуваше на небесна посета што се случи кога тој бил испратен во Рим како затвореник, под задолжен за капетан на римските војници. Пред да пловеа од Крит, Павле му кажал на капетанот на бродот дека не треба да пловат. Но капетанот се биде човек на морето, сметаше дека ги познава плимата и осеката, условите на ветерот, времето, и морето подобро од Павле, па тој во собата плови во секој случај. Тие беа само неколку дена од островот кога тие беа поставени врз од страна на жестока бура. Тие фрлаа справи и товарни над одборот да го олеснат на брод за да не потоне и сите загине. Пол молчел некое време сè додека, како што читаме во Дела 27:21-22,

21 А после долго нејадење, Павле застана меѓу нив и рече: „Мажи, требаше да ме послушате и да не тргнуваме од Крит, и ќе бевме поштедени од оваа неволја и штета.
22 И сега ве опоменувам да бидете бодри, зашто ниедна душа од вас нема да се изгуби, освен коработ.

Ќе мора да се признае дека ова е многу чудно изјава за човек, и самиот затвореник, да се направи на одговорните за бродот. Кога сите се плашат за своите животи, тој беше велејќи дека тие треба да го слушаа, но сега тие треба да бидат добро расположение, за никој не би загинел, иако бродот ќе се изгуби. По какво овластување би бил човек како Павле, затвореник, зборува таква изјава? Стих 23-25 вели:

23 Зашто ангел од Бога, Кому Му припаѓам и Кому Му служам, застана до мене ноќеска,
24 и рече: „Не бој се, Павле! Ти треба да дојдеш пред ќесарот, и еве, Бог ти ги подарува сите, кои пловат со тебе.”
25 Затоа, мажи, бидете смели! Зашто Му верувам на Бога, дека ќе биде така како што ми е ветено.

Сега, зошто Павле зборуваше со таков авторитет? Тоа беше затоа што Бог го испрати ангелот да се застане покрај него и Павле зборуваше зборовите дека овој ангел му рече. Бидејќи ангелот бил Божји гласник, Павле можеше да рече: „Така вели Бог“.
-----

По чудниот ран живот на Брат Бранхам, по неговата конверзија, годините поминаа, и тој служеше на Бога на најдоброто од неговата способност како пастир и работник во царството на Бога. Тој дури работел како чувар на игри во Индијана. Почетокот на она што требаше да биде огромна промена во неговиот живот и министерството се случи на почетокот на март 1946 година, кога се вратил дома на ручек и одеше под јавор во предниот двор на неговиот дом, на 8-ми улица во Jеферсонвил, Индијана. Додека тој помина под дрвото, тој раскажува дека еден силен, брзачки ветер влегол во дрвото. Се удри во врвот на јаворското дрво и му се чинеше дека дрвото ќе биде растргнат. Огромно влијание предизвикани од него да се тетерави. Неговата сопруга и другите трчаа кон него, мислејќи дека тој се разболува. Тој се сврте кон неа и ги рече овие зборови, „За повеќе од дваесет години јас не сум бил во можност да се разбере ова министерство, ова чудно чувство за себе. Не можам да продолжам вака. Јас мора да имаме одговорот.“
-----

Откако го сочинуваше својот ум и ги кажа своите намери, Брат Бранхам отиде сам да го бараат Бог на тајно место, решени да го знаат одговорот и да се најде мир во своето срце за ова чудно чувство и овие феномени.
-----

Брат Бранхам лежеше ничкум на лицето во пештерата пред Бога. Кога тој се молел неговото срце во искреноста, бара од Бог, тој рече дека тој седна и го чекаше одговорот. Тој беше само седи таму и чека Бог да се зборува назад. Колку пати сме го чуле како вели, „Тие што чекаат на Господ...“ Толку често кога се молиме, ги правиме сите разговори, и веднаш штом ќе се преку зборување, ние се добие и да ја напуштат. Тој рече дека тајната е откако ќе се молиш да имаат трпение да почека до Бог зборува назад. Тоа е ако верувате дека Бог ве чул, потоа почекајте го одговорот. Брат Бранхам се посвети на волјата Божја во својот живот.

