Mikrobiologjia.

ardhshëm >>


  Perëndinë dhe Shkenca seri.

Lidhje me Njësiteve.


Richard Oliver.

Kur Darvini propozoi teorinë e tij të evolucionit ai mendonte qeliza ishte një strukturë shumë të thjeshtë. Ai e pa atë si një lloj i bllok ndërtimi mbi të cilat janë bërë gjitha të bimët dhe kafshët. Ai kishte të drejtë në atë të gjithë jetës është i bazuar në qelizat, por ata të gjithë mund jenë shumë të ndryshme, dhe një qelizë nuk është një strukturë e thjeshtë në të gjitha. Është shumë e komplekse. mikroskopëve Electron, mijëra herë më të fuqishme sesa madje ato më të mira optike, kanë lejuar hulumtuesit të shohin në të qelizave. Ata mund fotografoj dhe video të asaj që po ndodh.

Që rezultatet janë mahnitëse të. Për shembull: Një qelizë ka një seri, e makinave të qe perdorin aminoacidet të prodhojë një gamë të gjerë të proteinat. Është e ato proteina që e përbëjnë çdo kutizë dhe secili makine. Dhe ndonjëherë qeliza ka për të bërë makinat për t'i bërë makinat që i duhen! Qeliza të edhe e ka kamionët (të bëra gjithashtu edhe nga proteinat) të cilat bartin proteinat të ku ata janë të nevojshme. Këto kamionët drejtuar mbi rrugor si strukturat brenda qelizës, të gjitha të bëra nga proteinat. Dhe të gjithë gjë është e kontrolluar kompjuterin nga ADN.

Mendojnë për atë të gjithë si një kantier ndërtimi ose një fabrikë makinë, ku materialet e papërpunuara janë të lidhura së bashku, në një mënyrë të organizuar shumë e për të prodhuar një makinë apo një ndërtesë. Secila pjesë e domosdoshme duhet të jetë prodhuar dhe dërguar në vendin e saj vetëm në kohë për përfshirje. Kjo ndodh gjatë gjithë kohës në çdo qelizë. E gjithë kjo po ndodh pikërisht tani në me çdo gjallesë, përfshirë ju dhe I. Dhe ne jemi bëri miliarda dhe miliarda të këtyre qelitë. qelitë kockave, qelizat e gjakut, qelizat e lëkurës dhe kështu me radhë. E gjithë kjo kërkon menaxhim shumë të saktë dhe të ndërlikuar.


ADN Dopio spirale të.

Planet për strukturën dhe formë proteinat, planifikimi për ndërtimin e makinave të, kontrollin e cilësisë, shëndetin dhe sigurinë, dhe menaxhimit në terren janë mbajtur në ADN. ADN-ja nuk është vetëm kompjuter, por programi gjithashtu. Ajo është burimi i të gjitha informatat dhe udhëzimet.

Ka disa çështje për evolucionistët në këtë. Evolucionit është i bazuar në shans, mutacionet e rastësishme në një ambient mënyrë rastësore ndryshon me. Si gjithë jeta është qelitë, të gjithë qelitë janë bërë dhe të drejtuar nga proteinat dhe proteinat janë prodhuar nga instruksionet e kodit kompjuterik e ADN nuk ka pothuajse asnjë shans të përfshirë. Dhe nëse diçka shkon keq sistemi ka tendencë për të shkatërruar proteina dështuar. Mutacionet, një nga metodat e pretenduara evolucionit të ndodh, ndonjëherë. Megjithatë, të gjitha mutacionet njohur janë të dëmshme në disa mënyra. Dhe ADN ka atë të vetë "checker të drejtshkrimi", e cila i korrigjon gabimet. Kështu që shanset e ADN ndryshon me mjaftueshme për të ndryshuar proteinat për të ndryshuar qelizë për të ndryshuar krijesë jetesës janë shumë më pak se një i vetëm kundër të gjithë atomet në univers. Dhe shanset e ADN që ndodhin nga rastësia janë aq i madh si të jetë e pamundur.

Por çështja e dytë dhe ndoshta më e madhe për evolucionistët është të dhënat, ose informacione, të mbajtur në ADN. Të dhënat nuk mund të krijohet nga çdo proces të rastit. Një proces ekuivalent mënyrë të rastësishme do të jetë si në rënie letra të Scrabble mbi një tryezë dhe presim, në fund, për të parë "Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin Tij të lindur vetëm" në një linjë të bukur të drejtë. Kjo nuk do të ndodhë! - Ndonjëherë.

Por këtu është pjesa më e interesante. Ne e dimë se ku të dhënat ose informacion vjen nga. Ne e shohim një libër telefoni. Ajo është e plotë të të dhënave. Ne e dimë se kjo nuk mund të ndodhte nga rastësia. Adresat janë të sakta dhe, në qoftë se ne telefononi numrin e telefonit, ne mund të flasim me personin e duhur. Informacioni në një libër telefoni ishte vendosur atje nga njerëzit, nga një inteligjencë. Pra i vetmi e njohur burim i informacionit është një inteligjencës. ADN çdo qelizë ka sasi të mëdha informacioni. Dhe si ne janë bërë të qelizave duhet të ekzistojë një inteligjencë më të madhe se na se e vënë atë atje.

Përshëndetje Perëndia!


   Shanset për jetën.

Cilat janë të shanset?


David Shearer.

Shkencëtarët na thonë ka 501 kushte apo gjëra, që kërkohen për format e jetës të nivelit të lartë të ekzistojë.

Ky është një mendim vënie në skenë.

Ata kanë llogaritur se shanset e të gjitha këto ndodhin se bashku është një shans në 10 tek fuqinë e 311.


Cilat shanset?

Ata gjithashtu na thone se për të dhënat shkencore, çdo gjë më e vogël se rreth 1 në 10 tek fuqinë e 70, është aq i vogël se ajo mund të injorohen në mënyrë të sigurtë. Ne jetojmë në një univers, dhe në një planet që mund të injorohen në mënyrë të sigurtë.

Kjo është shanset e vetëm që ka kushtet e kërkuara për jetën. Jo jeta vetë.

A nuk është kjo dëshmi për një "Projektuesi Hyjnore"?


   Shkrimi i shenjtë thotë se...

Unë do të të kremtoj, sepse jam krijuar në mënyrë të mrekulluar; veprat e tua janë të mrekullueshme, dhe unë e di shumë mirë këtë gjë.

Kockat e mia nuk ishin një e fshehtë për ty kur u formova në fshehtësi duke u endur në thellësitë e tokës.

Dhe sytë e tu panë masën pa trajtë të trupit tim, dhe në librin tënd ishin shkruar ditët që ishin caktuar për mua, megjithëse asnjë prej tyre nuk ekzistonte ende.

Psalmet 139:14-16


  Webmaster thotë ...

Haraç time.


David Shearer.

Kjo faqe është në pjesë të, haraç time, për Vëllai tonë Richard Oliver, për kontributin i fjalëve të tij shumë të mençur.

Vëllai Richard ka shkuar të jetë i bashkë me Zotin, që ai e donte, ka shërbyer, dhe biseduar rreth.

Ai do të jetë i humbur nga ekipi BNL.Mesazh hub...Zgjidhni gjuhën tuaj dhe shkarko falas mesazhe të nga Vëllai Branham.