Kirkon Historia.

<< edellinen

seuraava >>

  Jumala ja Historia sarja.


William Branham.

Jotta voisitte ymmärtää täysin Sanoman seurakuntajaksoista, haluaisin selittää erilaisia periaatteita, jotka sallivat minun päätyä sanansaattajien nimiin, seurakuntajaksojen pituuteen, ja muihin tähän liittyviin seikkoihin.

Avain, jonka Herra antoi minulle voidakseni määritellä kunkin seurakuntajakson sanansaattajan, on mitä raamatullisin. Itse asiassa sitä voitaisiin kutsua Raamatun ytimeksi. Se on ilmestys siitä, ettei Jumala koskaan muutu, ja että Hänen tiensä ovat yhtä muuttumattomia kuin Hän itse on. Heprealaisille 13:8 sanotaan: “Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Tässä se on: Muuttumaton Jumala muuttumattomine teineen. Mitä Hän teki ALUSSA, sitä Hän tulee tekemään, kunnes se on tehty VIIMEISEN kerran. Siinä ei koskaan tule olemaan muutosta.

Nyt me tiedämme täsmälleen Sanasta, joka on talletettu Pyhän Hengen kautta, kuinka ensimmäinen, alkuperäinen seurakunta perustettiin ja kuinka Jumala ilmaisi itsensä sen keskuudessa.

Sana ei voi muuttua eikä sitä voida muuttaa, koska Sana on Jumala. Johanneksen 1:1, “Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.”

Siten se, mitä seurakunta oli helluntaina, on esikuva. Se on esikuva, eikä ole muuta esikuvaa. Ei merkitse mitään, mitä oppineet sanovat, Jumala EI ole muuttanut tuota esikuvaa. Mitä Jumala teki helluntaina, sitä Hänen täytyy tehdä, kunnes seurakuntajaksot päättyvät.

Otteet alkaen... Efeson seurakuntajakso.

  Jumala ja Historia sarja.

Seitsemän Aasian kirkkoa.

Efeso.

Efeson kaupunki oli yksi Aasian kolmesta suurimmasta kaupungista. Sitä kutsuttiin usein kristillisen uskon kolmanneksi kaupungiksi Jerusalemin ollessa ensimmäinen ja Antiokian toinen. Se oli hyvin rikas kaupunki. Hallitus oli roomalainen, mutta kieli oli kreikka.

Otteet alkaen... Efeson seurakuntajakso.

Smyrna.

Smyrnan kaupunki oli hiukan pohjoiseen Efesosta Smyrnan lahden suulla. Erittäin hyvän satamansa tähden se oli kaupallinen keskus, joka tunnettiin vientituotteistaan. Se oli myös tunnettu retorisista, filosofisista, lääketieteellisistä ja tieteellisistä kouluistaan sekä kauniista rakennuksistaan. Siellä asui monia juutalaisia, ja he vastustivat katkerasti kristillisyyttä; jopa enemmän kuin roomalaiset.

Sana Smyrna merkitsee “katkera”, mikä johdetaan sanasta “myrrh”. Mirhaa käytettiin kuolleen voitelemiseen. Täten tämän jakson nimestä löydetään kaksinkertainen merkitys. Se oli katkera jakso täynnä kuolemaa.

Otteet alkaen... Smyrnan seurakuntajakso.

Pergamon.

Alkuperäiseltä nimeltään Pergamum, sijaitsi Mysiassa, alueella, jonka halki virtasi kolme jokea, joista yhden kautta oli yhteys merelle. Sitä on kuvailtu Aasian maineikkaampana kaupunkina. Se oli kulttuurikaupunki, jonka kirjasto oli toiseksi suurin Aleksandrian jälkeen. Se oli myöskin suurten syntien kaupunki, jota hallitsi hillittömät Aesculapiuksen palvontamenot, jota palvottiin elävän käärmeen muodossa, joka asui ja jota ruokittiin temppelissä.

Saatanan valtaistuin ja asuinpaikka. Pergamo ei ollut alunperin se paikka missä saatana (ollessaan tekemisissä ihmisten kanssa) asui. Babylon on aina ollut sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti hänen päämajansa. Saatanan palvonta alkoi Babylonin kaupungissa.

Otteet alkaen... Pergamon seurakuntajakso.

Tyatira.

Historiallisesti Tyatira oli kaikkein vähäpätöisin kaupunki kaikista Ilmestyskirjan seitsemästä kaupungista. Se sijaitsi Mysian ja Ionian rajoilla. Se oli monien jokien ympäröimä, mutta ne olivat täynnä iilimatoja. Sen huomattavin piirre oli, että se tuli taloudellisesti hyvin toimeen savenvalajien, nahkurien, kankaankutojien, värjärien, viitantekijöiden, jne. yhdistyneiden ammattikuntien ansiosta. Juuri tästä kaupungista oli purppuranmyyjä Lyydia. Hän oli Paavalin ensimmäinen eurooppalainen käännynnäinen.

Syy siihen, että Henki valitsi tämän kaupungin sellaisena, jolla jo oli hengelliset ainekset neljättä seurakuntajaksoa varten, oli sen uskonnon takia. Tyatiran pääuskonto oli Apollo Tyrimnaioksen palvonta, joka oli liitetty keisarin palvonnan kanssa. Apollo oli auringonjumala, ja seuraava voimassa isäänsä Zeukseen nähden.

On mitä huomionarvoisinta, että tuo nimi Tyatira tarkoittaa “Hallitseva nainen”.

