Evolucioni.

ardhshëm >>


  Perëndi dhe e Shkenca Seri.

Shpërthimi Kambrian.

Përkthyer ekstrakt nga libri "Dyshimit të Darvinit".

"Në origjinën e specieve, Darwin haptas e njeh dobësitë e rëndësishme në teorinë e tij dhe i deklaruar dyshime e tij në lidhje aspektet kryesore të kjo. Megjithatë mbrojtësit publike e sotme, i një Darwin-vetëm shkencor kurrikule, me sa duket nuk dua këto, ose ndonjë dyshim të tjera shkencore në lidhje teorisë bashkëkohore darviniane, raportoi të studentët. Ky libër drejtohet dyshim shumica konsiderueshme të Darvinit. . . dhe si një anomali në dukje i izoluar që Darvini njohu pothuajse kalimthi ka rritur të bëhet ilustruese e një problemi fundamentale për të gjithë biologjisë evolucionare."
- NGA Prolog.

Charles Darwin e dinte se aty ishte një ngjarje shumë e rëndësishme në historinë e jetës që teoria e tij nuk e ka shpjegojnë. Në atë që që sot njihet si "Shpërthimi i Uellsit", 530 milion vjet më parë, shumë kafshë papritmas u shfaq në të dhënat fosile pa paraardhësve dukshme në shtresat e mëparshme të rrokut. Në librin dyshimit të Darvinit Stephen C. Meyer tregon historinë e misterit që rrethon këtë shpërthimi të jetës shtazore, një mister që ka intensifikuar, jo vetëm për shkak se paraardhësve pritura i këtyre kafshëve nuk janë gjetur, por edhe sepse shkencëtarët kanë mësuar më shumë rreth atë që e merr për ndërtimin e një kafshë. Zgjeruar mbi rastin bindëse që ai e paraqitur në librin e tij të fundit, Nënshkrimi në Qelizë, Meyer argumenton se teoria e dizajnit inteligjent cilat mban se disa funksione të caktuara i universit dhe i gjallesave janë të shpjegohet më mirë duke një shkak inteligjent, jo një proces undirected tillë si përzgjedhjes natyrore, eshte në fund të fundit shpjegimi më i mirë për me origjinën e kafshëve të Kambrian.

nga www.darwinsdoubt.com


  Dhënat Fosile.

Dhënat Fosile.


Earth fosile afat kohor.

Në të parë, 500 milion vitet ose kështu se Toka ishte një planet i vdekur, siç ftohur pas Big Bengut.

Atëherë nuk është një periudhë prej 800 milion vitesh, ku vetëm forma shumë të thjeshta të jetës janë të pranishëm.

Fotosinteza baze ndodh me kalimin e në lidhje 900 milion vitesh.

Kjo merr 1758 milion vjet për tonë, oksigjen atmosfera i pasur që do të krijohen. Ka shumë pak lloje të organizmave të pranishëm.

Të dhënat fosile tregon se forma jete janë të pranishëm (pas shpërthimit kambrian) për vetëm, 540 milion vitet fundit apo më shumë. format e jetës të nivelit të lartë vetëm për 100 milion vitet e fundit.

Njeriu është i pranishëm për vetëm 2 milion vitesh.

Kjo e dhënë është kundërshtim me parimet i evolucionit cila kërkon krijesat më të ndërlikuara të kenë kohë më të gjatë për të zhvilluar pasi ata kërkojnë shumë më tepër hapa të arritur kompleksitetin.

Shënim: luspat kohë që kemi përdorur janë ato që shkencëtarët pohojnë që të ketë ndodhur.


  Gënjeshtër i Lusi.

Gënjeshtër i Lusi.

Shumica prej jush do të ketë dëgjuar të fosilit të quajtur Lusi (Australopitekus), i cili u zbulua në vitin 1974, në Etiopi.

