Mosha jonë, Laodice.


  Libri i Zbulesës seri.

Mosha jonë, Laodice.


William Branham.

Zbulesa 3,15-19:
“I di veprat e tua: nuk je as i ftohtë as i nxehtë. Oh, të ishe i ftohtë ose i nxehtë! Por, pasi je i vakët - as i ftohtë as i nxehtë - do të vjell prej gojës sime! Dhe pasi thua: 'Jam i pasur. U bëra pasanik! Asgjë nuk më mungon!' e, pasi nuk di se je i mjerë, i ngratë, skamnor, i verbër, i zhveshur, po të këshilloj: blej prej meje ar të pastruar në zjarr që të pasurohesh, blej petka të bardha që të vishesh dhe të mos shihet turpi i lakuriqësisë sate; blej edhe barin për të lyer sytë që të shohësh! Unë i qortoj dhe i ndëshkoj ata që i dua. Ji, pra, i zellshëm dhe kthehu!”

Që nga ne e lexojmë këtë së bashku, unë jam i sigurt që ju keni vënë re se Fryma nuk i ka thënë një gjë mirësi në këtë epokë. Ajo shkon deri në dy akuzat dhe ka shpallur gjykimin e tij mbi ta.

(1) Zbulesa. 3,15-16: “Unë njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë, ose për shkak se ju jeni të vakët - as e nxehtë e as ftohtë - unë do të ju vjell nga goja ime.”

Ne duhet të shikojmë me kujdes këtë. Ai thotë se ky grup i epokës Laodiceane kisha është e vakët. Kjo e vakët kërkon një dënim nga Perëndia. Dënimi është se ata do të vjellen ose pështyhen nga goja e tij. Ju nuk doni të merrni sa më shumë. Ata shumë me pamençuri thonë se Perëndia mund ti ketë rivendosur nga goja, dhe kjo provon se nuk ka gjë të tillë si e vërteta në doktrinën e këmbënguljes së shenjtorëve. Unë dua tani për të korrigjuar të menduarit tuaj. Ky varg nuk është dhënë për një individ. Është dhënë për kishën. Ai thotë kisha. Për më tepër, në qoftë se ju vetëm e kishit Fjalën në mendje, ju do të mbani mend se askund sështë atje se ne jemi në gojën e Perëndisë. Gravimi është në duart e Tij. Montuar ne jemi në krahë. Të gjithë rrugën prapa në epokat e panjohur para kohe ne kemi qenë në mendjen e tij. Në vathët e Tij, dhe ne jemi të Tij, por kurrë në gojën e tij. Por kjo është në gojën e Zotit? Ajo është në gojën e tij. Mateu. 4,4: “Por Ai, duke u përgjigjur, i tha: 'Është shkruar: 'Do të njeriu të jetojë vetëm me bukë, por me çdo Fjalë që del nga goja e Perëndisë.”' Ajo gjithashtu do të duhet të jetë dhe në gojët tona. Pra, ne e dimë se kisha është trupi i Tij. Ai është këtu në vend të Tij. Çfarë do të jetë në gojën e kishës? FJALA. Pjetrit 4,11: “Nëse ndonjë flet, le ta bëjë si orakujt (Fjalën) e Perëndisë.” Pjetrit 1,21: “Sepse asnjë profeci nuk ka ardhur asnjë vullneti i njeriut, por Fryma e Shenjtë ka kapur njerëz të shenjtë që kanë folur nga Perëndia.” Çfarë është e gabuar me këta njerëz në ditën e fundit? Kishte mbështetje të Fjalëve. Nuk janë më të prirur për të. Vakët drejt saj. Kjo do të provojë të drejtët tani.

