Hrist Izvan Crkve.


  Књизи Откровења серије.

Hrist Izvan Crkve.


William Branham.

Otkrivenje 3:20-22,
“Gle, stojim na vratima i kucam: ako neko čuje Moj glas i otvori vrata, knjemu ću ući i večerati s njim i on sa mnom. Ko pobedi onome ću dati da sedne sa mnom na Moj presto, kao što sam Ja pobedio i seo s Mojim Ocem na Njegov presto. Ko ima uho, neka čuje šta Duh govori crkvama!”

Dakle, postoji vrlo mnogo konfuzije oko ovog prvog stiha, zato što ga mnogi individualni radnici koriste u individualnim evangelizacijama kao da je Isus bio kraj vrata srca svakoga grešnika kucajući za ulazak. A onda bi se reklo da ako grešnik otvori vrata, da bi Gospod ušao unutra. Ali ovaj stih ne govori o grešniku kao pojedincu. Ova cela poruka sumira stvari kao što to čini poruka svakom dobu. U stihu 22.-om se kaže, “Ko ima uho neka čuje šta Duh poručuje CRKVAMA.” Tako ovo je poruka crkvama u poslednjem dobu. Ovo je stanje u Laodikejskoj crkvi pošto je njen kraj blizu. To nije lična poruka jednoj osobi; to je Duh, koji nam govori gde je Isus. HRIST JE NAPUSTIO CRKVU. Nije li ovo logičan rezultat ili kraj, ako je Reč ostavljena po strani radi veroispovesti; Duh Sveti je odstranjen zbog papa, biskupa, predsednika, savetnika, itd, a Spasitelj postavljen u stranu zbog programskih poslova, ili crkvenih udruženja, i nekih tipova saglasnosti sa crkvenim sistemima! Šta bi još više moglo biti učinjeno protiv Njega? Ovo je otpadništvo! To je pad! Ovo su otvorena vrata za antihrista, zato što je ON došao u Očevo Ime (Isus), i nije bio primljen, već odbačen; onda će doći drugi u svoje vlastito ime (lažov, licemer), a njega će primiti. Jovan 5:43. Čovek greha, taj sin propasti će prevladati.

U Mat. 24, spominju se znaci na nebu pre nego što u ovom poslednjem danu done Isus. Pitam se da li ste primetili takav znak ranije ispunjen, koji kao da portretira samu istinu o kojoj smo govorili. Ta istina je da je Isus bio neprestano stavljan u stranu dok u poslednjem dobu nije bio izbačen iz crkve. Setite se da je u prvom dobu bio skoro pun krug crkve istine. Postojala je samo mala greška nazvana dela Nikolaitska koja je omela da se krug popuni. Zatim, u sledećem dobu više tame se uvuklo unutra sve dok lopta svetlosti nije manje sijala, i tako tama je prekrivala veći deo kruga. U trećem dobu bilo je još više mraka, a u četvrtom dobu, koje je bilo Mračno Doba, sva svetlost se udaljila. A sada razmislite o ovome. Crkva odsijava reflektujući Hristovu svetlost. On je Sunce. Crkva je MESEC.

I tako ovaj krug svetla je mesec. Ono se smanjivalo od skoro punog Meseca u prvom dobu, u mladi Mesec u četvrtom dobu. Ali u petom dobu svetlost je počela rasti. U šestom dobu je još značajno porasla. U delu sedmog doba ona je još uvek rasla, a onda je odjednom prestala i opala skoro do nule, i tako umesto svetla tamo je nastalo pomračenje otpadništva, i na kraju doba svetlost je prestala sijati zato što je zavladala tama. Hrist je sada bio izvan crkve. Ovde je znak na nebu; poslednje pomračenje Meseca je bilo totalno pomračenje. Ono je izbledelo do potpunog pomračenja u sedam etapa. U sedmoj etapi, totalna tama je nastala kada je Rimski Papa (Pavle VI.) otišao u Palestinu da načini sveto putovanje u Jerusalim. On je bio prvi papa koji je ikada išao u Jerusalim. Papa je nazvan Pavle VI. Pavle je bio prvi glasnik, a ovaj čovek je išao u to ime. Primetite to je broj šest ili broj čoveka. Ovo je više nego slučajnost. A kada je on otišao u Jerusalim, mesec odnosno crkva je došla u potpuni mrak. To je to. To je kraj. Ova generacija neće proći dok se sve ovo ne ispuni. I tako, Gospod Isus dolazi brzo!

