Седумте црковни времиња.


   Книга на Откровение серија.

Џентиле царства.

Во Даниел 2, Бог го дал Навуходоносор, вавилонски цар, сон на страшни статуа. Даниел го толкувал овој сон - Навуходоносор беше глава на злато, Градниот дел беше од сребро, медио-персиската империја, бедрата од бронза, грчката империја, и четвртиот, Нозе од железо, беше Римската Империја. Нозете беа мешавина од железо и глина. Немаше повеќе империи. (Не се британски, Русија, САД, Кина). Четвртиот помина по целиот пат до крајот на прстите. Ова е мистерија. Металите користат за да претставуваат империи имаше карактеристики на опаѓачка вредност, и, исто така, зголемување на тврдоста.

Овие империи имале влијание врз размислувањето на луѓето. Вавилонците, Персијците, Грците и Римјаните  имаат сите влијаеше на нас денес. Четвртата империја поминала по целиот пат додека не се воспостави Царството Христово, (Каменот исечен од планина). Како се случи ова? Паганската римска империја стана папска Римска империја. Интересна работа, за време на Студената војна, двајца мажи не можеле да се согласат со едни со други во ОН. Еден беше руски Хрушчов, што значи глина, а другиот американскиот Ајзенхауер, што значи Пегла работник. Железото и глината не можеа да се мешаат. Хрушчов го отстранува чевел да тресне на масата додека тој направи точка. Ние сме во нозете на статуата, наскоро ќе имаат Царството Божјо воведе во.

Даниел 9 Пораки. (англиски)

Gabriels instructions to Daniel
Sixfold purpose of Gabriels visit to Daniel
Daniel Seventieth week

   Откровение на Исус Христос.

Откровение на Исус Христос.

Брат Бранхам учеше дека Исус Христос беше автор на книгата Откровение. Јован само запишале она што го видел во серија на визиите, кои дојдоа да му во годините 95-96 А.Д. Во тоа време, Јован бил затворен на Патмос, мал остров во Егејското Море во близина на границата меѓу денешна Грција и Турција. Јован рече: “Во Господов ден бев во Духот...” тој објасни дека Господовиот ден во овој контекст не се однесува на седмиот ден од седмицата. Наместо тоа, Господовиот ден е таа точка во човечката историја кога Исус Христос доаѓа и зема физичка власт над овој свет, исполнувајќи го Откровение 11:15, “И седмиот ангел затруби, и одекнаа силни гласови на небото, велејќи: „Царствата на светот Му припаднаа на нашиот Господ и на Неговиот Христос, и ќе царува во сите векови.”

Во неговиот прв визија, Јован, кој беше ученик на Исус, го виде Исус Христос како што никогаш претходно не го видел. Јован го видел Исус како одел меѓу седум светилки, и во десната рака имал седум ѕвезди. Неговата бела коса и лицето беа блескави со светлината на Неговата чистота, но Неговиот јазик изгледаше како меч и Неговите очи изгорени со оган. Јован пропадна во страв пред него. Брат Бранхам рече: “Што е откровението?” Исус Христос. Што е првото нешто што го открива за себе? Тој открива дека тој е Бог на Небото - не е Троичниот Бог, туку еден Бог. Првото нешто што треба да знаете е: Исус не е само пророк; тој не е помлад бог; тој не е средно бог - Тој е Бог! Бидете внимателни, Јован. Сте влезе во Духот. Нешто ќе ви биде откриено. Што е тоа? Првото од сите откритија е, “Јас сум Алфа и Омега”. (О грешник, поклони се, покајат сега пред да биде премногу доцна.) Прво му дозволи на Јован да знае кој се приближува. Е овој Цар Исус? Цар Бога? Цар Светиот Дух? Тој рече: “Јас сум сето тоа. Јас сум од А до Ш. Јас сум почеток и крај. Јас сум бесмртен, вечен еден!”

Превод од... Supernatural Book 6. од Owen Jorgensen


  Седумте црковни времиња.

Седумте црковни времиња.

Откако Исус го открил своето врховно божество, тој му рекол на Јован дека седумте светилки се седум цркви, и седумте ѕвезди во раката беа ангели на оние цркви. Потоа диктирал писмо до секоја црква. Овие беа Џентиле црквите во Мала Азија. Условите во овие посебни цркви ќе одговара на седум различни периоди Христијанството ќе оди преку пред крајот. Како резултат на тоа, овие писма пророкувале седум векови за црквата незнабошците. Исус се обрати на своите следбеници во секоја возраст, давајќи им охрабрување и критика каде што е потребно. Тој, исто така, се обрати на луѓето во лажни црква во секоја возраст, оние кои тврдеа дека се христијани, но не беа.

