Hекои од главните учења.


  Cеме Змијата.

Cеме Змијата.

Во почетокот Ева не јаде јаболко. Имала секс. “Со Адам?” велите. Не. Адам беше нејзиниот сопруг. Тоа беше со Змијата (serpent). Змијата не беше змија. Тој стана змија откако Бог го проколна (Битие 3). Тој беше исправена животните кој може да разговара и чие семе може да се меша со јајцето на жената. Некои може да го нарекуваат “врска што недостасува” иако Бог ги создал сите суштества, вклучувајќи ја и Змијата. Како резултат на овој сојуз беше Каин, Библијата вели дека тој бил “на” Злобниот. Ова значи “роден на”.

Проклетството на Ева било болка при породување. Ова беше причината што Христос мораше да се роди од “девица” - да се заобиколат на генетиката на човечката раса се меша со Змијата. Проклетството на змијата беше “На вашиот стомак ќе одиш”. Ова е кога тој стана змија. Библијата вели дека “Ное беше совршен во неговата генерација”. Тој беше совршен меѓу неговите врсници, и тој беше и последниот чистокрвни син на Бог. Оттогаш генетиката на човечката раса е целосно измешани. Бог му рече на жената дека нејзиното семе, Тој ќе го надмине семето на Змијата.

Човекот и го даде името Ева на својата жена, зашто таа стана мајка на сите живи. (Битие 3:20). Адам не бил татко на сите живи.

Преземи (PDF англиски)   Serpent's Seed.

Види...   Оригинален грев. За повеќе детали.


  Божеството е објаснето.

Божеството е објаснето.

Многу луѓе веруваат дека Бог е составен од три лица. Татко, Син и Светиот Дух. Јас сум татко, син, и на човечко суштество. Но, јас имам само 1 име. На "канцеларии" на Отецот, Синот и човечко суштество, се зависни од односот со другите. Бог е ист. Во Стариот Завет Бог имал однос со нас како "Tатко". Кога Tој се јави на земјата како наш Спасител, Тој беше наречен "Син Божји" и од основањето на црквата на денот на Педесетницата (Дела 2) Тој стана Светиот Дух живеејќи во Неговата црква. Сепак, Tој е само една личност дека ние го нарекуваме Исус Христос. Апостол Павле се состане со него еден ден како светлина посветла од пладневото сонце (Дела 9). Павле рече: “Кој си ти Господ”. Павле бил Евреин и тој ја знаел таа светлина е истиот што доведе децата на Израел од Египет. Тој го нарече Господ. Господ рече назад “Јас сум Исуса.”

Преземи (PDF англиски)   The Godhead Explained.

Види...   Oткровението на Исус Христос.
За повеќе детали.


  Крштевање со вода.

Крштевање со вода.


Крштение. -1933.

Крштевањето со вода, означуваше дека нашиот стар живот е мртов и закопан, и дека ние сега се прифати животот на Христос во нас. Ова беше целосно потопување, не попрскувајќи, и користејќи го името на Господ Исус Христос, не насловите на Отецот, Синот и Светиот Дух што ги користат црквите. Ова беше католичка доктрина и протестанти едноставно да продолжите да го користите. Ова е затоа што името на Таткото и на Синот и на Светиот Дух е Господ Исус Христос. Секој кој се крсти во книгата Дела беше во името. Ова го споредив со свадбена церемонија каде што девојката не се ожени со својот дечко, син и човечко суштество, иако сите тие работи се вистинити, но го земаат неговото име.

Види...   Крштевање со вода. За повеќе детали.


   Брак и развод.

Брак и развод.

Брат Бранхам ја започнува оваа порака со објаснување постојат две школи на мислата. Тоа се легализам и калвинизам и дека и двете се погрешно.  Повеќето цркви се силни на правниот аспект, но тоа мора да се запомни дека има грејс аспект.

Додека бараат на Господ за оваа порака во ридовите над Тусон, столбот од оган беше виден оди нагоре и надолу над каде што се молеше. Децата од училиштето беа ослободени од училиште да го гледаат спектаклот.

Преземи (PDF англиски)

The Acts of the Prophet - Chapter 13 - God is Light.

  Marriage and Divorce


  Неуспехот на организираната религија.

Трето Егзодусот.

Зборот "Црква" значи "повикани луѓе". Што се нарекуваме од?

Првиот Излез беше кога Мојсеј повика нација од внатре во една нација.

Втората Излез беше кога Христос повика Црква од рамките на религијата.

Третиот Излез е кога Христос повикува Hевестата од рамките на Црквата.

Преземи (PDF англиски)

60-0911M  As I was with Moses.
63-0630M  Third Exodus.
63-0724  Warning then Judgement.
55-1111  Where I think Pentecost failed.
58-1002  But from the begining it wasn't so.
64-0313  The Voice of the Sign.

  Писмото вели...

а во денот кога Лот излезе од Содом, падна од небото оган и сулфур и ги уништи сите.

Исто така ќе биде во оној Ден, кога ќе се јави Човечкиот Син.

Лука 17:29-30


Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Светлината на
пирамида карпа.

MP4
Видео клипот.


Кампањата Чикаго.


На 3 царства
на човекот.

Седумте димензии.

 

Stature of a Perfect
Man
(PDF Англиски)

Столб на оган.
-Рамо.

 


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

   Преземете поврзани пораки...