То Жена Језебел.


  Књизи Откровења серије.

То Жена Језебел.


William Branham.

Apokalipsa 2:20-23,
"No imam na tebe malo, što dopuštaš ženi Jezavelji, koja govori da je proročica, da uči i da vara sluge moje da čine preljubu i da jedu žrtvu idolsku. I dadoh joj vreme da se pokaje od kurvarstva svog, i ne pokaja se. Evo je ja mećem na odar, i one koji čine preljubu s njom u nevolju veliku, ako se ne pokaju od svojih dela. I decu njenu pobiću na mesto; i poznaće sve crkve da sam ja koji ispitujem srca i bubrege, i daću vam svakome po delima vašim:"

Prva i veoma važna stvar koju mi saznajemo o Jezabeli je da ona NIJE Abrahamova kćerka, a niti je njeno uključivanje u Izraelski narod duhovno priznato, kao što je to bio u slučaju s Rutom Moavkinjom. Ne zaista. Ova žena je bila kćerka Etabaala, kralja Sidonskoga (I Kraljevima 16:31), koji je bio sveštenik Aštarte. On je zauzeo presto ubivši svoga prethodnika Pelesa. Tako mi vidimo da je ona bila kćerka ubice. (Ovo nas sigurno podseća na Kaina.) I način na koji je ona postala sastavni deo Izraela nije išao kroz duhovni kanal koji je Bog odredio kao pristup za ulazak pagana; već ona je ušla unutra VENČANJEM sa Ahavom, kraljem deset plemena Izraelovih. Dakle, ovo jedinstvo kao što smo to videli nije bilo duhovno; bilo je političko. I tako ova žena koja je bila prožeta idolopoklonstvom nije imala ni najmanju želju da postane vernica u Jedinog Istinitog Boga, već je radije upotrebila namere da Izrael udalji od Gospoda. Dakle, Izrael (deset plemena) je već znao šta je to značilo slavljenje zlatnog teleta, ali do tada oni nisu bili predani idolopoklonstvu, jer su slavili Boga i priznavali su zakon Mojsijev. Ali od vremena Ahavovog venčanja s Jezabelom, idolopoklonstvo je napredovalo kao smrtna moda. Kada je ova žena postala sveštenica u hramovima koje je ona podigla Aštarti (Venus) i Balu (bogu sunca), dogodilo se da je Izrael došao u kriznu tačku svoga života.

Sa ovim mislima u svom umu mi možemo razmatrati šta Božiji Duh iznosi u Tijatirskom Dobu. Ovde je to.

Ahav se oženio Jezabelom, i on je to učinio kao politički manevar da bi ojačao svoje kraljevstvo i osigurao ga. To je tačno ono što je crkva uradila kada se venčala za vreme Konstantina. Oboje su se spojili zbog političkih razloga, iako su to samo umotali u duhovnu klimu. Dakle, niko me ne može ubediti da je Konstantin bio Hrišćanin. On je bio paganin koji je izgledao kao da ima Hrišćansku bojnu opremu. On je crtao bele krstove na vojničkim štitovima. On je bio osnivač Vitezova od Kolumbusa. Postavio je krst na toranj Svete Sofije (crkva u Carigradu) i time započeo tradiciju.

Bila je to Konstantinova ideja da poveže zajedno, sve pagane, nominalne Hrišćane i istinske Hrišćane. I za trenutak izgledalo je kao da će u tome biti uspeha, te da će pravi vernici povratiti one koji su odstupili od Reči. Ali kada su uvideli da ih ne mogu vratiti nazad u istinu, bili su primorani da se odcepe od političkog tela. I kada su to uradili bili su prozvani jereticima i proganjani.

Dopustite mi da upravo ovde kažem da mi imamo istu stvar koja se upravo sada dogana. Svi ljudi se udružuju. Oni pišu Bibliju koja će sigurno odgovarati svima, bilo da je Jevrej, Katolik ili Protestant. Oni imaju svoj vlastiti Nikejski Sabor ali ga oni zovu Ekumenski Sabor. I da li znate protiv koga se sve ove organizacije bore? Oni se bore protiv istinskih Pentakostalaca. Ne mislim na organizaciju koja se zove Pentakostalna. Ja mislim na one koji su Pentakostalci zato što su ispunjeni Svetim Duhom i poseduju darove i znake u svojoj sredini zato što hodaju u istini.

Kada se Ahav venčao s Jezabelom on je prodao svoje prvorodstvo. A kada se vi pridružite jednoj organizaciji, vi prodajete vaše prvorodstvo, brate, bilo da vi želite to verovati ili ne. Svaka Protestantska grupa koja je ikada izašla napolje, a onda se vratila nazad prodala je svoje prvorodstvo, i kada vi prodajete vaše prvorodstvo, vi ste upravo kao Isav – a posle možete vikati, kajati se i sve što želite, ali vam to neće doneti nikakvog dobra. Postoji samo jedna stvar koju možete uraditi, a to je, “Izani iz nje, narode moj, i prestani biti učesnik u njenim gresima!” I sada ako mislite da nisam u pravu, odgovorite mi samo na ovo pitanje. Može li mi i jedan čovek reći koja crkva ili pokret Božiji je ikad imala probunenje i da se vratila nazad nakon što je završila u organizaciji i postala denominacija? Čitajte vašu istoriju. Ne možete naći niti jednu – baš nijedan slučaj.

