Делата на пророкот.


   Вовед...

Во 1969 година, Пречесниот Pearry Green, од Тусон Табернакул, (Аризона, САД) проповедаше серија проповеди детализирајќи ги неговите лични искуства и некои настани во животот и министерството на Вилијам Бранхам.

Оваа инспиративна серија подоцна беше транскрипирана, и формирана во книгата позната како „Дела на пророкот“.

Оваа книга ја прочитав во 1970 година, и се увери во вистината на овие работи. Колку неверојатно наследство ни го остави брат Green, за што, благодарам на мојот Господ и Спасител, Исус Христос.

Како поглавја се преведени, истите ќе бидат додадени во полето за преземање подолу. Бог да те благослови додека читаш.

Вебмастерот.


   Преземи...

Преземи...


The Acts of the Prophet

(PDF Англиски)

Preface.
Chapter 1  - The Forerunners.
Chapter 2  - Of whom the World is not worthy.
Chapter 3  - Voice of the Sign.
Chapter 4  - This day this Scripture is Fulfilled.
Chapter 5  - Early Life and Conversion.
Chapter 6  - 1933.
Chapter 7  - 1937.
Chapter 8  - The Angel Appears.
Chapter 9  - The Third Pull.
Chapter 10 - More than a Prophet.
Chapter 11 - The Cloud.
Chapter 12 - Earthquake Judgement.
Chapter 13 - God is Light.
Chapter 14 - Sabino Canyon.
Chapter 15 - The Tent Vision.
Chapter 16 - The Accident.
Chapter 17 - Last Moments.
Chapter 18 - Following a Man.
Chapter 19 - Lifting up a Man.

  Делумни преводи...

Делумни преводи се наоѓаат на овие страници.

Поглавје 1 Претходниците.
Поглавје 2 Оправдување на пророкот.
Поглавје 3 Гласот на знакот.
Поглавје 6 Река Охајо, 1933 година.
Поглавје 8 Ангел појавува.
Поглавје 8 Прво и второ повлече.
Поглавје 11 Натприроден Облак.
Поглавје 12 Земјотрес пресуда.
Поглавје 13 Бог е Cветлина.

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Chapter 14
- Sabino Canyon

(PDF)

Седумте печати.

 

Пред...

После...

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.
(PDF Англиски)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Англиски)
 

God, Hidden and
Revealed in simplicity.

(PDF Англиски)

  Писмото вели...

И Неговите ученици Го прашаа, говорејќи: „Зошто тогаш книжниците велат, дека Илија најнапред мора да дојде?”

А Тој им одговори и рече: „Навистина Илија иде и ќе обнови сè.

Матеј 17:10,11


Нешто не може да
потекнува од ништо.
Програма не може
сама да пишува.
Живот не може да
потекнува од Не-живот.
Потребна е интелигенција.Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Земјотрес пресуда.

Армагедон.

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?