Гласот на знакот.


  Делата на пророкот cерија.

Гласот на знакот.


Pearry Green.

Откако Бог направи нешто на одреден начин, бидејќи Тој не се менува (зашто „во Кого нема измени, ниту сенка од промена“), Писмото учат дека Тој може да се очекува да дејствува на ист начин повторно. Сепак, Тој може да направи нешто ново, како што направи кога го испрати пророкот Ноe, кога Тој ги повика Авраам, кога Тој го испратил Илија, кога го испрати Јован Крстител, и кога го испрати Својот Единороден Син, Исус Христос. Имаше многу луѓе што ги знаеја Писмото секој пат, кој ги знаеше пророштвата, но не успеа да види што прави Бог затоа што немаа духовен увид да препознае човек испратен од Бог. Како што видовме нема друг начин да се препознае човек испратен од Бог отколку според делата што ги прави и дали писанијата сведочат за него.

Дури и Павле, кој живеел на земјата кога самиот Исус Христос направил и без сомнение слушнал за Исус кога бил тука, не беше убеден дека Исус Христос беше тој пророк на Второзаконие 18. Исто така, Павле не го признава Јован Крстител како претходник на Христос. Павле тогаш не може да дејствува како и учениците на Јован, кој, кога Јован се сврте и рече: „Еве го Јагнето Божјо“ го следеше Исус од тој ден наваму. Ниту Павле го препозна Исус и не Го следи како што правеа Петар и Метју Гостилничар, кога се сврте кон нив и рече: „Следете ме“. Павле морал да го има своето лично искуство на патот кон Дамаск.

Главните свештеници и книжниците и фарисеите не го препозна Месијата, и покрај тоа што трудољубиво биле во потрага за него, за првосвештеникот не веруваше во потврдниот одговор на Христос на неговото прашање дали Тој (Исус) биди Син на блажените. Наместо него верувајќи кога Тој рече: „Јас сум“ тие хулија и ги искористија Неговите зборови против Него. Така беше, кога Исус висеше на крстот, Тој може да погледне надолу во нив и да каже, „Татко им прости, бидејќи тие не знаат што прават“. Ако тие веруваа дека тој е Син Божји, тие не би Го распнаа, и целиот план на Спасението ќе беше изгубен. И покрај тоа што правеше прекрасни дела, тие го видоа само како човек, син на столар. Ги занемарија делата и се одржа на нивните традиции наместо да се признае дека тоа што ги поучуваше народот беше погрешно.

Имаше мала блудница, жената на Самарија споменат во четвртото поглавје од книгата Јован. Тука Јован се однесува како Исус седна на бунарот, чекање за Неговите ученици кои беа отишле во градот за да купат храна, кога таа дојде да нацрпи вода. Тој побара од неа да го донесе пијалок, и нивниот разговор помина нешто вакво:

„Господине“, рече таа, „не е во ред за вас, Евреин, да ме праша, Самарјанец, за пијалок“.

„Ако знаеше на кого се зборува, вие ќе ме прашате за пијалок“, одговори тој.

Таа рече: „Господине, што дури и не мора ништо да се подготви вода со. Дали си Ти поголем од нашиот татко Јаков, кој ни го даде ова добро?“

“Drink of the water that I give, and you will never thirst again,” said Jesus.

нејзиниот одговор беше веднаш: „Господине, дај ми ја таа вода!“ Како што Исус рече дека тоа за неа, нејзината жед беше очигледна; жед и глад што другите немаа, исполнување на Неговите зборови, „Блажени се кои гладуваат и жедуваат за правда, зашто тие ќе се наситат!“

Потоа му рече на неа, „Оди, повикај го мажа.“

Се засрами. „Јас немам маж.“, одговори таа кроток начин.