Baptistët kanë besimet e tyre kishtare dhe dogmat bazuar në Fjalën dhe ju nuk mund të jeni të shkundur. Ata thonë se ditët apostolike e mrekullive është e kaluar dhe nuk ka pagëzim i Frymës së Shenjtë pas besimit. Metodistët thonë (bazuar në Fjalë) se nuk ka pagëzimi në ujë (spërkatja nuk është pagëzim) dhe se shenjtërimi, pagëzimi i Frymës së Shenjtë. Kisha e Krishtit fokusohet në pagëzimin e ripërtëritjes dhe në shumë shumë raste aty hyjnë mëkatarët si të thatë dhe të dalën si një mëkatarë i lagësht. E megjithatë, pretendojnë se doktrina e tyre është e bazuarnë Fjalën. Të përcaktuara sipas radhës dhe shkoni te Pentekostalët. A kanë ato një Fjalë? Ti vënë ato në Fjalët e testimit dhe të shohim. Ata do ta shesin jashta Fjalën për senzacion çdo herë. Mund të prodhojë një manifestim si nafta dhe gjaku dhe gjuhë dhe shenjat e tjera, qoftë në fjalë apo jo, apo nëse ajo është interpretuar si duhet nga Fjala, shumica do të bien për të. Por çfarë ka ndodhur bazimin të Fjalës? Fjala është lënë mënjanë, në mënyrë që Zoti thotë: “Unë jam duke shkuar kundër të gjithë juve. Unë jam duke ju hedhur nga goja ime. Ky është fundi. Sepse në shtatë nga shtatë sezonet nuk kam parë asgjë, por njerëz të cilët mbajnë më shumë nga fjalët sipër të imes. Prandaj, në fund të kësaj epoke ju jeni vjellur nga goja ime. Kjo është mbi të gjitha. Unë patjetër do të flas. Po, unë jam këtu në mes të kishës. Amen i Perëndisë, besnik dhe i vërtetë që do të zbulohet dhe do të jetë profeti im.” Oh, po, kjo është kështu. Zbulesa. 10,7: “Dhe në ditët e zërit të dërguarin e shtatë, si Ai duket, do të përfundojë në misterin e Perëndisë, ashtu si Ai u shpalli shërbëtorëve të tij, profetëve.”

Ka. Ai dërgon profetin e vërtetuar. Ai dërgon një profet pas gati dy mijë vitesh. Ai dërgon dikë që është aq larg nga organizimi, edukimin dhe bota e fesë se si Gjon Pagëzori dhe Elia i vjetër, dëgjohet vetëm nga Perëndia dhe të ketë “kështu thotë Zoti” dhe flet për Perëndinë. Ai do të jetë zëdhënësi i Zotit dhe Ai, SI ËSHTË SHPALLUR NË MALAHIA 4, 6 DO TI KTHEJË ZEMRAT E FËMIJËVE TE BABALLARËT. Ai do të zgjidhet në ditën e fundit, dhe ato do ta dëgjojnë profetin e vërtetuar për të dhënë të vërtetën e saktë ashtu siç ishte me Palin. Ai do të jetë e vërtetë si ata që kishin atë. Dhe ju do të përzgjidheni për të në atë ditë ku do të jenë ata që me të vërtetë duke manifestar Zotin dhe të jetë trupi i Tij dhe të jetë zëri i tij dhe të bëjë punën e Tij. Aleluja! A e shihni këtë?

Shqyrtim i shkurtër i historisë së kishës do të provojë se sa i saktë është ky mendim. Në epokat e errëta Fjala ishte e humbur pothuajse tërësisht njerëzve. Por Perëndia dërgoi Luterin me Fjalën. Luteranët në atë kohë kanë folur në emër të Zotit. Por ata të organizuar dhe të pastër do të kuptojnë çfarë është Fjala përsëri të kenë humbur për shkak se organizata tenton drejt dogmave dhe besimeve të kishës dhe jo Fjalë të thjeshta. Ato nuk mund të flasin në emër të Perëndisë. Pastaj Perëndia dërgoi Wesley, dhe ai ishte zëri i Fjalës në ditët e tij. Njerëzit të cilët kanë marrë zbulesën e tij nga Perëndia u bë letrat që jetojnë për ti lexuar dhe të njohur nga të gjithë njerëzit e brezit të tij. Kur metodistët pabesë, Perëndia e ringjalli të tjerët dhe kështu vazhdoi me kalimin e viteve deri në këtë ditë të fundit ku përsëri ka njerëz të tjerë në vend që do të jenë nën të dërguarin në kohën e tyre të fundit të votave përfundimtare në epokën përfundimtare.

