Шекина Слава на Бога.


   Божјето место на живеење.

Во пустината.

(Надворешна врска.)
Сликата со целосна големина достапна од...


Скинијата на Мојсеј во пустината.
www.selahart.com

(Уметник. Норберт МекНулти.)
(Авторско право 1976- Mark and Jody McNulty)

Шаторот на Бога во пустината беше шатор како структура, дизајниран да биде демонтиран и преместен до следната дестинација, како што луѓето патувале во ветената земја. Бог му ги дал на дизајнот на Мојсеј во Излез 25:8-9,

8 Нека Ми изградат Светилиште, за да можам да престојувам меѓу нив.
9 При градењето на Престојувалиштето и на сè во него, постапи точно според образецот што ќе ти го покажам.

Храмот на Соломон.

Дејвид сакаше да изгради постојан храм на Господ но беше спречено да го стори тоа. Бог му рекол во 1 Летописи 28:6,

И ми рече: ‘Твојот син Соломон ќе Ми ги изгради Мене Мојот Дом и Моите дворови; зашто него си го избрав за син, и Јас ќе Му бидам Татко.

Втор храмот.

Кога луѓето се вратија од заробеништво во Вавилон тие повторно го изградиле храмот. Ова траеше 49 години, оваа бројка е важна бидејќи го идентификува периодот на време за пророштвото во Даниел 9:25 да се случи. Седум недели за обнова на храмот. 1 недела = 7 години (или 1 ден = 1 година). Ова ни овозможува да го пресметаме времето кога Месијата ќе се појави во Ерусалим. 7 недели плус 62 недели = 483 години. Ова беше кога Христос се појави (Христовото Крштение - беше кога станал  "Помазаникот еден") а потоа беше распнат во средината на седумдесетата недела. Ова остава половина недела (3,5 години) уште треба да се случи на Евреите.

Мора да се спомене дека Светото Писмо вели "Кога декретот ќе излезе да го обнови Ерусалим..." [Даниел 9:25] Имаше три декрети да го обнови храмот во Ерусалим (Езра 6:14), но само една декрет за обнова на Ерусалим. Неемија 2 глава ни го кажува овој декрет беше во 20-тата година од владеењето на Ахасвер (Артаксеркс).

Храмот на Ирод.


Модел на храмот на Ирод. Circa 30ad.

Ирод додал во Вториот храм. Ова им овозможи да бидат обновени на оригиналната висина, како што беше направен од страна на Соломон.

Каде живее Бог денес?

Во Дела поглавје 2, постои настан снимен, каде што Бог (Светиот Дух) дојде во форма на "јазици на оган", и се одмори на главата на секој верник. На христијанската ова е познат како на "крштевањето со Светиот Дух". Тоа е за секој верник, како што рекол Петар во Дела 2:38,

„...Покајте се! И секој од вас нека се крсти во името на Исуса Христа за проштавање на вашите гревови; и ќе примите дар од Светиот Дух.“


3 Кралства на човекот.

Преземи (Англиски).
65-1128M  God's Only Provided Place of Worship.
59-1216  What is the Holy Ghost.
59-1217  What the Holy Ghost was given for.
65-1121  What house will ye Build me ?.
55-1110  A hidden life in Christ.

Значењето на храмот дизајн.

Храмот во Ерусалим имаше надворешен двор, свето место, и света на светињите каде што Првосвештеникот влегол еднаш годишно, со Крвта на помирувањето за гревовите на луѓето. Храмот структура  претставува човечко суштество, со тело (надворешен двор), дух (свето место), и во Светињата на светињите (душа) каде живее шекината слава на Бога, и каде што Ковчегот на заветот престојува (словото Божјо).

Многу луѓе тврдат дека се христијани, но никогаш немале Првосвештеник (Исус Христос) влегувај со искупувачка крв.

Многу христијани имаат нагоре и надолу искуство - како светлина во надворешниот двор (Ден и ноќ). Некои влегле во светото место, (живот во црквата) - постојана светлина, но вештачка, од златното менора (претставува седум црковни возрасти). Но, тие не влегле во зад превезот каде што светлината е присуството на Бога.


   Столб од Oган, Столб од Oблак.

Столб од оган, Столб од облак.


Бог му одговора на Илија со оган.

Главната разлика помеѓу јудаизмот и тогаш христијанството, од сите други религии, е присуството на Шекина Слава на Бога - Столб на оган.

Бог го водеше својот народ, Израел, со столб од оган во текот на ноќта, и столб од облак на ден. Тоа мора да биде славна глетка. На интересна работа е тоа што додека им даде светлина на Израел, тоа беше интензивна темнина за нивните непријатели.

Кога Илија понудил жртва на планината Кармил, Бог му одговорил на молитвата со оган.

Кога времето на Илија беше завршено на Земјата, тој бил фатен-up од страна на коли на огнот.

Кога Исус бил преобразен на планината неговото лице и облека блескаа светла.

Павле го запозна Господ на патот Дамаск, светла сјае светло. Тој рече: "Кој си ти Господ?", "Јас сум Исус" дојде одговор.


  Столб од Oган - Хјустон 1950 година.

Столб на Oган - Хјустон 1950 година.


William Branham.

Во Хјустон, Тексас во јануари 1950 година, неверојатна фотографија беше донесена од страна на Даглас студиа. На фотографијата се појави светлина над главата на брат Бранхам во форма како ореол. Негативните е испитан од страна на Џорџ Џ Лејси, кој беше испитувач на сомнителни документи, за ФБИ, со цел да се утврди дали или не светлината можеше да биде резултат на неправилна изложеност, развој или ретуширање. Истрагата служи за целосно автентицирање на фактот дека осветленоста е предизвикана од страна на светлина што паѓа на негативни. Оваа слика обесени во Салата на религиозната уметност во Вашингтон, како единствено натприродно битие некогаш фотографирано.

Преземи (Англиски)   53-0509  Pillar of Fire. - William Branham


  Писмото вели...

Мојсеј ги пасеше овците на деда си Јотор, мадијамски свештеник. Гонејќи го така стадото по пустината, дојде до Божјата Гора, Хорив.

Господов ангел му се покажа во распламнат оган од една капина. Тој се загледа: целата капина во пламен, а сепак не изгорува.

Излез 3:1-2


   Преземи (PDF Англиски)...

На последното доба,
го наоѓаме Христа
oд надвор на Својата
сопствена црква
обидувајќи се да се
вратам внатре.Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

Или не знаете дека вашето тело е храм на Светиот Дух, Кој е во вас, Кого го имате од Бога, па не си припаѓате само на себеси?

Зашто скапо сте купени. И така, прославете Го Бога во своето тело и во својот дух, кои се Божји.

1 Коринќаните 6:19-20


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Столб од оган
- Рамо.

 

Светлина околу
главата на брат
Бранхам.

Лилјани на оган.

 

Колите на огнот.

Илија е фатен-up.

Столб од оган
- Хјустон 1950.

Светлината на
пирамида карпа.

Христос.
Во златниот менора.

Acts of the Prophet
Chapter 13
God is Light.

(PDF Англиски)