Земјотрес пресуда.


  Дела на Пророкот серија.

Земјотрес пресуда.


Pearry Green.

Тоа беше почетокот на март 1964 година, дека министерството Брат Бранхам достигна до буквалното тресење на земјата. Тој и неколку други браќа повторно се собраа да ја ловат Јавелина. Локалот беше иста општа област каде ангелите се спушти и облак се појави. Поради сеќавањето на тој настан само во претходната година, еден може да се очекува и други значајни настани да произлегуваат од ова место; сепак овој ден како брат Бранхам и близок пријател, Брат Бенкс Вуд, се врати во камп, немаше ни трага од нешто необично. Сега знаеме дека, во тој момент, мегатони на рок мора да се поставени подготвен за движење длабоко во цревата на земјата.

Како брат Бранхам и брат Вуд одеше тој ден, одеднаш Духот Господов му зборуваше и му рече да собере камен и да го фрли во воздух. Послушно, тој направи како што му беше кажано. Како камен погоди земјата, мала виорот слезе со него, а тој едноставно зборуваше зборовите: „Така вели Господ“. Тој се сврте кон брат Дрво и рече: „Гледаш, ќе се случи нешто. Вие мора да направите нешто за да предизвикате нешто да се случи. Ова е начинот на кои се започнати работи.“

Следниот ден ловечката забава беше подготвена да се скрши камп. Членовите на партијата беа ангажирани во разни активности, како што се подготвување на нивната игра и Брат Бранхам, точно на кодот на човекот на отворено, внимателно се осигура дека пожарот бил надвор. Одеднаш се сврте кон брат Рој Роберсон, стоејќи близу него, и брзо му рекол да се покрие. Нешто не беше за да се случи. Еден од браќата е преземање на филмови на брат Бранхам во тоа време и, исто како што и неговата камера истече на филм, во текот на блеф од север дојде моќен виор право над главата на пророкот. Насилната сила на овој виорот беше толку голема дека тоа се сече дел од овој блеф надвор и фрли карпи со големина на тупаница на човекот за повеќе од сто дворови. Како експлозија, ги исече врвовите од дрвјата на мекиот; звукот на бесот го наполни воздухот. Се разбира, браќа со него што побрзо да пронајде капак. Некои нурна под камиони или испомешани под грмушки, но брат Бранхам стоеше цврсто. Божјиот пророк застана низ сето тоа, шапка во рака, угледување во средината на вртлог сила. Како што се крена и се врати во правец од каде дојде, тој го постави неговата шапка назад на главата и зборуваше намерно, „Бог му зборуваше на Јов во виорот“. Продолжувајќи, тој ја изговори страшната вест, „Пресудата на Бог ќе штрајкуваат на западниот брег на Америка.“ Всушност, виорот се повлече во правец на северозападниот правец, кон тој брег.
----

Виорот „удри“ трипати на тој ден, во февруари 1964 година. Соодветните пресуда погоди на Велики петок во таа година во форма на земјотрес што скоро го сруши крајбрежјето од Алјаска. Никој кој го доживеал теророт од тој ден или кој оттогаш го испитал записот за уништувањето и губење на живот, некогаш можеше да заборави како е да се доживее тешката рака на Бога во пресуда.
----

Брат Бранхам отиде за да се избави неговата порака “Choosing of a Bride.” [„Избор на невестата.“] Следната пророчка врска беше фалсификувана како што рече на луѓето од Лос Анџелес, „Ти не знаеш колку време дека овој град еден ден се случува да бидат во врска овде во дното на оваа океанот. „О, Капернаум“, рече Исус, „Ти, кој е издигнат на небото ќе биде соборен во пеколот, зашто, ако силни дела беше направено во Содом и Гомор, ќе стоеше до овој ден“. И Содом и Гомор лежат на дното на Мртвото Море, и Капернаум, во дното на морето. Ти град, кој тврди дека е град на ангелите, кој се покачен на небото и ги испрати сите валкани нечисти работи на модата и нештата, додека дури и странските земји не дојдат овде да ја земат нашата нечистотија и го испрати далеку, со парична казна вашите цркви и кули, и така натаму на начин правиш; запомнете, еден ден ќе лежите на дното на ова море. Имате голема саќе под вас во моментов. Божјиот гнев се еруптираат од веднаш под вас. Колку подолго Тој ќе се одржи оваа песочна плоча која виси над тоа, кога тоа океанот надвор yonder една милја длабоки ќе слајд во таму измерат назад кон Солтон Море. Тоа ќе биде полоша од последниот ден на Помпеја. Покајте се, Лос Анџелес. Покајте остатокот од вас и да се сврти кон Бога. Часот на Неговиот гнев е на земјата. Бегајте додека има време да побегнете и да дојдете во Христа“. Дозволете ни да се моли.“

Ова беше одличен момент за оние од нас кои веруваат дека брат Бранхам беше Божји пророк со духот на Илија, кога реализацијата нè зафати дека лентите што ги слушнавме, книгите што ги прочитавме, и она што го чувме го кажа овој велик Божји човек, сите посочија на огромно пророштво за несреќата за западниот брег. Сега сфативме дека тој е пророкуваа. Знаејќи го да биде пророк збор, знаевме дека тој не зборуваше ништо освен ако тоа не може да се најде во Светото Писмо. Сега почнавме да се обрне внимание.

На 22 август, 1965, брат Branham зборува на брег до брег, границата со границата, телефон кука-up, во својата проповед “A Thinking man's filter” јасно изречена пресуда за Америка:

„Светиот Дух во моето срце вечерва плаче, „Слепи Лаодикија, колку често Бог ќе си ви даде преродба, но сега дојде вашето време. Сега е предоцна. Како се смееше и се забавуваше со луѓето што Бог ти ги испрати? Но, сега дојде вашето време. О, САД, САД, како тоa Бог ќе сум ви лебдеа како кокошка прави над нејзините пилиња, но, вие не би.“

„Сега, овој глас се случува од брег до брег, од север кон југ и од исток кон запад. Како Бог ќе лебдел над вас, но вие не би. Сега, дојде вашето време. Нациите се кршат; светот се распаѓа. Петнаесет стотици милја парче од тоа, широк три или четиристотини милји, ќе потоне сто - или можеби четириесет милји надолу во таа голема мана таму некаде еден од овие денови, и брановите ќе се пука на сите на пат до државата Кентаки. И кога тоа го прави, тоа ќе го разниша светот толку силно дека сè на врвот на тоа ќе се тресат надолу.“

Превод извадоци од... "The Acts of the Prophet."
Chapter 12 - by Pearry Green

Прочитајте ја целата сметка во...
  "The Acts of the Prophet" (PDF Англиски)


Цитат...

Погледнете ги земјотресите овде во Калифорнија. Предвидувам дека, пред доаѓањето на Господ Исус, дека Бог ќе го потоне тоа место. Верувам дека Холивуд и Лос Анџелес, и нив гнасни места таму, дека Семоќниот Бог ќе ја потоне. Тоа ќе оди под дното на морето.

William Branham - Who do you say this is ?
(PDF Англиски)


  Преземи пораки...

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Столб на оган.

Натприроден облак.

Делата на пророкот.

(PDFs)

Chapter 12
Earthquake Judgement

(PDF Англиски)

Пред...

После...

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.
(PDF Англиски)

Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Земјотрес пресуда.

Армагедон.

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

И настанаа молњи и гласови и громови, и настана голем земјотрес, каков никогаш не бил, откако се луѓето на земјата; таков земјотрес, толку силен.

Откровение 16:18Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.