Смрт. Што тогаш?

<< претходната


  Воскресението серија.

Надвор од завесата на времето.


William Branham.

Другите утро Лежев на креветот. Јас само се разбудив од спиење, и ги ставам рацете зад мојата глава, и опуштено со мојата глава на перницата. Потоа почнав да се прашувам она што ќе биде како на другата страна. Сфатив дека сум живеел повеќе од половина мој живот, ако живеам да биде стара колку и мојот народ. И сакав да сторам повеќе за Господ, пред да го напуштам овој живот. Слушнав глас, велејќи: "Ти само што почнуваш. Притиснете ја битката. Чувајте притискање." Како што лежев таму размислувајќи за овие зборови, Мислев, дека само замислував дека слушнав глас. Повторно рече гласот, "Притиснете на битката. Продолжи да одиш. Продолжи да одиш."

Уште, не верувајќи, мислев дека е можно cум разговарал зборовите себе. Ги ставив моите усни меѓу забите, и ја задржав раката над мојата уста и слушав. Гласот зборуваше повторно. "Само продолжи со притисокот. Ако знаеш само она што е на крајот на патот." Се чинеше дека слушам музика и зборови на една стара запознаена песна.
“Јас сум дома болен и сина, и сакам да го видам Исус...
Господе, дозволете ми да гледам минатото завесата на времето.”
Тогаш гласот праша: "Дали сакате да видите само надвор од завесата?"
Јас одговорив: "Тоа ќе ми помогне толку многу".

Што се случи, не можам да кажам. Без разлика дали бев во телото, или дали - тоа беше превод, не знам. Но, тоа е за разлика од која било визија jас некогаш сум имал. Можев да го видам местото каде што бев земен. И јас можев да се видам себеси лежи назад таму на мојот кревет. Реков: "Ова е чудна работа". Имаше голем број на луѓе, и тие дотрчаа до мене, плаче, "Ох, нашиот скапоцен брат". Прво дојдоа млади жени, очигледно во нивните рани дваесетти години. И како што ќе ме прегрнат, тие рекоа: "Нашиот скапоцен брат".

Младите мажи во брилијантноста на млади машкост, со очите блескаат како ѕвезди на затемнета ноќ, со заби како бели како бисери, ме прегрна и рече: "Нашиот скапоцен брат". Потоа забележав дека и јас, имаше стана млади повторно. Погледнав во себе таму, и се свртев и погледнав назад на мојот стар телото кое лежеше на креветот со рацете зад мојата глава. Реков: "Не го разбирам ова". Како што почнав да се обидат да се разбере местото каде што бев, Почнав да сфатат дека не постои вчера и нема утре таму. Никој не чинеше да се уморни. Како мноштво од најубавите млади жени што некогаш сум го видел фрли своите раце околу мене, oткрив, имаше само голема љубов што ме совлада, и нема физичка привлечност како во човечкото однесување. Јас забележав овие млади жени сите ја носеа косата надолу кон половината. И нивните здолништа слезе на нивната глуждови.

По ова, Надеж, мојата прва сопруга, ме прегрна и рече: "Моја скапоцен брат". Потоа уште една млада жена ме прегрна, и Надеж се сврте и ја прегрна младата жена.
Реков: "Не го разбирам ова. Ова е нешто сосема друго од нашата човечка љубов. Не сакам да се вратам на тоа старо тело на креветот".
Потоа еден глас зборуваше со мене, "Ова е она што го проповедал дека Светиот Дух е. Ова е совршена љубов. Ништо не може да влезе тука без ова."

Следно бев земен и седнат на високо место. Сите околу мене беа големи броеви од мажите и жените - во цут на младоста. Тие плачеа од радост, "Ох, нашиот скапоцен брат, ние сме толку среќни да те видам овде." Мислев: "Јас не сум сонувам, зашто можам да ги видам овие луѓе, и можам да го видам моето тело лежи назад таму на креветот."
Гласот  зборуваше со мене, "Знаете, напишано е во Библијата, дека пророците беа собрани со своите луѓе?"
Реков: "Да, се сеќавам на тоа во Писмото. Но, не постојат многубројни Бранхам."

