Бог е Cветлина.


  Дела на Пророкот серија.


Pearry Green.

1 Јован 1:4-5,
4 Ние ви го пишуваме ова, за да биде вашата радост полна.
5 И ова е веста што ја чувме од Него и што ви ја јавуваме вам: Бог е светлина и во Него нема никаква темнина.

Јован, саканиот ученик на Господ Исус Христос, беше толку близок пријател на Исус дека често ја поставува главата на пазувите на Исус. Се најблиску до него, тој морал да знае Исус беше човек. Сепак, Евангелието на Јован, напишана по распнувањето, воскресение и вознесението на Исус, започнува со зборовите,

“Уште на почетокот постоеше Зборот. Зборот беше со Бог и Зборот беше Бог... Зборот стана човек и живееше меѓу нас. Ние ја видовме Неговата слава...”

Очигледно, Јован доживеал откровение помеѓу времето на неговиот личен дружење со Исус од Назарет и времето кога го напиша своето Евангелие. Откровението на Јован продолжило, бидејќи во своето послание пишува:

“Ви го пишуваме ова, за да биде целосна нашата радост. Бог е светлина - Да живееме во светлина. Ова е пораката што ја слушнавме од Исус и ви ја пренесуваме: Бог е светлина...”

Прво Јован знаеше Исус како човек, тогаш зборот, конечно како светлина. Светлина во библиска смисла е она што dispels темнината, дозволувајќи им на еден да се види со своите духовни очи.

Да ги испитаме искуствата на Мојсеј со Бога како светлина. Неговиот прв контакт со натприродниот феномен на Богадојде како Бог се појави во една грмушка што гореше, но не беше конзумирано. Мојсеј се сврте настрана за да го види ова што им пркоси на сетилата и Бог му зборуваше, доставува до него инструкции што требаше да го земе на синовите Израилеви во Египет. Следнава таква инстанца се случи кога Мојсеј го поведе на децата на Израел од ропство и тие беа придружени со столбот од оган ноќе и облакот по ден. Писмото укажува дека Бог не ги отстрани ниту еден од овие знаци за водење. Подоцна, кога Мојсеј се искачи на планината за да го бараат Бога, пишува Писмото дека голем облак ја покри планината,

Слугата и се затрча во пресрет и и рече: „Дај ми малку вода од твојата врчва!”
18 „Пиј, господине!” - одговори таа. Брзо ја спушти врчвата на рака и му даде да пие.
[Излез 24:17-18]

Како и насекаде во Светото Писмо ова се нарекува “слава на Господ”.

Езекиел пријавил  дека кога тој беше во духот  тој го виде “визии на Бога.” Тој, исто така, зборуваше за виорот... од север, голем облак, и оган во самиот преклопување, и осветленоста беше за тоа, и надвор од средината од него како боја на килибар, надвор од средината на огнот.” (Забележете виорот од север, и да се потсетиме на виорот кој дојде до брат Бранхам, од север, Поглавје 12.) Езекиел зборува во 1:26-28, за престол и дека појавата на оној на престолот од бедрата надолу беше “Појава на оган”, но од појасот нагоре “како боја на килибар.”

Мојсеј го споменува огнот, но тој не ја спомнува бојата килибар како што направи Езекиел. Но, она што е нормална боја на оган? Тоа може да се опише различно како црвеникаво-жолта, или црвеникаво-портокалова, или жолтеникаво зелена, тоа е килибар.
-----

Ако постои мистерија за тоа искуство на Јован, [во Откровение 1] и гласот на седмиот ангел е да се заврши на мистерии, тогаш оваа мистерија треба да се направи јасна исто така и за оваа генерација. Навистина, ниедна друга генерација го видел, Всушност, ниту една друга генерација го видел, многу помалку се снимени на филм, Столб на огнот. Од денот на неговото раѓање, преку неговата детството, и во неговото министерство, Брат Бранхам стана добро запознаени со појавата на оваа светлина. Како момче, тој му кажа на бојата беше жолтеникаво - зелена. Конечно, тој открил дека жолтеникаво - зелена се нарекува килибар. Се појави светлината на голем број луѓе во 1933 година на реката Охајо, но во тоа време не беше фотографиран. На 24 јануари 1950 година, во Хјустон Тексас, се зема фотографија која ја снима светлината. Оваа фотографија беше испитана од страна на г-дин Џорџ Џ Лејси, ФБИ испитувач на сомнителни документи, Хјустон, Тексас, и се изговара автентични.

