Jordbävning dom.


  Agerar av Profeten serien.

Jordbävning dom.


Pearry Green.

Det var början av mars 1964, det Broder Branhams ministerium nådde till jordens bokstavliga skakning. Han och flera andra bröder hade återigen samlat för att jaga Javelina. Lokalen var samma allmänna område där änglarna hade härstammade och molnet hade dykt upp. På grund av minnet av den händelsen bara året innan kunde man ha förväntat sig andra utestående händelser som kommer från denna plats; ändå idag som Broder Branham och en nära vän, Broder Banks Wood, återvände till lägret, det fanns ingen antydan till något ovanligt. Vi vet nu att det vid det ögonblicket, megatoner av sten måste ha legat klar för rörelse djupt i tarmarna av jorden.

Som Broder Branham och Broder Wood promenerade längs den dagen plötsligt Herrens ande talade till honom och berättade för honom att plocka upp en sten och kasta den i luften. Lydigt, gjorde han som han fick veta. När stenen slog jorden, en liten virvelvind kom ner med den, och han talade helt enkelt orden, “Så säger Herren.” Han vände sig till Broder Wood och sa “Du ser, kommer det att finnas något att hända. Du måste göra något att orsaka att något händer. Det här är sättet att saker börjar.”

Nästa dag var jaktpartiet beredd att bryta lägret. De medlemmar i partiet var engagerade i olika aktiviteter, som att förbereda sitt spel, och Broder Branham, sant mot den utomhus manens kod, noggrant se till att branden var ute. Plötsligt vände han sig till Broder Roy Roberson, står nära honom, och snabbt berättade för honom att ta omslag. Något var på väg att hända. En av bröderna tog rörliga bilder av Broder Branham vid den tiden och, precis som hans kamera sprang ur film, över bluffen från norr kom en kraftfull virvelvind precis ovanför profetens huvud. Den våldsamma kraften i denna virvelvind var så stor att den skär en del av denna bluff ut och kastade stenar storleken på en mans knytnäve för över hundra yards. Precis som en blast, skar den toppen ut av de mesquite träd; ljudet av det raseri fyllde luften. Naturligtvis bröderna med honom tog skydd. Några dök under lastbilar eller förvrängd under buskarna, men Broder Branham stod fast. Guds profet stod igenom allt, hatt i handen, tittar upp i mitten av den virvlande kraften. Som det lyfte och återvände i riktning från vilken den hade kommit, han satte sin hatt tillbaka på huvudet och pratade medvetet, “Gud talade till Job i en virvelvind.” Fortsätter han uttalade den fruktansvärda nyheter, ”Domen Guds ska slå västkusten of America.” Vredvinden hade faktiskt återgått i nordvästlig riktning, mot den kusten.
----

Virvelvinden “klappade” tre gånger den dagen i februari 1964. Den svarande domen slog på godfredag det året i form av en jordbävning som nästan rev ut kusten ut ur Alaska. Ingen som upplevde dagens skräck eller som har sedan undersökt rekord av förstörelsen och förlusten av livet, någonsin kunde glömma hur det är att uppleva Guds tunga hand i dom.
----

Broder Branham fortsatte att leverera sitt budskap “Choosing of a Bride.” [Val av en brud.] Nästa profetiska länk smiddes som han sade till folket i Los Angeles, “Du vet inte vilken tid att denna stad en dag kommer att lägga ut här i botten av detta hav. “O, Kapernaum,” sade Jesus, “Du som är upphöjd till himlen kommer att föras ned i helvetet, ty om de mäktiga verk hade gjorts i Sodom och Gomorra, det skulle ha stått till denna dag.” Och Sodom och Gomorra lägger på botten av Döda havet, och Kapernaum är i botten av havet. Du stad, som påstår sig vara staden änglarna, vem upphöjt själv till himlen och skickade alla de smutsiga saker av mode och saker, tills även de främmande länderna kommer hit att hämta vår smuts och skicka den bort, med dina fina kyrkor och kyrktorn, och så vidare som du gör; kom ihåg, en dag kommer du att lägga i botten av detta hav. Du är stor bikakestruktur under dig just nu. Guds vrede är rapningar rätt under dig. Hur mycket längre kommer han att hålla denna sandbar hänger över det när det havet där ute en mil djup kommer att glida in där plumb tillbaka till Saltonhavet. Det kommer att bli värre än den sista dagen i Pompeji. Ångra sig, Los Angeles. Ångra resten av dig och vänd dig till Gud. Stunden för hans vrede är på jorden. Fly medan det är dags att fly och komma till Kristus. Låt oss be.”

Detta var det stora ögonblicket för dem av oss som trodde att Broder Branham var Guds profet med Elias ande, när förverkligandet svepte över oss att de band vi hade hört, de böcker vi hade läst, och vad vi hade hört den här stora mannen av Gud säger, alla pekade på en enorm profetia av domen för västkusten. Nu insåg vi att han profeterade. Att veta att han är en ord profet, vi visste att han inte talade något om det inte kunde hittas i skrifterna. Nu började vi vara uppmärksamma.

Den 22 augusti, 1965, Broder Branham talar på en kust till kust, gränsen till gränsen, telefonuppkoppling, i sin predikan “A Thinking man's filter” [Tänkande mans filter] tydligt uttalad dom om Amerika: “Den Helige Ande i mitt eget hjärta gråter i kväll, ‘Blind Laodicea, hur ofta Gud skulle har ge dig en väckelse, men nu har din tid kommit. Det är för sent nu. Hur gjorde du skratta och göra narr av de människor som Gud skickade till dig? Men nu har din tid kommit. Åh, USA, USA, hur att Gud skulle ha svävat dig som en höna gör sin ruva, men du skulle inte. Nu är denna röst går från kust till kust, från nord till syd och öst till väst. Hur Gud skulle ha svävat dig, men du skulle inte. Nu har din tid kommit. Nationerna bryter; världen faller sönder. Femton hundra mil bit av det, tre eller fyra hundra miles breda, kommer sjunka hundra - eller kanske fyrtio mil ner in i det stora felet ute en av dessa dagar, och vågorna kommer att skjuta plumb ut till staten av Kentucky. Och när det gör det, det kommer att skaka världen så hårt att allt på toppen av det kommer att skaka ner.”

Översatta extrakt från...
"The Acts of the Prophet." Chapter 12
genom Pearry Green

Läs hela kontot i (Engelsk)...   "The Acts of the Prophet"


  Skriften säger...

Och nu kommo ljungeldar och dunder och tordön, och det blev en stor jordbävning, en jordbävning så våldsam och så stor, att dess like icke hade förekommit, alltsedan människor blevo till på jorden.

Uppenbarelseboken 16:18


  Ladda ner (Engelska).

Citat...

Titta på jordbävningar över här i Kalifornien. Jag förutspår att, före Herrens Jesus ankomst, att Gud kommer sjunka den platsen. Jag tror att Hollywood och Los Angeles, och dem smutsiga platser där borta, att Gud allsmäktig kommer att sjunka henne. Det kommer att gå under botten av havet.

Översatta från... Who do you say this is ? (1964)Meddelande nav... Välj ditt språk och hämta gratis meddelanden från Broder Branham.