„Тоа го рече вистинито.“ дојде гласот на Бога, остроумни ги мислите во нејзиното срце, „зашто си имала петмина мажи и тој, кого го имаш сега, не ти е маж.“

Сега, видете го откровението што дојде до нејзиното срце кога таа, знаејќи само малку за Светото Писмо, рече, „Господине, знам дека пророците велат дека кога Месија ќе дојде, тој ќе ни каже за сите овие работи. Велите дека иако се поклонуваме во оваа планина, ќе дојде денот дека ние не ќе. Господине, гледам дека си пророк.“ На ова, таа се стрча во градот, изјавувајќи: „Дојдете да Го видите Човекот, Кој ми кажа сè што сум направила! Да не е Тој Христос?“ Таа добила повеќе откровение, тврдејќи дека ништо, од повеќето религиозни луѓе од нејзиниот ден. Исус рекол за нив затоа што тврделе дека имаат Светлина (и не можеше да го препознае Неговото министерство), тие беа слепи.

Колку пати Исус ги согледуваше мислите на луѓето? Колку пати ги согледуваше нивните прашања и одговори на нив пред да бидат прашани. Зарем ова не беше атрибут на Емануел, Бог со нас, Јехова Спасителот во телото? Зар не беше „знак“ дека Исус Христос Спасител на светот беше во нивна средина? Сепак, тие одбија да го прифатат тоа. Затоа, тој рече: „Ако не веруваш во она што го велам, верувајте во делата што ги правам“. Така е и денес, зашто Тој е „Исус Христос е ист вчера, и денес, и довека.“

Јас ги научив овие работи во неделното училиште повеќето од мојот живот, но прв пат некогаш сум го видел се манифестира таков атрибут на Бога беше на состанок во јануари 1950 година, во Колосеумот Сем Хјустон, во Хјустон Тексас. Една млада жена излезе напред да добијат молитва. Брат Бранхам се сврте кон неа и рече: „Пред да се молам за тебе, треба да го признаеш својот грев“. Таа протестираа дека таа беше праведен жена; но тој рече: „Сте биле неверни на својот маж.“ Нејзиниот сопруг седеше во собранието во тоа време. Јас забележав една вознемиреност во една насока и се сврте да види. Нејзиниот сопруг доаѓа одредување на патека, се упати кон платформата да го запре брат Бранхам од обвинување за сопругата. Корисниците излегоа напред за да го запрат, но брат Бранхам рече: „нека дојде“. Човекот се упатиле кон платформа и е во рок од десет нозете на Брат Бранхам кога тој беше запрен од страна на зборовите на пророкот, "Господине, она што за вас и вашиот црвенокоса секретар, седи во автомобилот во лентата минатиот петок вечер?“ Брат Бранхам продолжи да зборува со двајцата, велејќи: „Она што треба да го направите двајцата се покае на Бога, признајте го едни на други и биди маж и жена“. Тој инцидент беше надвор од нешто што некогаш сум го видел.
----

„Брат Pearry“, рече тој, „што и да правите, задржи ја рамнотежата во Светото Писмо; но јас нема да се одрече од она што тој глас рече на реката Охајо во 1933 година!“ Тој продолжи: „Брат Pearry, јас не велат ништо за тоа во јавност. Луѓе не го разбираат она што е пророк. Но, кога дојде и тој вртлог светлина од небото, и оние луѓе што седат на таа банка го виде тоа, имаше глас што зборуваше од тоа, исто како што му правеше на Павле на патот за Дамаск. Гласот рече: „Како што беше испратен Јован Крстител како претходник на првото доаѓање на Господ Исус Христос, вашата порака ќе биде претходник на Неговото второ доаѓање“.

Превод извадоци од... The Acts of the Prophet. Chapter 3
од Pearry Green

Прочитајте ја целата сметка во... The Acts of the Prophet
(PDF Англиски)


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Делата на пророкот.

(PDFs)

Chapter 3
The Voice of the Sign.

(PDF Англиски)

Пред...

После...

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.

(PDF Англиски)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Англиски)

Marriage and Divorce.

(PDF Англиски)

Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

Совршени се Господовите патишта, и Господовото слово е испитано со оган. Тој им е штит на сите, кои прибегнуваат кај Него.

Зашто кој е Бог освен Господ? Кој е стена освен нашиот Бог?

2 Самоилова 22:31-32Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.