Ajo (kjo është në fakt e panjohur nëse ajo është një ai apo ajo) është menduar të kanë ecur vertikale, dhe kështu të jetë një paraardhës të njeriut. Dëshmitë për këtë ishte në formën e të hip dhe këmbën eshtra. Megjithatë është pohuar se disa prej kockat janë shtrembëruar, kështu që ata ishin të "rikonstruktohet". Ky e përfshirë, prerja dhe ri-ngjitje të eshtrat në mënyrë që ato të përshtaten me teorinë. [Si është kjo edhe distanca shkencor?]. Ajo ishte tha që të ketë një tru të vogël, dhe nofulla që ishte ape si në karakteristikat e tij.

Nuk është një të hedhura suva i Lusi në shfaqje në Cleveland, Muzeu i Historisë Natyrore, ku ajo ka njerezore si këmbë. Ishin ndalur këmbët megjithatë kurrë nuk janë gjetur, kështu që kjo është gjithashtu një fabrikim.

Një sqarim për alternativ për "Lusi", eshte se ajo është në fakt një shimpanze.


  Njeriu se Piltdaun.

Njeriu se Piltdaun.

Pjesët fosile i njeriut se Piltdaun, zbuluar në vitin 1912, në një gropë zhavorr në se Piltdaun, Angli është treguar të jetë një falsifikim në vitin 1953. Fragmentet e kockave ishin në të vërtetë një kafkë njerezore moderne (mosha mesjetare), nofulla kockave ishte nga një Orangutang (500 vjec) dhe dhëmbët shimpanzës. Kockat kishin qenë ngjyrosen me një zgjidhje të hekurit dhe acidit kromik, për t'i bërë ato shfaqen më të vjetër. Ka pasur edhe, shënon file në dhëmbë. U deshën 40 vjet për këtë i punoj një rreng për t'u zbuluar.


  Gënjeshtra e evolucionit.

Teoria e Evolucionit.

Teoria e evolucionit të Darvinit përbëhet nga dy pjesë.

1. Teoria e seleksionimit natyror.

Teoria e seleksionimit natyror eshte "mbijetesa e më të fortit", dhe kjo është observueshme.

2. Origjina e Llojeve.

Teoria e Origjina e Llojeve eshte hamendje vetëm, dhe nuk është i observueshme. Ajo është gjithashtu NUK E mbështetet nga të dhënat e rekord fosile, ajo kërkon mijëra "Lidhje të Zhdukur" të gjendet, në mënyrë që të kompletohet Pema i Jetës të Darvinit.

Stephen Jay Gould (ateist dhe evolucioniste) tha: "Gjë e rrallë ekstreme e formave kalimtare në të dhënat fosile, vazhdon të ekzistojë, si sekret tregtar i paleontologjia." Ai pohoi se krijesat qëndroi e njëjtë për një kohë të gjatë pastaj evoluar kaq shpejt që nuk ka mbetur në të dhënat fosile nuk ka dëshmi.

Evolucioni është një fe.

Michael Ruse deklaroi: "Evolucioni eshte shpalli si një ideologji, një fe laike, një alternativë të plotë të krishterimit ... Unë jam një zjarrtë evolucionist dhe ish-të krishterë, por unë duhet të pranoj se në këtë një ankesë - literalistët [besimtarë të Biblës], janë absolutisht të drejtë. Evolucioni është një fe."

Kjo merr një besim që të besojnë në evolucion po aq sa të besojmë në Perëndinë.


  Shkrimi i shenjtë thotë se...

Në fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën.

Toka ishte pa trajtë, e zbrazët dhe errësira mbulonte sipërfaqen e humnerës; dhe Fryma e Perëndisë fluturonte mbi sipërfaqen e ujërave.

Pastaj Perëndia tha: "U bëftë drita!". Dhe drita u bë.

Dhe Perëndia pa që drita ishte e mirë; dhe Perëndia e ndau dritën nga errësira.

Zanafilla 1:1-4Mesazh hub...Zgjidhni gjuhën tuaj dhe shkarko falas mesazhe të nga Vëllai Branham.