Евангелието.


Бог те сака.

Јован 3:16 Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот.

Сите луѓе се грешници.

Римјаните 3:10 Нема никој праведен, нема ниту еден;

Римјаните 3:23 зашто сите згрешија и им недостасува Божјата слава,

Исус бил совршено јагне Божјо.

Јован 1:29 Утреден Јован Го виде Исуса како доаѓа при него и рече: „Еве Го Божјото Јагне, Кое ги зема гревовите на светот!“

Јован 1:36 и штом Го виде Исуса да поминува, рече: „Еве Го Божјото Јагне!“

Тој умре за гревовите на светот.

1 Јован 2:2 Тој е жртва помирница за нашите гревови; не само за нашите, туку и за гревовите на целиот свет.

Галатите 1:4 Кој се даде Себеси за нашите гревови, за да нè избави од сегашниот лукав век, по волјата на нашиот Бог и Татко!

Тој воскресна од мртвите за да докаже дека може да прости гревови.

Римјаните 10:9 Зашто, ако со твојата уста исповедаш, дека Исус е Господ и ако во твоето срце поверуваш, дека Бог Го воскреснал од мртвите, ќе бидеш спасен.

Римјаните 6:9 зашто знаеме дека Христос, Кој воскресна од мртвите, веќе не умира: смртта нема веќе власт над Него.

Дела Ап 4:10 тогаш да знаете сите вие и сиот Израелски народ: дека во името на Исуса Христа Назареецот, Кого вие Го распнавте, а Кого Бог Го воскресна од мртвите, преку Него овој човек стои здрав пред вас.

Ние треба да верувамеи да ја прифати Неговата жртва.

Дела Ап 16:31 Тие пак рекоа: „Верувај во Господа Исуса и ќе се спасиш ти и твојот дом.“

Дела Ап 15:11 Но ние веруваме дека ќе се спасиме исто како и тие, преку благодатта на Господа Исуса.

Отстранувањето на гревовите е во Негово име. (Крштевање со вода).

Дела Ап 2:38 А Петар им рече: „Покајте се! И секој од вас нека се крсти во името на Исуса Христа за проштавање на вашите гревови; и ќе примите дар од Светиот Дух.“

Замолете го да дојде и да живее Неговиот живот во вас.

Римјаните 8:11 Ако навистина во вас живее Духот на Оној, Кој Го воскресна Исуса од мртвите; Оној Кој Го воскресна Христа, ќе ги оживи и вашите смртни тела преку Својот Дух, Кој живее во вас.


Цитат...

Сега, Павле рече, кога обожавателот дојде и донесе малку... Ако тој згрешил, тој дојде со оваа малку јагне. Сега, првосвештеникот го погледна, свештеникот го прави, се гледа дека нема ништо лошо со јагне, го провери, види дали е во ред; а ако го направи тоа, тогаш тој положи малку јагне долу на олтарот. И тука дојде човекот што направил погрешно; тој рече: "Сега, сум бил крадење, и сега знам дека сум подложен на смрт, затоа што направив погрешно. Бог не сака мене да крадат; Неговата заповед вели не...

...Па Тој бара, ако не сакав да умрам, морав да го донесам јагнешкото. Па јас се постават јагнешко овде; Ги ставам рацете на главата на оваа мала колешка, и тој само бледнее и плаче. И јас се каже, "Господ Бог, Жал ми е што сум украл. Признавам и ве ветувам Јас нема да крадат повторно, ако сте само ќе ме прифати сега. И за мојата жртва и за мојата смрт, ова мало јагне ќе умре во моето место.

Превод од... Law or Grace (1954) - William Branham.


  Писмото вели...

„И така, нека сиот Израелев дом знае веродостојно дека Бог Го направи Господ и Христос, Овој Исус, Кого вие Го распнавте!“

А кога го чуја тоа, ги засегна во срцето и му рекоа на Петра, и на другите апостоли: „Мажи, браќа, што да правиме?“

А Петар им рече: „Покајте се! И секој од вас нека се крсти во името на Исуса Христа за проштавање на вашите гревови; и ќе примите дар од Светиот Дух.

Зашто, ова ветување е за вас, и за вашите деца, и за сите далечни, колку што ќе ги повика Господ, нашиот Бог.“

Дела Ап 2:36-39


  Добредојдовте на веб страната BNL.

Ако не си христијанин, оваа страница ви кажува добрата вест едноставно.

Ако си христијанин но не се крстија во името на Господ Исус Христос, оваа страница е за вас.

Ако си христијанин и биле крстени во христијанската крштевање, можете да ги насочи луѓето на оваа страница како што сведочи за нив.

Ние се обидовме да се направи оваа порака што е можно поедноставно.

Христијански благослови,
Чарлс Вилсон - основач.
и Комитетот, BNL министерства.


  На Вебмастерот вели...

Даниел 9 пророштво, покажа токму кога Месијата ќе се појави (Христовото Крштение - беше кога тој стана “Помазаник”) во Ерусалим - по 7 недели плус 62 недели (1 ден = 1 година). Лидерите на тој ден, сепак, одби да го прими кога пристигна. Тој беше отсечен во средината на седумдесетата недела, во исполнувањето на Писмото.

Прифатете го Исус како ваш Откупител, и Спасител. (Месија.)
- Вебмастерот.


Кликнете на сликата за да преземете слика со целосна големина или PDF.


William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.

(PDF Англиски)

Chapter 13
- God is Light.

(PDF Англиски)

Chapter 9
- The Third Pull

(PDF Англиски)

As the Eagle
Stireth her nest.

(PDF Англиски)

Chapter 14
- Sabino Canyon

(PDF Англиски)

Sirs, is this the time?

(PDF Англиски)
- Mt Sunset.

Chapter 11
The Cloud

(PDF Англиски)

Кликнете на сликата да ја преземете целосната големина на сликата.


Широк начин или тесен начин.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.