Kozmologji.

ardhshëm >>

  Perëndi dhe e Shkenca Seri.

Lidhje me Earths Rezervë.


Richard Oliver.

“Ne gjejmë se ne jetojmë mbi një planet të jo të konsiderueshme të një ylli rutinë humbur në një galaktikë tucked larg në një farë cep të harruar i një univers në të cilën janë shumë më tepër galaktika sesa njerëzve.”
Carl Sagan, shkencëtar, kozmolog dhe agnostik.

Dhe kjo është opinioni i shumë. Ne jemi thjesht një Planeti mesatare, një nga miliarda e miliarda, investojë një galaktikë mesatare. Megjithatë, si të kuptuarit shkencor përmirëson ne gjejmë këtë besim thjeshtë nuk është e vërtetë.

Por le të marrë disa gjëra të drejtë të parë. Gjithësia është uniforme. Çfarë punon në sistemin tonë diellor punon për të gjithë universi. Me fjalë të tjera të njëjtat ligje themelore të shkencës punojnë kudo. Graviteti, forcat e fortë apo i dobët bërthamore, efekti elektromagnetike, shpejtësia e dritës plus një grup prej ligjeve të tjera themelore të gjithë e punojë kudo dhe në të njëjtën mënyrë si ata e bëjnë për ne.

Çfarë kjo infers eshte që kushtet e që i lejojnë jetën këtu në Tokë eshte kushtet e kërkuara për jetën kudo. Për shembull, ne mund të sigurtë të themi se çfarëdo Planeti me jetën mbi të duhet të ketë një diell i si e jona.


Zona Diellore banueshëm.

Dielli ynë është një G2 rend kryesore xhuxh ylli. Nuk janë gjigandi blu, dwarfs kuqe dhe të bardhë dhe disa lloje të tjera të yllit, por vetëm një G2 prodhon dritën jeshile verdhosh thelbësore për fotosintezë. Dhe pa bimë fotosintezë nuk kanë jetë fare. Pra, vetëm yjet G2 që kanë planetë janë në gjendje për të mbështetur jetën. Pasiqë vetëm 10% të yjeve janë të G2 ne dimë se 90% të yjeve nuk mund të kemi planete me jetë mbi ta.

Por jeta nevojat më shumë. uji i lëngshëm është thelbësor për jetën. Dhe këtu është problemi. avujt e ujit nuk është e mirë as uji të ngurta, apo akull. Uji duhet të jetë e lëngshme. Nëse toka ishin pak më të më afër diellit gjithë uji do të avullojë. Ska Jetë. Nëse bota jonë kanë qenë larguam pak më tej nga dielli i gjithë uji do të ngrijë. Përsëri, nuk ka jetë. Distanca jonë nga dielli është vendimtare. Toka është në "Goldilok Zona", jo shumë të nxehtë, jo shumë të ftohtë, por vetëm të drejtën që të ketë ujë të lëngshëm.

Tashmë ne kemi dy përbërësit thelbësor për një tokë si planeti. Shumë pak planetet tjera kanë këto. Por ka më shumë! Qëndrimi ynë në galaktikën e Rrugës së Qumështit është një shembull tjetër i zona Goldilok. Në qoftë se ne kemi qenë më afër qendrës i galaktikës atëherë gaze të lehta, të tilla si oksigjen në atmosferën tonë do të jetë e zhveshën nga ne. Nëse do të ishim më larg nga, atëherë nuk do të ketë shumë më pak ndër elementet më të rënda të nevojshme për jetën. Ashtu siç planetet tona e jashtme janë bërë të vetëm gazrash, dhe ato helmuese, earths të rezervë më tej nga qendrës galaktike se sa na janë të ngjarë të kenë pak, apo ndonjë, forme të ngurta. Ne jemi vendosen "vetëm e drejtë" në galaktikën tonë të varet në në atmosferën tonë dhe të ketë elementet e nevojshme të rënda për t'i bërë organet tona dhe të lejojë jetën.


    Zona Galaktik banueshëm.

Sistemi ynë diellor egziston jashtë anë e krahët kryesore spirale i galaktikës sonë. Ne jemi larg nga nivelet e larta të dritës, dhe rrezatimit letale që është në qendër të galaktike dhe madje edhe në krahët galaktike. Ishin ne atje, ne kurrë nuk do të ketë një natë të errët dhe ne do të jetë microwaved nga të gjitha llojet e yjeve të afërt me ne. Jeta nuk mundi ti mbijetonte.

Por ka edhe një tjetër kalambur lidhje me pozitën tonë. Ne janë të vendosura në mënyrë ideale të ketë netë të errëta, për të parë të dy galaktikat vet tonë dhe të tjera. Është studimi i yjeve dhe galaktikave të tjera që na ka lejuar për të kuptuar shumë më rreth universit. Tani pse është ajo që vetëm planeti e njohura me vështrues mbi saj është e vendosur në mënyrë ideale për vëzhgim? Pse është ajo se tonë larg nga planeti parëndësishëm është vendosur se ku jeta e njeriut mund të shohin dhe të punojnë jashtë misteret e universit? Është sikur planeti ynë dhe pozita e saj ishin të gjitha të planifikuara nga një intelekt epror.

Përshëndetje Perëndia!


   Kozmologjia moderne.

Të cilat universi a jeni në?


David Shearer.

Shkencëtarët tani na thone se ka shumë lloje të ndryshme të universeve, (ata e quajnë atë një "Multivers"), dhe se ne të ndodhë të banojnë në në një, që është i përshtatshëm në mënyrë ideale për jetën.

Të universet e tjera megjithatë, janë undetectable dhe jo e vëzhgueshme.

Për mua, ky do të marrë një sasi e madhe e besimit që të besojnë, sepse nuk ka asnjë prova për diçka të tillë.

Ju keni për bëni pyetjen:
"Pse ata do të propozojë të menduarit të tillë un-shkencore?"

Arsyeja për duke propozuar këtë teori, është fakti se ligjet që qeverisin universin tonë janë të sintonizuar në mënyrë të imët, që madje edhe një ndryshim si më pak që 1% në disa ligje, është e mjaftueshme për të shkaktuar jetën të jetë e pamundshme. Për të bërë të universi ynë pak të unike, dhe të jetë rezultat i shans rastësishme, ne duhet të jetë një pjesë e shumë universeve, (përndryshe ne do të duhet të marrin në konsideratë një Designer), dhe ne vetëm të ndodhë me jetë në këtë një të tillë që ka këto pronat e.

Është koha të marrin në konsideratë një "Projektuesin hyjnore".


   Shkrimi i shenjtë thotë se...

Qiejtë tregojnë lavdinë e Perëndisë dhe kupa qiellore shpall veprën e duarve të tij.

Një ditë i flet ditës tjetër dhe një natë ia tregon tjetrës.

Nuk kanë gojë, as fjalë; zëri i tyre nuk dëgjohet;

Psalmet 19:1-3Mesazh hub...Zgjidhni gjuhën tuaj dhe shkarko falas mesazhe të nga Vëllai Branham.