Добредојдовте на BNL министерства.


Добрата вест.
Христос умре
за твојот грев.


Ковчегот на Ное.

Опис на локацијата и тестовите извршена на Ковчегот на Ное во источна Турција.


Името на Бога.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?


Река Охајо, 1933 г.

А чудна Cветлина се појавува над главата на млад министер, пред 4000 луѓе.
Глас зборуваше од Cветлината...
„Како што беше испратен Јован Крстител...“


Палеонтологија.

Бог и Hаука.
Мито на диносаурот.

А здрав разум, Библиска перспектива на диносаурусите.


Мистеријата на Христос.

Кој е тој Личност ние го нарекуваме Исус Христос?
Што е Божја мистерија?


Вистинската планината Синај.

Бог слезе на планината и пророк добил десет заповеди напишани на камените плочи.

Вистинската планината Синај.


На натприроден облак.

"Прво, треба да знаете дека во последните денови ќе дојдат луѓе што ќе и се подбиваат на вистината,...
и ќе велат: „Што се случи со ветувањето дека Христос ќе се врати?...”"

Некој побара од Били Греам ова прашање..."Дали Исус доаѓа на облак, или на бел коњ?" Добро прашање. Тој мислеше. Потоа одговори: "Бел коњ". Ова е сликата на враќањето на Христос - За да се владее и царува. Значи каде облакот се вклопат во?

На натприроден облак.

Мајка и дете.

Битие е книгата на почетоците.
Каде митологијата се вклопува во Писмото?


Седумте црква возрасти.

Брат Branham нацрта дијаграм вака за време на серијата "Седумте црква возрасти". Подоцна, Столб на огнот слезе, пред илјадници луѓе, и го привлече истиот дијаграм на ѕидот на црквата.
Докажано - со Cтолб од Oган.


Голгота.

Тврдат:
Учениците на Исус украле неговото тело.
Докази за Воскресението.


Божеството објаснето.

Во Откровение Ch 1 Исус е прикажан како "Првиот и Последниот", сето тоа. Каде се вклопуваат Отецот и Светиот Дух?

Божеството објаснето.


Книгата на Откровението.

Книгата на Откровението cерија.

Оригинален грев.

Вистината за оригиналниот грев.
Дали тоа беше јаболко?


Библиски Геологија.

Библиски Геологија модел.
Библиска перспектива на Геологија.


Шекина Слава на Бога.

Главната разлика помеѓу јудаизмот и тогаш христијанството, од сите други религии, е присуството на Шекина Слава на Бога - Столб на огнот.

Шекина Слава на Бога


Седумте печати.

Тајната на коњаниците
на апокалипсата.
(Седумте печати.)


Земјотрес пресуда.

Божјите пророци им донеле пресуда на народите. Пред Бог да донесе пресуда, пораката на пророкот ќе треба да дојде.


Претходниците.

Пред Првото доаѓање на Христос, Бог испрати Предвесник. Ова треба да се повтори пред Второто доаѓање на Христос.
Можеш ли да го примиш?

Смрт. Што тогаш?

Што се случува со верникот по тоа?


Ангел појавува.

Во 1946 година, ангелот Господов се запозна со братот Бранхам лице в лице, и му рекол дека е ракоположен да се земе еден подарок на божественото исцелување на светот.

Ангел Kомисија.


Содом и Гомор.

Археологија.
Пепел градови на Содом и Гомор некогаш биле центар на бујна земјоделска област.


Армагедон

Холивуд ни даде слика на Армагедон како тотално уништување на Земјата.
Но, дали е ова точно?

Цитат...

Сега, на мојот текст, да се откажам од предметот што сакам да го направам: "Има"... четирите зборови. Да објасниме "Таму". Таму, Пресветата град во светот, Ерусалим, таму, најрелигиозен град во светот... "Таму тие", најрелигиозни луѓе во светот, на верски празник, празникот на Пасхата. "Таму", најрелигиозното место, најрелигиозен град, на - најголемиот од сите организации, шефот на сето тоа, таму тие, најрелигиозни луѓе во целиот свет, се собрале од сите делови на светот. Тие распнат, најмногу срамна смрт кои можат да бидат - Може да биде убиено лице - голи, одзеде облеката од Него. Тој - го презрел срам. Тие... Распетието има a - a - партал обвиткана околу Него, но тие одземени Неговата облека од Него. Најмногу срамно... "Таму" (најголемиот религиозен град) "тие" (најрелигиозни луѓе) "распнат" (најсрамната смрт) "Него" (најскапоцената личност).

Превод од...   The Indictment   63-0707M P33


Цитат од...  "A Thinking man's Filter"
(PDF Англиски)


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Земјотрес пресуда.

Армагедон.

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

Дека јас може да го објави со гласот на благодарност, и кажи на сите твои чудесни дела.

Псалми 26:7Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.