Мито на диносаурот.

<< претходната

следно >>

  Бог и Hаука Серија

За диносаурусите.


David Shearer.

Прво, диносаурусите се реални. Но, митот за диносаурусите, е дека тие изумреле пред 65 милиони години.

Се претпоставува дека ова се случило со метеор што ја погоди Земјата. Прашината фрлени во атмосферата, блокира сонцето, предизвикува големи климатски промени. Како резултат на ледено доба што следува предизвика изумирање на диносаурусите.

Диносаурусите во Библијата.

Зборот "диносаурус" е современ збор и не се најде во нашите Библијата. Библијата го употребила зборот "Змеј" за суштества од рептилен тип.

Мажи и диносауруси коегзистирале.

Во книгата на Јов, постои опис на животно, што може да се опише само како диносаурус. Ова покажува дека луѓето и диносаурусите коегзистирале. "...што јас создаде со тебе..."
[(Превод од... Англиски KJV). Види цитат подолу.]


Карпеста уметност.

Исто така има и рок слики на различни локации на Земјата. Во југозападниот дел на Америка, има карпести слики на пештерски ѕид. Голем број од овие слики се диносауруси. (Тие не се митски суштества - сите други цртежи беа на животните што постоеја со уметникот. Зошто не овие?)

Диносаурус ДНК.

Неодамна, тие откриле крвни клетки во внатрешноста на диносаурус коски. Ако тие биле 65 милиони години, овој тип на ткиво треба да имаат целосно распаднати далеку. Изјавата беше изразена: "Ќе мислите тие беа само неколку илјади години, да се најде ова."

Можеби тие се само неколку илјади години.

Како умре диносаурусите?

Ново истражување покажа дека многу диносауруси усвои одредена физичка позиција додека умира, (додека се покриени со седименти). Ова укажува дека причината за смртта, беше асфиксија. (задушување).

Поплавите на Ное ги убија диносаурусите.

Има еден настан во Библијата, која би можела да ја предизвика смртта на диносаурусите на овој начин - Ноевиот Потоп. Како и убивајќи ги диносаурусите, овој настан создаде фосилен запис. (Милиони мртви нешта, заробени во карпести седименти, целиот Земјата.)

Модерни суштества се пронајдени со диносауруси.


  Жив фосил. Tuatara,(NZ)

Модерни суштества и растенија биле пронајдени во рок слоеви, заедно со диносаурусите. Овие понекогаш се наречени "живи фосили". Се тврди дека некои од нив не се променети во 200 милиони години. (Ова се нарекува "Стазис") Тоа е еволуција без никаква еволуција.

Трагите во карпа.


Човечки и диносаурус
трагите.
Слика:  www.bible.ca

Постои еден сајт во реката Paluxy во Глен Роуз, Тексас, каде што има многу стапалки на диносаурусите во карпите.

Заедно со нив, (а понекогаш и во тие стапалки - во истата 'рамнина' [ниво]) има човечки стапалки.

Отпечатоците на диносаурот не останаа меки за 65 милиони години, чекајќи на човековите оние да се додаде пред да се суши и закорави карпата.

Следењата во калта не траат долго. За да бидат зачувани, тие мора да се исушат и зацврстат брзо, за неколку дена. Го знаеме следниот слој беше депониран веднаш и брзо, како што немало ерозија на стапалки. (Настан за поплави).

Дали диносаурусите птици?

Постои тврдење дека диносаурусите се развиле во птици. Изјавата е направена кои скалите, еволуирале во пердуви. Ова е дискредитирана, сепак, како што скалите се многу различни структури во споредба со пердуви. Скалите се формирани од "кожата џебови" додека пердувите се произведуваат од фоликул слично на косата е кај цицачите.

Птиците се топлокрвни, и имаат многу различен респираторен систем, во споредба со копнени животни. (вклучувајќи диносауруси.)

Птици се пронајдени во истиот рок слоеви како диносауруси, докажувајќи дека птиците се наоколу во исто време како и диносаурусите.


Писмото вели...


Јов 40:15-22

15 А сега, ете, разгледај го нилскиот коњ, се храни со трева како добиток,
16 ете, неговата сила е во бедрата, а јакоста му е во мишката на мевот.
17 Ја здрвува кренатата опашка како кедар, жилите му ги испреплетија сите бедра.
18 Неговите коски се железни цевки, неговите зглобови се глуждови од железо.
19 Тој е првенец на Божјото создавање, Творецот го вооружи со меч.
20 Планините му донесуваат данок во храна, и сите ѕверови што играат по нив.
21 Тој почива навален под лотосот, мочуришните трски и калта го кријат.
22 Лотосовите лисја му прават сенка, тој се лади под поточните врби.


  На вебмастерот вели...

Во стих 15 го заменивме изразот „нилскиот коњ“ со „бегемот“, како во англискиот KJV. Ова е така животното не е збунет со нилскиот коњ, што НЕ има опашка „како кедар“.


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Пред...

После...

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.

(PDF Англиски)

Acts of the Prophet

(PDF Англиски)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Англиски)


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

Една од најголемите
заблуди во
историјата на
нашата планета,
е Дарвинова "теорија
на еволуцијата".