Космологија 2.

<< претходно

следећи >>

  Бог и наука серије.

Наш млади Сунчев систем.


David Shearer.

Да ли је "Велики прасак" се деси ?.

"Велики прасак" је модел који научници користе да објасни формирање Универзума. Идеја је да сви Матер потиче из једне тачке (сингуларност) "ничега"  пре око 14 милијарди година, и то цео Универзум  се шири даље од ове тачке. У почетку, закони физике морају бити "одбачени" како би се Универзум горе и трчање.

Огроман облак водоника, кондензује, да се формира сложеније молоцулес, затим комбинују прогресивно у веће грудвице, прашина, комади, астероиди, планете, затим соларни системи, галаксије, кластери галаксија, мега-кластери галаксија итд.

То је физички закон природе да ствари имају тенденцију да се креће ка више случајних државе. Највише случајан стање у Великог праска је почетни облак гаса. Мислили бисте да ће се одвојити од ове тачке, уместо да скупимо док не добијемо галаксије.

Још један проблем овог модела је пронађен савремени телескопи у свемиру (Хуббле итд.). Пронађали су галаксије тако далеке (13.2 милијарди светлосних година), да су "сувише близу" Великог праска; нема довољно времена да се формирају галаксије које видимо.

Постоји противљење модела Великог праска из неких, једноставно зато што је слична моделу Цреатион, јер има дефинитивну полазну тачку. Модел који су држали ти научници, назива се модел "Стеади Стате". Они тврде да је увек постојала Универзум, и увек ће постојати.
[приписивањем карактеристике Творца  до стварању]

Комети имају младе године.

Комете која орбити око Сунца, су комади стена и леда. Сваки пут када прођу поред Сунца, материјал који формира "реп", је разнесен од њих од сунчевог зрачења. Комете се смањују у величини сваки пут када се то догоди. Због тога имају кратак животни вијек - максимално 100.000 година. Они нису могли бити формирани пре више милијарди година, или више не би постојали. Данас се не формирају комете.

Мистерије прстенова Сатурна.

Сатурнови прстенови су мистерија. Они су углавном састављени од леда. Постају све мање у величини. Процењује се да неће постојати за милион година, (или мање). Они нису могли бити формирани пре 4,5 милијарди година, наведени старост Сунчевог система. Они су такође орбити (путовања) око Сатурна. Друга потпуно збуњујућа мистерија је тај један од прстена она орбитира Сатурн у супротном смјеру онима који су ближи планете, али и даље у истој подручје.

Сатурнови прстенови су "превише чист."

Ако су Сатурнови прстени стари 4,5 милијарди година, они би сакупили пуно свемирске прашине и микро комета. Они су "превише чисти" да буду стари.

Моон роцк мистерија.

Састав Моон камења, (Ас фоунд би Аполло мисија) је веома другачији од оног на Земљи. Месец има много мање гвожђа у рок састава. Ова чињеница ствара мистерију о пореклу Месеца. Није "отргнути" из Земље, као резултат астероидног судара: или потицати заједно са Земљом, из заједничког извора. То нас оставља са "теоријом цаптуре" где је лутајући месец заробљен од магнетног поља Земље као што је пролазио.
[врло мало вероватан сценарио].

Геолошка активност на Месецу.

Од 1500-их забележено је да је Месец излагао "трепери" долазећи из неких већих кратера. Ово се дешава када се гасови избацују из кратера, што показује да се неки облик геолошких активности дешава. То је примећено од стране Аполло мисија, и доказано да су узроковане ерупцијом на гас. Тврди се да је Месец "мртво" тело, и све геолошка активност престала пре 3 милијарде година. Чињеница да се то догоди, указује да је Месец само "млад" у смислу старости.

Месец удаљава од Земље.

Удаљеност између Земље и Месеца може се мерити огледалима, остављеним на Месецу, од Аполло мисија. Они су способни да одражавају ласерски сигнал назад на Земљу: Време ово потребно, указује на мерење растојања.

Ова мерења показују да је Месец се удаљава од Земље  при константној брзини од 3.5цм / год. Разлог се ово дешава, је због океана плиме банкарских горе, према Месецевој гравитацији, као и предењем Земље, који даје мијењану [угаону] силу на Месецу, изазивајући га да се помери. Количина воде на Земљи  није значајно варирала, тако да ова стопа је константна.

Рад уназад, (на 3.5цм / год) Месец би био "дирљив" [катастрофалне] Земља пре само 1,5 милијарди година. То доказује да је Месец / Еартх систем  не може бити стар 4,5 милијарди година.

<< претходно

следећи >>


  Писмо каже...

Небеса казују славу Божју, и дела руку Његових гласи свод небески.

Дан дану доказује, и ноћ ноћи јавља.

Нема језика, нити има говора, где се не би чуо глас њихов.

Псалам 19:1-3


Цлицк на имиџ да преузмете пуну величину сликом или ПДФ.


Пре...

После...

MOJA ŽIVOTNA PRIČA
William Branham.
(ПДФ)

KAKO MI SE JAVIO
ANĐEO...
(ПДФ)

Pearry Green personal
testimony.

(ПДФ Енглески)

BRAK I RAZVOD.

(PDF)


Порука Хуб... Одаберите језик и преузимање бесплатне поруке из брат Бранхам.


Мистерија о Христа.

Енглески невслеттер сајт.

Књига Откривења.

 

Бог и наука.
- Аркеолоји.

Тхе Раптуре ис цоминг.

Главни учење на поруку.

Добра је вест.
Исус је умро за твоје грехе.

Крштења водом.

 
 

Шекина глори оф Богу.

Је гроб је празна
Он је жив.

Натприродно облак.

Cтране Ватрени Стуб.

Су претходнице.

Нојева барка.

Седам Црквених доба.

У Седам Печата.

Божић серију.

Живи Реч Cерије.

Ендтиме серија.

Бог има лично име.
Које је име Бога?

Акти оф је пророк.

Oбјаснио је Божанство.

Тхе Оригинал Син.
Је ли било ан аппле?

Библијски геолошки.

Митологија.

Кристијан хода серије.

Бог и историја серије
Индек - Данило.

То Жена Језебел.

Наше доба Лаодикија.

Hrist Izvan Crkve.

 

Доктрина на Ницолаитанс.

Смрт. Шта онда?

Тајна Вавилон.

Бог и наука.
Микробиологија.

Бог и наука.
Космологија.

Бог и наука.
Мит диносауруса.

Пророк је виндицатион.
Brak i razvod.
Бог и наука.
- Еволуција.

Божанско исцељење.

Археологија.
Содом и Гомора.

Армагедон.

Земљотрес пресуда.

Наш млади
Сунчев систем.

Vizija Sa Patmosa.

 

Наша порука листинг.

Доказ о Нојевог потопа.

Еволуција
мора имати
"милионе година".
Ако је свемир
млад, еволуција
се није десила.