Исус ја започна својата диктат, велејќи: “На ангелот на црквата во Ефес напиши му:...” Тоа значеше секоја црква возраст имале ангел. Зборот ангел значи гласник. Овие не беа небесни гласници. Јован пророк не би требало да напише писмо на небесен ангел. Не, овие ангели биле мажи, еден гласник за секоја возраст. Брат Бранхам ги идентификуваше црква времиња и гласници во нивниот историски поредок:

1.Отк. 2:1-7ЕфесA.D 53-170Павле
2.Отк. 2:8-11СмирнаA.D 170-312Iraneus
3.Отк. 2:12-17ПергамA.D 312-606Мартин
4.Отк. 2:18-29ТијатирA.D 606-1520Columba
5.Отк. 3:1-6СардA.D 1520-1750Лутер
6.Отк. 3:7-13ФиладелфијаA.D 1750-1906Весли
7.Отк. 3:14-22ЛаодикејаA.D 1906-????"Илија"

Гласник на првата црква возраст беше Павле. Веднаш по неговото преобраќање во христијанството, Господ рече ова на Павле, “...тој човек е Мој избран сад, за да го изнесе Моето име пред народите, и пред царевите, и пред Израелевите синови;” Прво, Павле им проповедал на Евреите. Кога ја отфрлија неговата порака, тој рече: “Требаше најнапред вам да ви се проповеда Божјото Слово; но бидејќи вие го отфрлате од себе и не се сметате достојни за вечниот живот, еве, ние им се обраќаме на народите, зашто Господ ни заповеда така: ‘Те поставив за светлина на народите, да им бидеш спасение до крајот на земјата.’” Павле воспоставил незнабожечки цркви, низ цела Мала Азија. Тој исто така ја дефинирал христијанската вера преку неговите писма. Во своето писмо до Римјаните, тој рече: “Но ви зборувам вам, народи; бидејќи сум апостол на народите, јас ја прославувам мојата служба,...” Молитвено и со проучување на историјата, Брат Branham идентификувани гласниците на другите шест црковни векови.

Превод од... Supernatural Book 6. од Owen Jorgensen


   Преземи...

   Нашето време Лаодикеја.

Нашето време Лаодикеја.

Исус ја прекори Лаодикиската црква, велејќи: “Вака, бидејќи си млак, и не си ниту врел ниту студен, ќе те изблувам од Својата уста. Зашто велиш: богат сум и се збогатив, и ништо не ми треба, а не знаеш дека си беден и несреќен, и сиромав и слеп, и гол.” Седмата црква возраст е толку цврсто организиран дека Исус го отсликува Себеси на надворешната страна на Својата сопствена црква, сакајќи да влезе внатре, “Еве, стојам на вратата и чукам; ако некој го чуе Мојот глас и ја отвори вратата, ќе влезам при него и ќе вечерам со него, и тој со Мене.”

Лаодикија е последната црква возраст пред Исус Христос ќе се врати на Земјата, овој пат во пресудата. Бог рече преку Малахија,
“Еве, ќе ви го испратам пророкот Илија, пред да дојде Господовиот Ден, ден голем и страшен.
Тој ќе ги обрне срцата на... синовите кон татковците...” Значи гласник на седмата црква возраст ќе го има духот на Илија, исто како што Јован Крстител го направи.

Брат Branham предава, “Кога ќе дојде овој голем Илија на крајот на оваа возраст, тој ќе ја преземе пораката на Педесетницата да ги претворат децата во верата на татковците. Тој ќе ги укори христијаните во Лаодикија затоа што тие не се задржи иста вера што беше таму на почетокот”. “Јас често се прашував, ‘Дали овој човек само да биде проповедник, тогаш?’ Илија ги направил сите чуда и не проповедал. Но, кога неговиот дух беше врз Јован, тоа го правеше сите проповеди и немаше чуда. Зошто? Исус требаше да го следи и Тој ќе ги направи чудата. Малахија 4:2 рече: “А вам, кои се боите од Моето име, ќе ви изгрее сонцето на правдата со здравје во крилјата, и вие ќе излегувате потскокнувајќи како телиња на пасење.” Јован имаше нема потреба од правење чуда; тој само го објави доаѓањето на Христос”.
Заклучокот е дека Илија во последното време и двајцата ќе го проповеда и да направи чуда.

Брат Branham продолжи да се проширува врз него. “Како и Јован, ова последното време Илија ќе биде погрешно разбран. Тој ќе биде толку голем, моќен човек пред Господа дека некои луѓе ќе го грешат за Месијата. Каков вид на природата ќе имаат Илија? Прво, тој ќе биде силен пророк кој ќе остане верен на Словото Божјо, за Илија беше вистина и Јован беше вистина. Правејќи знаци и чуда, тој ќе ги претвори срцата на децата назад кон верата на нивните Пентекостите татковци. Тој ќе ги мрази фенси жени. Илија направил со Језавела. Јован направил со Иродијада. И двете овие мажи, пророци, со истиот дух, мразеше организирана религија, како овие христијански деноминации. Нешто во нивните духови извика против ова нешто.”

Превод од... Supernatural Book 6. од Owen JorgensenКнигата на Откровението.
Продолжува на следната страница.
(Порака на Лаодикиското време.)Книга шест од
натприродни серии.
од Owen Jorgensen.

Достапно од:Supernatural
Christian Books.

(Англиски)

Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

Господ Бог не прави ништо а да не им ги открие Своите намери на Своите слуги - пророците.

Лавот рика: кој не ќе се исплаши? Господ Бог зборува: кој не ќе пророкува?

Амос 3:7-8


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Даниел Постер

Достапно од е-пошта:
ronmillevo@yahoo.com

Седумте црква
возрасти Постер

Достапно од е-пошта:
ronmillevo@yahoo.com

Откровението Постер

Достапно од:
Ron Millevo е-пошта:
ronmillevo@yahoo.com


Седумте црква возрасти.
Постер
Седумте печати.

Достапно од е-пошта:
ronmillevo@yahoo.comЦентар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.