Армагедон.


  Книга на Откровение серија.

Армагедон.


David Shearer.

Оваа страница е збирка мисли и Светото Писмо во врска со настаните на последното време. Затоа што знаеме дека „Бог е свој негов толкувач“ некои настани не може целосно да се знае за, се додека не се случат.

Откровение 16:16,
И ги собра на местото на еврејски наречено Армагедон” (Рид на Мегидо).

Холивуд ни даде слика на Армагедон како тотално уништување на Земјата. Но, дали е ова точно?.

Зборот Армагедон е изведен од два грчки збора „хар“ што значи рид или планина, и „Мегидо“, место во Израел. Ова е местото каде што е последната битка помеѓу војската на Христос и армијата на Антихристот се случува.

Додека тоа е пораз на Антихристот и неговите војски, тоа не е целосно уништување на Земјата. Останува уште да има илјадагодишно владеење на Христос, наречено Милениум. Сатаната ќе биде врзан во текот на овој период, и така на Земјата ќе има мир.

Меѓународните сили ја опсадуваат Ерусалим.

Захарија 12:2
„Еве, ќе го направам Ерусалим опојна чаша за сите народи наоколу - за време на опсадата на Јуда и Ерусалим.


Јоил 3:1-2

1 „Зашто ете, во оние денови и во она време, кога ќе им го вратам пленството на Јудеја и на Ерусалим,
2 ќе ги соберам сите народи и ќе ги поведам во долината Јосафат. Таму ќе им судам заради Израел, Мојот народ и Моето наследство, кое го растераа меѓу народите и ја разделија меѓу себе Мојата земја.

Меѓународните сили ќе слетаат на плажите на Израел, во обид да се ослободи градот Ерусалим. Библијата се однесува на „сите нации“. Мое мислење е, дека тоа не значи „сите на Земјата“, тоа значи сили на Обединетите нации, кои претставуваат „сите народи“.

Времињата на незнабошците.

Исус рече во Лука 21:24,
„...а народите ќе го газат Ерусалим, додека не се исполнат времињата на народите.“

За нас е јасно дека живееме во овие времиња, за што зборуваше Исус.

Христос му се открива на Евреите.

Захарија 12:10-11,
10 А врз Давидовиот дом и врз Ерусалим ќе излеам милостив и молитвен дух. И ќе гледаат на Оној Кого го прободија; ќе тажат над Него како над единец; ќе го оплакуваат горко како првенец.
11 Во оној ден ќе настане голем плач во Ерусалим, како плачот во Ададримон, во Мегидонската Рамница.

Ова се случува во времето кога Христос се открива на Евреите. Приказната за Јосиф во Библијата е еден вид на овој настан. Тој ги става сите надвор од своето присуство, и се открива пред своите браќа.

Римјаните 11:26-27,
26 И така, целиот Израел ќе се спаси, како што е напишано: „Избавителот ќе дојде од Сион; ќе ја одврати безбожноста од Јакова.
27 И ова им е Завет од Мене кон нив, кога ќе им ги отстранам гревовите.”

На крајот на милениумот, сатаната е поставена лабава, и битката на "Гог и Магог" се случува.


  Писмото вели...

Зашто, ако нивното отфрлање е помирување за светот, какво ли ќе биде нивното примање, ако не живот од мртвите?

Римјаните 11:15


   Преземи пораки.

Пораки во врска со настаните на последното време.

ЛАОДИКИСКО ЦРКОВНО ВРЕМЕ.
(PDF Англиски)
Anointed ones at the End time.
Modern events made clear by Prophecy.
Fifth Seal. - души под олтарот.
Sixth Seal. - голема нeволја.
Future home of the Heavenly Bridegroom and the Earthly Bride.
Feast of Trumpets.

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Делата на пророкот.

(PDFs)

Седумте печати.

А планината и роза
грмушка во снегот
во Кина.

Лилјани на оган.

 

Столб од оган
- Хјустон 1950.

Светлината на
пирамида карпа.

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.
(PDF Англиски)

Бог има
многу титули...
но Тој има само
еден човечки име.
И тоа име
е Исус.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Земјотрес пресуда.

Армагедон.

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.