Гласот одговори: "Ова не се Бранхами; овие се вашите конвертира, оние сте довеле до Господ. Некои од овие жени мислите дека се толку млади и убави беа повеќе од деведесет години кога сте ги донеле  на Господ. Не е ни чудо што викаат, ‘Мој скапоцен брат’."
Тогаш мноштвото извика заедно, "Ако не сте излегоа со Евангелието, ние немаше да бидеме тука." Прашувам: "О, каде е Исус? Сакам да го видам." Народот одговори: "Тој е само малку повисок. Еден ден тој ќе дојде кај вас. Ти беше испратен како водач, и кога Бог ќе дојде, тој ќе ви суди според вашето учење." Прашувам: "Дали Павле и Петар имаат ли тие да стојат во оваа пресуда, исто така?" Одговорот беше "Да".

Реков: "Јас проповедав што проповедаа. Јас не се пренасочував од тоа на една страна или на друг. Таму каде што крстија во името на Исус, jас исто така. Таму каде што учеа крштевање во Светиот Дух, jас исто така. Што и да поучуваа, јас се предава, исто така."
"Ние знаеме дека," извика народот, "и знаеме дека се враќаме на Земјата со тебе во некое време. Исус ќе дојде и ќе ви суди според зборовите вие проповедаше нас. Тогаш вие  ќе ни претстави на него, и заедно ќе се вратиме на земјата, да живее вечно ".
Прашувам, "Дали сега треба да се вратам на Земјата?" Тие одговорија: "Да, но задржи притискање на".

Како што почнав да се движам од таа убава, радосно место, колку што моите очи можеа да видат, луѓето се доаѓа кон мене да ме прегрнат, плачејќи: "Мојот скапоцен брат".
Одеднаш се вратив на креветот повторно. Реков: "Боже, помогни ми. Никогаш не дозволете ми за компромис со зборот. Дозволете ми да останам директно на зборот. Не ми е гајле што некој друг го прави, Господи. Дозволете ми да притиснете на за таа убава, радосно место."
Јас сум повеќе убеден од било кога во мојот живот, дека ќе биде потребно совршена љубов да влезат во тоа место. Немаше љубомора, немаше замор, нема болест, нема старост, нема смрт, само врвна убавина и радост. Што и да правите, оставете се настрана се друго додека не се добие совршена љубов. Дојдете до каде можете да ги сакате сите, дури и секој непријател. Без разлика дали авионот е скокање, молњата трепка, или оружјето на непријателот се врз тебе, овие работи не е важно; добиете совршена љубов. Ако не сте спасени, прифати Исус Христос како ваш спасител, сега. Ако не сте крстени во вода, дојди и да се крсти сега. Ако сеуште не сте примиле  крштевањето во Светиот Дух, го примате сега. Притиснете за да таа совршена љубов, што ќе ве однесе до тоа прекрасно и весело место надвор од завесата на времето.

W. Branham.

Прочитајте ја сметката во (PDF англиски)...
Beyond the Curtain of Time.

The Rejected King.


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Acts of the Prophet.

(PDF Англиски)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Англиски)

А планината и роза
грмушка во снегот
во Кина.

Лилјани на оган.

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.

(PDF Англиски)

Столб на Oгнот
- Хјустон 1950.

Светлината на
пирамида карпа.


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

И како што на човекот му е определено да умре еднаш, а потоа суд,

така и Христос, откако беше принесен еднаш за да ги земе гревовите на мнозина, ќе се јави вторпат без грев, а за спасение на оние кои го очекуваат.

Евреите 9:27-28


Ова е она
што го
проповедал дека
Светиот Дух е.
Ова е
совршена љубов.