Dakle, mi možemo videti zašto su postojala dve loze, jedna istinita, a druga lažna. Sada možemo videti zašto je Abraham imao dva sina, jednog po telu (koji je progonio Isaka), a drugog po obećanju. I tako, mi možemo videti kako su od istih roditelja došla dva dečaka blizanca, jedan poznajući i ljubeći Božije stvari, a drugi znajući mnogo od te iste istine, ali ne od istog Duha, i zato je progonio izabrano dete. Bog nije prokleo zbog prokletstva. On je prokleo zbog izabranih. IZABRANI NE MOŽE progoniti izabrane. IZABRANI NE MOGU naškoditi izabranima. To su ti prokleti koji progone i uništavaju izabrane. O, ovi prokleti su religiozni. Oni su pametni. Oni su od Kajinove loze, zmijinog semena. Oni grade svoje Vavilone, oni grade svoje gradove, oni grade svoja carstva, i sve to uz prizivanje Boga. Oni mrze istinito seme, i oni će učiniti sve što mogu (čak u Ime Gospodnje), da unište Božije izabranike. Ali oni su potrebni. “Šta je pleva pšenici?” Bez pleve, nema pšenice. Ali na kraju šta se dogana sa plevom? Ona je spaljena u neugasivom ognju. A pšenica? Gde je ona? Ona je sakupljena u Njegov ambar. Ona je tamo gde je i On.

O izabranici Božiji, pazite. Dobro proučite. Budite pažljivi. Izgradite vaše spasenje sa strahom i drhtanjem. Oslonite se na Boga i budite jaki u Njegovoj moći. Vaš protivnik, navo, upravo sada obilazi kao ričući lav tražeći koga da proždere. Bdijte na molitvi i budite postojani. Ovo je poslednje vreme. Obe loze, istinita i lažna dolaze u zrelost, ali pre nego što pšenica bude zrela, taj zreo kukolj mora biti vezan za spaljivanje. Vidite, svi se oni udružuju u Svetski Savez Crkava. To je vezivanje. Uskoro će nastupiti sakupljanje pšenice. Ali upravo sada dva duha rade u dve loze. Napustite kukolj. Počnite pobenivati da biste bili smatrani vrednim pohvale za svoga Gospoda, i da pogodujete kraljevanju i vladavini sa Njim.

Прочитај пуни рачун у...
Laodikejsko Crkveno Doba.


  Писмо каже...

Јер је ово завет који ћу начинити с домом Израиљевим после оних дана, говори Господ: даћу законе своје у мисли њихове, и на срцима њиховим написаћу их, и бићу им Бог, и они ће бити мени народ.

Jevrejima 8:10


Књига Откривења.
Цонтинуес на следећој страни.
(У Седам Печата.)


Цлицк на имиџ да преузмете пуну величину сликом или ПДФ.


Acts of the Prophet.

(PDF Енглески)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Енглески)

А моунтаин бочни и
ружин бокор у
снегу у Кини.

Лилиес оф ватре.

Ватрени стуб
- Хјустон 1950.

Светло на Пирамид
Роцк.

A mi znamo da
je ovo poslednje
doba zato što
su se Izraelci
vratili nazad
u Palestinu.


Мистерија о Христа.

Енглески невслеттер сајт.

Књига Откривења.

 

Бог и наука.
- Аркеолоји.

Тхе Раптуре ис цоминг.

Главни учење на поруку.

Добра је вест.
Исус је умро за твоје грехе.

Крштења водом.

 
 

Шекина глори оф Богу.

Је гроб је празна
Он је жив.

Натприродно облак.

Cтране Ватрени Стуб.

Су претходнице.

Нојева барка.

Седам Црквених доба.

У Седам Печата.

Божић серију.

Живи Реч Cерије.

Ендтиме серија.

Бог има лично име.
Које је име Бога?

Акти оф је пророк.

Oбјаснио је Божанство.

Тхе Оригинал Син.
Је ли било ан аппле?

Библијски геолошки.

Митологија.

Кристијан хода серије.

Бог и историја серије
Индек - Данило.

То Жена Језебел.

Наше доба Лаодикија.

Hrist Izvan Crkve.

 

Доктрина на Ницолаитанс.

Смрт. Шта онда?

Тајна Вавилон.

Бог и наука.
Микробиологија.

Бог и наука.
Космологија.

Бог и наука.
Мит диносауруса.

Пророк је виндицатион.
Brak i razvod.
Бог и наука.
- Еволуција.

Божанско исцељење.

Археологија.
Содом и Гомора.

Армагедон.

Земљотрес пресуда.

Наш млади
Сунчев систем.

Vizija Sa Patmosa.

 

Наша порука листинг.

Доказ о Нојевог потопа.


Порука Хуб... Одаберите језик и преузимање бесплатне поруке из брат Бранхам.