Po, me të vërtetë. Kisha nuk është “zëdhënësi”por Perëndia. Ajo ka zëdhënësin e vet. Prandaj Perëndia është kthyer kundër tij. Ai do një trup profetin dhe nusja, sepse ajo do të jetë zëri i Perëndisë. Po, kjo është, për shkak se në kapitullin e fundit të Zbulesës. Vargu 17 thotë: “Dhe Fryma dhe nusja thonë: 'Eja!'” Edhe një herë bota për të dëgjuar drejtpërdrejt nga Perëndia, ndërsa në ditën e Rrëshajve, por, sigurisht, kjo do të jetë nusja e Fjalës që do të refuzohet si në epokën e parë.

Pra, ai u bërtiti këtyre epokave të kaluar: “Ju keni Fjalën. Ju keni më shumë Biblën se kurrë, por nuk keni bërë asgjë në lidhje me Fjalën, përveç që ju gënjeni dhe ndani në copa duke marrë atë që ju dëshironi anashkaluar atë që nuk e dëshironi. Nuk të intereson JETESA, por diskutimi për te. Më shumë don të jesh i ftohtë ose i nxehtë.Të jesh i ftohtë dhe ta hedhësh,do të mund të përballoja. Në qoftë se ju do të merrni të bardhë të nxehtë të dini të vërtetën e saj dhe të jetojnë atë, Unë do të të kremtoj për këtë. Por kur ju thjesht të merni Fjalët e Mia dhe nuk e respektojnë atë, të kthehem, Unë refuzoj të të binden ty. Unë jam për tu hedhur, sepse ju keni neveri nga unë.” Pra, të gjithë e dinë se uji i vakët që shkakton një përzierje në stomak. A keni nevojë për ilaç për vjellje, pothuajse mirë është për të pirë ujë të ngrohtë. Nga kisha e vakët është Perëndia i sëmurë dhe ai ka deklaruar se Ai do të shërohet. Ajo na kujton se si Ai ndjehet pak para përmbytjes.

Oh, Zot bëje që kisha të jetë e ftohtë apo të nxehtë. Në më të mirë, ai duhet të jetë i zjarrtë (e nxehtë). Nuk e bëjnë. Dënimi është shqiptuar. Ajo nuk është më zëri i Perëndisë të botës. Ajo do të vazhdojë të argumentojnë se ajo është, por Perëndia nuk e thotë.

Oh, Perëndia ende ka një zë për njerëzit e botës, ashtu si ai i dha nuses zë. Ky është zëri i nuses siç kemi thënë, dhe ne do të flasim për të më vonë.

(2) Zbulesa. 3,17-18: “Sepse ju thoni: 'Unë jam i pasur. Unë jam i pasur dhe s'kam nevojë për asgjë' - dhe nuk e di se ti je qyqar e mjeran, i varfër, i verbër dhe i zhveshur. I këshilloj të blesh nga unë e jo zjarr ari, dhe rrobat e bardha të veshin, në mënyrë që ajo nuk turpërohet prej lakuriqësisë sate, dhe vajos sytë e tu me vaj të erëkëndshëm për të parë.” Pra, shikoni në frazën e parë të këtij vargu: “Duke qenë se ju flisni.” Ju shikoni, thanë ata. Ata folën si zëdhënës i Perëndisë. Kjo dëshmon pikërisht atë që kam thënë vargjet 16-17 për qëllimin. Por edhe pse ata thonë se nuk do të thotë se është e vërtetë. Kisha Katolike thotë se flet në emër të Zotit, duke thënë se ajo ishte e sigurt se është zëri i Zotit. Si çdo popull mund të jetë aq shpirtërisht i lig përtej njohurive, por ata sjellin për farën që është në ta, dhe ne e dimë se ku ai erdhi dhe nga është ajo farë, nuk është ashtu?