Беше околу 11 часовeн дека тој го виде мека светлина појавувајќи се пред него. Погледна нагоре и се крена за да се движи кон оваа светлина и таму висеше таа голема ѕвезда. Тоа не имаат пет бода како ѕвезда, но повеќе личеше на топка на оган. Потоа, тој слушнал стапки, и човек со голем раст му пријде. Човекот тежеше можеби двесте килограми, имаше темен тен, без брада, со должина на рамо коса. Како што човекот го зафати погледот, Брат Бранхам стана многу исплашени, но странец погледна во него љубезно и почна да зборува. Исто како ангел застана од страна на Павле и го даде инструкции, па овој ангел застана крај брат Бранхам и го даде инструкции. Јас го стави овие инструкции тука во седум одделни категории:

„Не плаши се“, рече ангелот, ставајќи го брат Бранхам во леснотија, и продолжи, велејќи: „Јас сум гласник, испратено до вас од присуството на Семоќниот Бог“. Тоа беше првата фаза, смирување на сите стравови и идентификување на самиот себе.

Во втората фаза, тој разговараше со братот Бранхам за неговиот живот, велејќи: „Сакам да знаете дека вашиот чуден живот е за цел во подготовка на вас да извршиш работа што Бог го ракоположи за да го направите од твоето раѓање.“

Трета фаза: ангелот му рече дека имало некои услови што тој мора да ги исполни и да ги задржи. Тој рече: „Ако, ќе биде искрена, и можете да ги натерате луѓето да веруваат вас...“ И тогаш тој отиде во четвртата фаза - резултатите:

Тој рече: „... ништо нема да застане пред вашите молитви, дури и не рак!“

Сега забележите зборовите на ангелот досега. Тој ги стави Брат Бранхам на леснотија и се идентификувани. Му рекол дека знае за неговиот минат живот и цел. Тој, исто така, му рече тој мораше да биде искрена, и дека луѓето мораа да му поверуваат. Сакам да го кажам ова со свои зборови: Ако ангел Божји му рече на братот Бранхам дека мора да биде искрен, уште колку повеќе мора да ни се каже дека сме искрени? Исто така е важно дека тој се добие на луѓето да се поверува, затоа, ако не верувате брат Бранхам да се биде пророк Божји за оваа возраст, тогаш неговата порака и неговото министерство не беа за вас.

Петтата фаза од пораката на ангелот беше предупредување за луѓето да ги исповедаат своите гревови пред да дојдат пред овој Божји човек, и дека тој требаше да им кажам на луѓето дека нивните мисли зборувајте погласно пред престолот Божји отколку што прават нивните зборови. Ова беше предупредување за целото човештво.

Тогаш ангелот отиде во шестата фаза и им кажа на Брат Бранхам работи во врска со неговиот живот и идните министерството. Му било речено дека ќе проповеда пред мноштвото низ целиот свет и дека тој ќе застане во спакувани аудиториуми, со луѓе се сврте настрана поради недостаток на простор. Неговата црква во Jеферсонвил ќе стане централизирано место каде луѓето би доаѓале од целиот свет, барајќи ги неговите молитви за нивно избавување.
------

Тука застана Ангел Божји кажувајќи му, „Вие ќе проповеда пред мноштвото, и илјадници низ целиот свет ќе дојдат кај вас за молитва и совет“. Не само тоа, но ангелот отиде за да се каже дека „Вие ќе се молам за цареви и владетели и монарси“.

Превод извадоци од... "The Acts of the Prophet".
Chapter 8 - Angel Appears

(PDF Англиски)


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Делата на пророкот.

(PDFs)

Chapter 8
- Angel Appears

(PDF Англиски)

Пред...

После...

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.

(PDF Англиски)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Англиски)

God, Hidden and
Revealed in simplicity.

(PDF Англиски)

Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

Кој сака да ја запази својата душа, ќе ја изгуби; а кој ќе ја изгуби, ќе ја запази.

Лука 17:33Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.