Oткровението на Исус Христос.


  Книга на Откровение серија.

Oткровението на Исус Христос.


Вилијам Бранхам

Прочитајте ја целата сметка во ...
Oткровението на Исус Христос.

Откровение 1,4-6:
“Јован - до седумте цркви, што се во Азија: благодат вам и мир од Оној, Кој е, и Кој бил, и Кој иде, и од седумте духови, кои се пред Неговиот престол, и од Исуса Христа, Кој е верен сведок, Првороден од мртвите и Господар на земните цареви. Нему, Кој н возљуби и изми од нашите гревови преку Својата крв и Кој н направи пред Бога и Својот Отец цареви и свештеници, слава и држава во веки веков. Амин!”

Откровение 1,8:
“Јас сум Алфа и Омега, почеток и крај - вели Господ, Кој е, Кој бил, и Кој иде, Седржителот.”

Значи, сите овие термини: “Оној кој е”, “кој е”, “кој треба да дојде”, “верен сведок”, “првороден од мртвите”, “Владетел на земните цареви”, “Алфа и Омега” и “Семоќниот ”наслови и описи на истото лице, што е Господ Исус Христос, Кој не изми од нашите гревови преку Својата крв.

Духот Божји во Јован изрази волја дека ќе се изложуваат на врховно божество на Исус Христос и го открив божество како Еден Бог. Денес постои една голема грешка дека постојат три Бога, наместо еден. Ова откровение, што Исус го даде на Јован ја корегира оваа грешка. Не дека постојат три Бога, туку еден Бог, со три служби. Има само еден Бог со три наслови: Отецот, Синот и Светиот Дух. Ова е моќно откровение што го имаше раната црква, и тоа мора да биде обновено пред последниот ден со правилно крштевањето со вода.

Меѓутоа, современите теолози не се согласуваат со мене, бидејќи тоа е она што го напишале во големите христијански списи: “Оваа доктрина (Троица) не е во срцето и јадрото на Стариот Завет не и најмалку срцето и јадро и на Новиот Завет, како и во Стариот завет, се противи на помислата дека има повеќе од еден Бог. Сепак, Новиот Завет со еднакви бистрина учи дека Таткото е Бог, дека Синот Божји и дека Светиот Дух е Бог, и дека овие три не се три аспекти на исто лице, но три лица што се во реалниот личен однос кон едни со други. Тука имаме големото учење за три лица, а еден Бог.”

Тие исто така велат: “Бог во Библијата, не е само една личност, но тој е три лица во еден Бог Тоа е големата мистерија на Троица.”

Да, во право. Како може да биде три лица во еден Бог? Не само што ова не е во Библијата, но тоа покажува недостаток на интелигентно расудување. Три различни лица, иако идентична супстанција, направија три богови или јазикот целосно ја загуби својата смисла.

Само да ги слушаат зборовите повторно: “Јас сум Алфа и Омега, почетокот и крајот”, вели Господ, “кој е и кој беше и Кој иде, Седржителот.” Тоа е небото! Тој не е само за пророк, човек. Ова е Бог! И тоа не е откровение на три Бога, но откровениетоето на еден Бог, Семоќниот.

Во почетокот, црквата не веруваше во три Бога. Вие не може да најдете начин на верување меѓу апостолите. Само по ерата на апостолите дојде до оваа теорија, и навистина да стане предмет на дебата и основно учење на Советот на Никеја. Доктрината за Тројството предизвика поделба во две насоки на Никеја. И од тој раскол дојдоа околу две крајности. Некои од нив, всушност, отидоа во многубоштвото, верувајќи во три Бога, а другите отиде во Унитаризам. Се разбира, тоа требаше малку време за да се случи, но тоа се случи и го имаме денес. Но Откровение на црквите преку Јована преку Духот е: “Јас сум Господ Исус Христос. Не постои друг Бог.” И тој го стави својот печат на на оваа Откровение.

Прашуваат: кој е Таткото на Исус? Матеј 1,18 кажува: “Се најде трудна по Светиот Дух.” Исус тврдеше дека е Бог Отецот. Бог Отецот и Бог Светиот Дух, колку често ги искажа овие термини, направиja Отецот и Духот се Едно. Навистина, и тоа е, или во спротивно Исус ќе имал двајца татковци. Но забележете дека Исус и рече дека тој и неговиот татко беа едно - не двајца. Тоа го прави еден Бог.

Бидејќи ова е историска и библиска вистина, луѓето се прашуваат од каде дошле тројството. Тоа стана основна доктрина на Советот на Никеја во 325 п.н.е. Ова тројство (апсолутно небиблиски збор) е врз основа на Римскиот политеизам. Римјаните имале многу богови на кои се молеа. Тие, исто така, се молеа и на предците како посредници. Тоа беше само еден чекор кон давање на нови имиња на старите богови, па да добиеме светиите да звучат повеќе библиски. Така, наместо на Јупитер, Венера, Марс, итн, Ние имаме Павле, Петар, Фатима, Кристофер итн. Тие не можеа да направат своја паганската религија ако завршува со само еден Бог, и таа беше поделена на три, и светителите ги направија посредници како што се нивните предци посредници.

