Ковчегот на Ное.

<< претходната

следно >>

  Бог и Историја Серија

Локација на Ноевата арка.


David Shearer.

Многу експедиции се обиделе да го лоцира Ноевата арка, вклучувајќи и број кој тврдел дека го нашле, но се покажаа како измами.

Библијата вели... (Битие 8:4).

“а во седмиот месец, во седумнаесеттиот ден на месецот, бродот застана на горите на Арарат.”

Стих 5 продолжува,

“Водите намалуваа непрекратно до десеттиот месец, а на првиот ден на десеттиот месец се покажаа планинските врвови.”

Во времето кога ковчегот дојдоа да се одморат, Планината Арарат не беше вулкан дека е денес. Причината за оваа изјава е дека планините не биле видливи до 2 и пол месеци подоцна, но од местото на одмор на Арката денес, Планината Арарат, стои 16945ft надморска височина, може јасно да се види.

Од вселената планината Арарат е јасно понови од планините на кои е изграден. односно околните планини се седиментни, Планината Арарат е вулканска.

Библијата не кажа Ковчегот лежи на планината Арарат, но во планините на таа област.

Веб-страницата на местото за одмор на Арката е околу 30 километри јужно од планината Арарат, во близина на границата со Турција и Иран, и недалеку од село наречено Гунгорен. Ова е признаено од страна на турската влада како место за Арката, и постојат знаци на патот што го покажуваат ова. (Нух Aрка). Нух е халдејско (вавилонски) име за Ное.


Ковчегот на Ное?. (Слики учтивост на... BBC)

Координати на едниот крај од овој објект.
N 39.26.475
E 44.14.108


  Тестирање на местото на Арката.

Магнетна тестирање.

Магнетометар е уред кој го мери магнетното поле на Земјата. (Тоа е нормално се користи да се лоцираат подморници под вода, каде што метал трупот, малку го искривува магнетното поле, дозволувајќи им на подморницата да биде лоцирана.)

Магнетометарски тестови извршени на површината околу местото на Арката, покажуваат нарушувања, што покажува дека таму е метал присутни.

Радар тестирање.

Овие тестови укажуваат кога дојде до промена во густината. Ова покажува редовна шема, на паралелните линии, и крос линии, како што се она што може да се очекува од дрвени прегради и греди на брод-како структура.

Дупчено јадро тестови.

Некои примероци од јадрото за бушење го покажаа присуството од фосилизирани дрвја, делови на елени рогови, заедно со влакната кои се идентификувани како припадници на една мачка, (Леопард), кој не е роден во оваа област. Исто така, постојат фосилизирани нокти кои се квадратни во форма. Се смета дека тие се одговорни за добиените мерења на магнетометарот.

Фотографски тестови.

Беа направени споредби на воздушни фотографии земени на различни експедиции. Ова укажува дека околното земјиште има се лизна надолу по ридот. Делот ковчегот во овие фотографии, сепак, не се пресели, и исто така станува се повеќе изложени. Најголемиот дел и големината на структурата е го држи цврсто во позиција.

Физички тестови.

Должината на Ковчегот е 515 ft 6 in. Големината на Ноевата арка како што е споменато во Библијата,
Битие 6:15,

“А ќе го направиш вака: бродот нека биде триста лакти во должина, педесет во ширина, а триесет лакти во височина.”

Оваа големина е точно точна, ако кралскиот египетски лакот (524мм) се користи, за да се пресмета должината.


  Другите индиции.

Стабилизација - Cидро камења.

Недалеку од местото за одмор на Арката постојат голем број на камења, во разумна права линија. Овие се опишани како сидро камења.


Cидро камења.
(Слики учтивост на...
ArkDiscovery.com)

Сидро камен е голем камен, широк во една насока, тесен во друг, со дупка на врвот, со што се овозможува да се прикачи на јажиња. Голем број од нив ќе го стабилизираат садот, во огромни отекува кои би можеле да се очекува. Тие се многу ФТ во височина (8 или повеќе), многу поголеми од сидро камења кои обично се наоѓаат.

Овие се исто така многу km (120 km или повеќе) од најблиското море или океан.

Ноевата би ги споделите со нив да оди постепено, за да се овозможи на Арката да се прошетаат високо во вода, пред да дојде на одмор.


  Музејот за создавање.

Реплика на Ноевата арка.

Постои целосна големина на реплика на Ноевата арка во Музејот за создавање, во Америка.

Ова покажува можни градежни методи, за брод од оваа големина.

Слики учтивост на...
http://www.answersingenesis.org


Реплика Арка
конструкција.

Модерен брод.
Слични димензии.

Модел арка тестирање.

Модел арка тестирање.

  На вебмастерот вели...

Што е следно?

Овој сајт има потреба од понатамошно испитување, со ископување е следниот чекор, за да се утврди причината за интересни мерења кои беа добиени.

<< претходната

следно >>


Ако Бог не суди
нашиот грев,
Тој ќе биде обврзан
да се подигне
Содом и Гомор
и да се извини
до нив.Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

  Писмото вели...

Тогаш Господ си спомна за Ное, за сите ѕверови и за сиот добиток што беше со него во бродот, па го раздвижи ветерот над земјата, за да ја отстрани водата.

Изворите на бездната и небесните брани се затворија, и дождот од небото запре.

Битие 8:1-2