Кон крајот на 1958 година, Бог повторно ја поставил сцената за фотографија од неговото натприродно светло во Lakeport, Калифорнија, Саемот. А фотограф со одлична опрема зеде две бои снимки на брат Бранхам додека тој проповедал. Првата слика беше нормална и ги содржеше сите детали од сцената: говорница, микрофонот, Брат Бранхам проповедаше, електрична централа на ѕидот, и голем уредување на кринови во вазна на подот во предниот дел на говорница.


Пред...

После...

Втората слика, од истата локација, исто така ги содржеше овие детали, но тоа не беше нормална слика. Оваа слика содржи многу дополнителни детали што не беа видени од присутните. Зад брат Бранхам, и гледајќи надолу над него, е совршен профил на лицето што може да се опише само како Исус Христос. А натприроден олтар и седум лижат од оган за кои се зборува во Откровение како “седум духови Божји” кои се “пред престолот” се исто така присутни во сликата. Се чини дека лилјаните се зголемија на голема големина; тие сега се прошири над Главата на брат Бранхам на сликата (Христос - Лили на долината). Ангелот Господов исто така се појавува на оваа слика со воз од оган движејќи се од него кој исто така го обвива брат Бранхам. Ангелот има лиже од оган испакнати од неговите прсти.
-----


   Столб на Oган.
   - Рамо.

Во задниот дел на црквата Соулс Харбор во Далас, Тексас, во март 1964 година, друга чудна фотографија на брат Бранхам беше однесен што открива натприродно светло. Светлината се појави во оваа фотографија како чудно лижење на оган над десното рамо на пророкот. (Луѓето што го познавале брат Бранхам се запознаени со фактот дека секогаш го носел своето десно рамо пониско од неговото лево. Помазание секогаш беше на десната, каде стоеше ангел Господов.)
-----

На врвот на Алвернон начин улица, во Тусон, постои патека што доведува нагоре во масивни Каталина Планини до врв наречен Прст рок. На врвот е видлива од градот. Во февруари 1965 година, брат Бранхам, со товар на неговото срце да побара дозвола да ја проповеда вистината на бракот и разводот, тој се качи нагоре по оваа патека на кањонот под Прст рок.

Таму тој внимателно го бараше Бог во молитва и додека се молеше во тој кањон, голем облак од килибар обоени, обликуван како чадор, се гледа да се спушти над врвот на планината и да воскресне. Перформанси тоа беше повторено три пати и јасно беше видено од градот. Училишните деца дури беа ослободени од училиште за четириесет и пет минути да се види овој феномен. Тоа беше во тоа време дека брат Бранхам ја добил инспирацијата да се врати во Џеферсонвил и ја проповедаат вистината на брак и развод. Ова силно откровение беше можеби најголемата порака на сите на невестата на Исус Христос помагајќи им да се исправи своите животи. Уште еднаш Бог дејствувал како што Тој го има низ целата историја, Тој се појавува во столб од оган  да разговара со човекот, уште еднаш докажувајќи дека Бог е светлина.

Ако само мажите можат да видат...

Прочитајте ја целата сметка во...
Acts of the Prophet - Chapter 13.
(PDF Англиски)



Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Pearry Green personal
testimony.

(PDF Англиски)

Chapter 13
- God is Light

(PDF Англиски)

Прво Јован
знаеше Исус
како човек,
тогаш зборот,
конечно како
светлина.