Бидејќи тогаш луѓето не успеа да сфатат дека постои само еден Бог, со три служби или објави. Тие знаат во Писмото има само еден Бог, но тие се обидуваат да направаат фантастична теорија дека Бог е како еден куп на грозје: три личности со исто Божество дека сите го делиме подеднакво. Но, тука во Откровението на Исус јасно вели: “Оној кој е”, “Оној што беше”, и “Кој треба да дојде”. “Тој е Алфа и Омега”, што значи дека Тој е “А до Ш” или сето тоа. Тој е сè - Семоќниот. Тој е светла ѕвезда Деница, праведен, Отец, и Светиот Дух. Тој е Бог, Семоќниот Бог. Еден Бог.

Тим. 3,16, вели: “И не постои сомнеж голема е тајна на побожноста: Бог се јави во тело, оправдан во Духот, виден од ангелите проповедан меѓу народите, поверуван во светот, до во слава.” Значи, што вели Библијата. Таа вели дека ништо тука нема прво, второ или трето лице. Таа вели дека Бог се манифестирала во тело. Еден Бог. Ова е еден Бог, се манифестира во тело. што треба да се спознае на времето. Бог дојде во човечко тело. Дека тоа не направи било кој друг Бог. Тој беше Бог, истиот Бог. Тоа беше откровение тогаш, а тоа е откровение сега. Еден е Бог.

Да се вратиме на Библијата и да видиме што тој беше во почетокот на откровение што ни го дал за Себе. Голем Јехова се јави на Израел во столб од оган. Како ангелот на заветот, што живееше во тој столб од оган и го водеше Израел секојдневно. Во храмот Тој го најави неговото доаѓање со голем облак. Потоа еден ден се јави во тело на девицата што беше подготвен за него. Бог, Кој престојуваше во шаторите на Израел сега го зема шаторот од тело и престојуваше како човек меѓу луѓето. Но, тој беше истиот Бог.

Библијата учи дека Бог беше во Христа. Телото е Христос. Во Него се насели целата полнота на Божеството, телесно. Ништо не би можело да биде појасно од тоа. Тајна, тоа е. Но вистинска вистина - не може да биде појасна. Значи, ако тој не беше три лица, не може сега да се три. Еден Бог: И истиот Бог стана тело. Исус рече: “Јас дојдов од Бог и одам (назад) кон Бога.” Јован 16,27-28. Ова е токму она што се случи. Тој исчезна од земјата од страна на Неговата смрт, погребение воскресение и вознесение. Тогаш Павле се запознал со него на патот за Дамаск и Тој разговараше со Павле и рече: “Савле, Савле, зошто Ме прогонуваш?” Павле рекол: “Кој си ти, Господи?” Тој рече: “Јас Сум Исус.” Тој е огнен столб, заслепувачка светлина. Тој се врати токму онака како што тој го рече. Назад во ист облик во кој бил пред тоа беше ставен врз телото шатор. Токму Јован, го видел тоа да се случи. Јован 1,18: “Никој никогаш не Го видел; Единородниот Син, Кој е во прегратката на Таткото, Тој Го објави.” Како што вели Јован, каде е Исус. Тој е во прегратката на својот Отец.

Лука 2,11, вели: “Зашто ви се роди во градот Давидов Спасител, кој е Христос Господ.” Тој е роден како Христос, а осум дена подоцна, кога тој бил обрежан, му беше дадено името Исус, како што беше рекол ангелот. Роден сум Бранхам. Кога сум роден ми дадоа име Вилијам. Тој е Христос, но тука меѓу луѓето на со оглед на неговото име. На отворен шатор каде што луѓето можеа да видат беше наречен Исус. Тој е Господ на славата, Семоќниот објавен во телото. Тој е Бог, Таткото, Синот и Светиот Дух. Тој е сето тоа.

Прочитајте ја целата сметка во ...
Oткровението на Исус Христос.

Преземи (англиски)...  Godhead Explained


  Писмото вели...

Првата најважна заповед гласи: ,Слушајте Израелци: Вие имате само еден Господ и Бог!

Марко 12:29Книгата на Oткровението.
Продолжува на следната страница.
(Патмос визија.)

Исус Христос
е Бог.
Јехова од
Стариот завет
е Исус од
Новиот.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Acts of the Prophet.

(PDF Англиски)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Англиски)

А планината и роза
грмушка во снегот
во Кина.

Лили од оган.

Столб на оган.
Хјустон 1950 година.

Светлината на
пирамида карпа.


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.