Otteet alkaen... Tyatiran seurakuntajakso.

Sardee.

Sardee oli muinaisen Lyydian pääkaupunki. Se joutui Lyydian hallitsijoiden käsistä persialaisille ja sitten Aleksanteri Suurelle. Sen jälkeen Antiokus Suuri ryösti sen. Tämän jälkeen Pergamon kuninkaat vallitsivat sitä kunnes roomalaiset ottivat sen heiltä. Tiberiuksen aikana maanjäristykset ja kulkutaudit hävittivät sen. Nykyään se on asumaton rauniokasa.

Tämän kaupungin uskonto oli jumalatar Cybelen saastainen palvonta. Temppelin mahtavat rauniot voidaan vieläkin nähdä.

Otteet alkaen... Sardeen seurakuntajakso.

Filadefia.

Filadelfia oli n. 120 km kaakkoon Sardeesta. Se oli Lyydian toiseksi suurin kaupunki. Se oli rakennettu useille kukkuloille kuuluisalla viiniä kasvavalla alueella. Sen kolikoissa oli Bacchuksen pään ja Baccanden (Bacchuksen papitar) kuva.

Kaupunki kärsi useista maanjäristyksistä, mutta silti sen kestoaika oli seitsemästä Ilmestyskirjassa kuvatuista kaupungeista pitkäaikaisin. Itse asiassa kaupunki vieläkin on olemassa turkkilaisella nimellä Alasehir, joka tarkoittaa Jumalan Kaupunki.

Otteet alkaen... Filadefian seurakuntajakso.

Laodikea.

Nimi Laodikea oli hyvin yleinen ja oli annettu useille kaupungeille samannimisten kuninkaallisten naisten kunniaksi, ja se merkitsee “kansan oikeudet”. Tämä kaupunki oli yksi poliittisesti tärkeimpiä ja taloudellisesti kukoistavimpia kaupunkeja Vähä-Aasiassa. Tunnetut kansalaiset testamenttasivat suunnattomia summia kaupungille.

Siellä oli suuri lääketieteellinen koulu. Sen asukkaat olivat huomattavia taiteissa ja tieteissä. Usein sitä kutsuttiin “metropoliksi”, koska se oli kahdenkymmenenviiden muun kaupungin hallintopaikka. Siellä palvottiin pakanallista Zeus- jumalaa. Itseasiassa kaupunkia kerran kutsuttiin Diapolikseksi (Zeuksen kaupungiksi) heidän jumalansa kunniaksi. Neljännellä vuosisadalla siellä pidettiin tärkeä kirkolliskokous. Lukuisat maanjäristykset aiheuttivat lopullisesti sen täydellisen hylkäämisen.

Otteet alkaen... Laodikean seurakuntajakso.



 

Klikkaa kuvaa lataa PDF tai täysikokoinen kuva.


Profeetan Teot -sarja.

(PDFs)

Jumala kätkee itsensä
yksinkertaisuuteen...

(PDF)

William Branham
Life Story.

(Englanti PDF)

How the Angel came
to me.
(Englanti PDF)


Viesti Napa... Valitse kieli ja ladata ilmaiseksi viestejä Veli Branham.


Kristuksen Salaisuutta.

Englanti Uutiskirjeen
Sivusto.

Ilmestyskirja.

 

Jumala ja Tiede.
+ Arkeologia.

Ylöstempaus on
Tulossa.

Suuret Opetukset
Viestin.

Hyviä Uutisia.
Jeesus kuoli teidän
rikoksenne.

Vesikaste.

 
 

Yliluonnollinen Pilvi.

Tulenpatsaassa.

Shekinah Jumalan
Kunnia.

 

Suurin Uutinen
Historiassa.
(Hauta on Tyhjä.)

Edelläkävijöitä.

Jumala on valkeus.

Jumaluus Selitettynä.

 

Perisynti.
Oliko se an omena?

Profeetan teot -sarja.

 

Enkeli ilmestyy.

Seitsemän
Seurakuntajaksoa.

Seitsemän Sinettiä.

Joulua Sarja.

Elävä Sana Sarja.

Lopunajalla sarja.

Mytologia.

 

Kolmas Vedä.

Jumalan nimeä.

Nooan Arkki.

Nykyinen tutkimus.

Jumalan ja Historia
sarja. Index. Daniel.

Kristillinen Kävellä
Sarja.

Jumala ja Tiede.
- Evolution.

Geologia.
Todisteita Nooan tulva.

Kuolema. Mitä sitten
tapahtuu?

Patmosnäky.

 

Jumala ja Tiede.
Mikrobiologia.

Jumala ja Tiede.
Kosmologia.

Jumala ja Tiede.
Dinosaurus myytti.

Viestiluettelomme.

 

Äänelle kyseinen merkki.

Profeetan syyttömäksi todistaminen.

Maanjäristys Tuomio.

Jumalallista
parantamista.

Raamatullinen
geologia.

 

Arkeologia.
Sodoma ja Gomorra.
Avioliitto ja avioero.

   Raamattu Sanoo...

Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva.

Niiden seitsemän tähden salaisuus, jotka näit minun oikeassa kädessäni, ja niiden seitsemän kultaisen lampunjalan salaisuus on tämä: ne seitsemän tähteä ovat niiden seitsemän seurakunnan enkelit, ja ne seitsemän lampunjalkaa ovat ne seitsemän seurakuntaa.

Ilmestys 1:19-20