Kisha Laodiceane thotë: “Unë jam i pasur. Unë jam i pasur dhe s'kam nevojë për asgjë.” Ajo ishte me vetë-vlerësimin e saj. Ajo e shikoi atë dhe kjo është ajo që ajo e pa. Ajo tha: “Unë jam i pasur,” që do të thotë se të pasurit në gjërat e kësaj bote. Fshij atë në dritën e Jakobit 2,5-7: “Dëgjoni, vëllezërit e mi të dashur! A nuk i zgjodhi Hyji ata që për sy të botës janë skamnorë për t'i bërë të pasur në fe dhe trashëgimtarë të Mbretërisë që ua ka premtuar atyre që e duan? E ju e përbuzët skamnorin! Po a nuk ju marrin nëpër këmbë pikërisht pasanikët? Po a nuk ju çojnë pikërisht ata nëpër gjyqe? Po a nuk e shajnë pikërisht ata të bukurin Emër që u thirr mbi ju?” Pra, nuk sugjerojnë që një person i pasur mund të jenë i pasur edhe në mënyrë shpirtërore, por ne të gjithë e dimë se Fjala thotë se ajo është një grusht i vogël. Të varfërit janë ato që mbizotërojnë në trup kishën e vërtetë. Pra, nëse kisha bëhet e plotë me pasurinë, ne e dimë vetëm një gjë: “Pasuria” është shkruar mbi derën e saj! Ajo nuk mund të mohohet për shkak se ajo është Fjala.

Lexoni llogaria e plotë në... Epoka Kisha Laodiceane.Libri i Zbulesës.
Vazhdon mbi faqen tjetër.
(Krishti jashta nga Kisha.)


Misteri i të Krishtit.

Website Anglisht Newsletter.

Libri i Zbulesës.

 

Perëndi dhe e Shkenca
- Arkeologji.

Mirë lajmeve.
Krishti vdiq për mëkatin tuaj.

Ujë Pagëzimi.

 
 

Natyra e perëndishme shpjegoi.

Shtatë kishës moshave.

Të shtatë vula.

Emri i Perëndisë.

Mëkati fillestar.
A ishte ajo një mollë?

Perëndi dhe e Shkenca
- Evolucioni.

Mitologji.
Babylon, Burim.

Vizioni në Patmos.

Doktrina Bileame.

Kjo Grua Jezabela.

Mosha jonë, Laodice.

Krishti jashta nga Kisha.

Doktrina Nikolaite.

 

Misteri Babilona.

Perëndi dhe e Shkenca.
Mikrobiologjia.

Perëndi dhe e Shkenca.
Kozmologji.

Perëndi dhe e Shkenca.
Miti i i Dinosaurs.

Kliko në një imazh për të shkarkuar tablo me permasa të plota ose PDF.


Acts of the Prophet.

(PDF Anglisht)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Anglisht)

Një shpat mali dhe
shkurre trëndafili në
dëborë në Kinë.

Zambakëve e zjarrit.

Kolona e zjarrit
- Houston 1950.

Dritë mbi një shkëmb piramidale.

  Shkrimi i shenjtë thotë se...

Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse dikush dëgjon zërin tim dhe të hapë derën, unë do të hyj tek ai dhe do të ha darkë me të dhe ai me mua.

Kujt fiton do t’i jap të ulet me mua mbi fronin tim, sikurse edhe unë fitova dhe u ula me Atin tim mbi fronin e tij.

Kush ka veshë, le të dëgjojë atë që u thotë Fryma kishave.

Zbulesa 3:20-22

Ne e dimë
se kjo është
hera e fundit,
sepse Izraeli
kthehet në
Palestinë.Mesazh hub...Zgjidhni gjuhën tuaj dhe shkarko falas mesazhe të nga Vëllai Branham.