Седумте печати.


  Книга на Откровение серија.

Седумте печати.
Преземете ја серијата.


William Branham.

Брат Бранхам ја проповедаше оваа серија, откако му било речено да се врати во Jеферсонвил, од Аризона.
(Види Натприроден Oблак опис)
Преземете ги овие книги во оваа серија:

(PDF Англиски)

God - hidden and revealed in simplicity
Breach between the 7 Church Ages and the Seals
First Seal - бел коњ велосипедист.
Second Seal - Црвениот коњ велосипедист.
Third Seal - црн коњ велосипедист.
Fourth Seal - бледо коњ велосипедист.
Fifth Seal - души под олтарот.
Sixth Seal - голема нeволја.
Questions and Answers on the Seals.
Seventh Seal - тишина.

   Резиме на седумте печати.

Седумте печати.

Првот печат.

Брат Бранхам поучуваше дека јавачот го претставува антихристот дух. Белиот коњ е маскирање. Возачот се преправа да биде праведен, со цел да се инфилтрираат на црквата. Белиот коњ симболизира колку невино започна сето ова. Во едно од писмата на Јован, му рекол на раната црква дека антихристовиот дух е веќе на земјата. Тој е блеф. Тој нема духовна моќ. Сатаната ја користи измамата за да манипулира со политичката моќ.

Второ печат.

Откако го прочитавте вториот печат, Брат Бранхам објасни откровение неговата. Велосипедист на овој црвен коњ е исто велосипедист кој се возеше со белиот коњ. Повторно е сатаната, само менувајќи коњи, односно промена на формата на неговиот напад против вистинската црква. Црвениот коњ ја симболизира крвта на христијанските маченици кој би умрел под мечот на првиот лажен пророк (Дамас, 304 до 384 А.Д.), и последователните лажни пророци, кои биле папите, кардинали и бискупи на потсмеваат христијанската црква.

Трето печат.

Брат Бранхам ни предава дека истиот велосипедист кој претходно ги возеше белите и црвените коњи, смени коњи уште трет пат. Црниот коњ ја симболизира темнината на духовното незнаење. Како што јавачот на црниот коњ започнува своето возење, тоа е мрачно време за децата на Бога. Глас доаѓа од средината на четирите beверови кои го опкружуваат престолот. Тоа е гласот на Јагнето, велејќи: „А на маслото и виното не им нанесувај штета!“. Маслото го симболизира Божјиот Светиот Дух. Виното симболизира стимулација на откровение што го носи Божјиот дух.

Четвртиот печат.

Брат Бранхам објасни како овој блед коњ носеле истиот возач како трите коњи пред него. Бледо бојата на неговата кожа симболизиран мешавина од бели, црвени и црни коњи, спојувајќи религиозни, политички, и демонски сили во последните денови. Забележете како мистериозниот велосипедист остана безимена преку првите три коњи. Сега, на овој блед коњ, јавачот се вика Смрт. Пеколот го следеше.

Пeттиот печат.

Кои се овие луѓе кои петтиот печат покажува стои наоколу небесен жртвеникот? Тие не се маченички христијани, како што претпоставуваа толку многу наставници во Библијата. Тие не се убиени за каква било поврзаност со Исус Христос; но наместо тоа, тие се со маченичка смрт за „Божјото слово и заради сведоштвото што го имаа.“ Овие луѓе се Евреи кои останале верни на законите на Мојсеј.

Шестиот печат.

Шестиот печат е прекин во редоследот на функционирање на природниот свет. Таа започнува со голем земјотрес, проследено со ерупција на вулкани, нуклеарна војна и ужасни болести. Во рамките на временската рамка на шестиот печат случи седумте труби, трите проблеми и седумте последни маки за кои се зборува во Откровенијата поглавја 8 до 17.

Седмиот печат.

Иако никој не зборуваше или се пресели во небото, Јован беше јасно свесни за текот на времето. Брат Бранхам објасни постои тишина во небото е затоа што овој печат мора да остане тајна. Ако сатаната знаеше што лежеше под овој печат тој би се обидел да го первертира исто како и тој секогаш беше направено во минатото. За да се спречи тоа да се случи, седмиот печат мора да ја задржи својата мистериозна природа.

Превод извадоци од... "Натприроден - Kнигата 6"
од Овен Јоргенсен.


  Писмото вели...

И видов во десницата на Оној, Кој седеше на престолот, книжен свиток, напишан одвнатре и однадвор, запечатен со седум печати.

И видов силен ангел како објавува со голем глас: „Кој е достоен да го отвори свитокот и да ги скрши неговите печати?”

И никој ниту на небото, ниту на земјата, ниту под земјата, не можеше да го отвори книжниот свиток, ниту да погледне во него.

Откровение 5:1-3


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Даниел Постер

Достапно од е-пошта:
ronmillevo@yahoo.com

Седумте црква
возрасти Постер

Достапно од е-пошта:
ronmillevo@yahoo.com

Откровението Постер

Достапно од:
Ron Millevo е-пошта:
ronmillevo@yahoo.com


Седумте црква
возрасти.
Постер
Седумте печати.

Достапно од е-пошта:
ronmillevo@yahoo.comКнигата на Oткровението.
Продолжува на следната страница.
(божица-мајка и дете. Вавилон.)


   Bебмастерот вели...

Ова резиме е составено од книгата „Натприроден -Kнигата 6“ и е неверојатно краток. Не прави правда кон серијата проповедал од брат Бранхам, или до книгата напишана од Овен Јоргенсен. Препорачуваме да ја преземете комплетната серија. (Извини - Не можеме да ги обезбедиме на македонски јазик во оваа фаза.) - Bебмастерот.Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?


Supernatural Book 6
од Овен Јоргенсен.

Достапно од:Supernatural
Christian Books.

(PDF Англиски)