To je bio ponoćni čas za Izrael kada je prihvatio udruženje sa svetom i napustio Duhovno za političko. Isto tako bio je ponoćni čas za crkvu kada je u Nikeji učinila istu stvar. To je i sada ponoćni čas kada se crkve udružuju.

Kada je Ahav oženio Jezabelu, on je njoj dopustio da uzme državni novac i podigne ogromne hramove u čast Aštarte i Baala. Jedan takav hram podignut Baalu bio je dovoljno velik da celi Izrael une u njega i da tamo proslavlja. I kada su se Konstantin i crkva venčali, on je crkvi dao zgrade, i postavio oltare i likove, i organizovao hijerarhiju koja je već tada bila razvijena.

Kada je Jezavelja dobila silu države iza sebe, ona je silom nametnula svoju religiju narodu i ubijala proroke i sveštenike Božije. To je bilo tako loše vreme da je Ilija, glasnik toga doba, pomislio da je on jedini koji je ostao; ali Bog je imao još 7000 onih koji nisu savili kolena pred Baalom. I upravo sada, tamo menu tim denominacijama Baptista, Metodista, Prezbiterijanaca i ostalih, ima nekih koji će izaći napolje i vratiti se k Bogu. Želim da znate da ja nisam sada, a niti sam ikada bio protiv ljudi. To je denominacija – sistem organizacija protiv kojih sam ja. Ja moram biti protiv toga jer Bog to mrzi.

A sada, zaustavimo se ovde i razmotrimo to što smo izneli o slavljenju u Tijatiri. Rekao sam da su oni slavili Apolona (boga sunca), zajedno sa carem. Dakle, ovaj Apolon je bio nazvan ‘zaštitnik od zla’. On je odvraćao zlo od ljudi. On ih je blagoslovio, bio pravi bog njima. On je imao ulogu da uči ljude. On im je objašnjavao način slavljenja, i obrede u hramovima, službe bogovima, o žrtvama i smrt, i život posle smrti. Način na koji je on ovo činio je bio kroz poročicu koja je sedela u zanosu na tronošcu. Moj! Da li vi to vidite? Ovde je ta proročica nazvana Jezavelja i ona uči ljude. A njeno učenje je usmereno da obmane Božije sluge i navede ih da čine blud. Dakle, blud znači ‘slavljenje idola’. To je njegovo duhovno značenje. To je jedno ilegalno jedinstvo. Ahavovo jedinstvo i Konstantinovo jedinstvo su u oba slučaja bili ilegalni. Obojica su vršili duhovno bludništvo. Svaki bludnik će završiti u ognjenom jezeru. Bog je tako rekao.

Прочитај пуни рачун у...
TIJATIRSKO CRKVENO DOBA.

Довнлоад... Jezaveljina Religija.


Цлицк на имиџ да преузмете пуну величину сликом или ПДФ.


Acts of the Prophet.

(PDF Енглески)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Енглески)

А моунтаин бочни и
ружин бокор у снегу
у Кини.

Лилиес оф ватре.

Ватрени стуб
- Хјустон 1950.

Светло на Пирамид
Роцк.


Књига Откривења.
Цонтинуес на следећој страни.
(Тајна Вавилон.)

У овом Тијатири
Цхурцх доба она
је ДОМИНАНТНА
ФЕМАЛЕ.
Она је
Тајна Вавилон.


Мистерија о Христа.

Енглески невслеттер сајт.

Књига Откривења.

 

Бог и наука.
- Аркеолоји.

Тхе Раптуре ис цоминг.

Главни учење на поруку.

Добра је вест.
Исус је умро за твоје грехе.

Крштења водом.

 
 

Шекина глори оф Богу.

Је гроб је празна
Он је жив.

Натприродно облак.

Cтране Ватрени Стуб.

Су претходнице.

Нојева барка.

Седам Црквених доба.

У Седам Печата.

Божић серију.

Живи Реч Cерије.

Ендтиме серија.

Бог има лично име.
Које је име Бога?

Акти оф је пророк.

Oбјаснио је Божанство.

Тхе Оригинал Син.
Је ли било ан аппле?

Библијски геолошки.

Митологија.

Кристијан хода серије.

Бог и историја серије
Индек - Данило.

То Жена Језебел.

Наше доба Лаодикија.

Hrist Izvan Crkve.

 

Доктрина на Ницолаитанс.

Смрт. Шта онда?

Тајна Вавилон.

Бог и наука.
Микробиологија.

Бог и наука.
Космологија.

Бог и наука.
Мит диносауруса.

Пророк је виндицатион.
Brak i razvod.
Бог и наука.
- Еволуција.

Божанско исцељење.

Археологија.
Содом и Гомора.

Армагедон.

Земљотрес пресуда.

Наш млади
Сунчев систем.

Vizija Sa Patmosa.

 

Наша порука листинг.

Доказ о Нојевог потопа.

   Писмо каже...

И који победи и одржи дела моја до краја, даћу му власт над незнабошцима;

И пашће их гвозденом палицом, и они ће се раздробити као судови лончарски; као и ја што примих од Оца свог;

И даћу му звезду даницу.

Apokalipsa 2:26-28Порука Хуб... Одаберите језик и преузимање бесплатне поруке из брат Бранхам.