Sedem Cerkvenih Dob.


  Je knjiga razodetje serije.

Gentilna Kraljestvi.

V Danila 2 je Bog dal Navhodonozoru, kralj babilonski sanje o strašni podobi. Danila razlaga te sanje - Navhodonozor je bil glava zlata, Odsek prsnega koša je bil srebrn, Medo-perzijščina Imperij, stegna iz brona, Grški Imperij, in četrti, Noge iz železa, je bil Rimski Imperij. Stopala so bile mešanica železa in gline. Ni bilo več imperijev. (ne Britanski, Ruski, Ameriški, Kitajski). Četrti je šel vse do prstov na nogi. To je skrivnost. Kovine, ki so predstavljale imperije imel značilnosti padajoče vrednosti, in tudi povečanje trdote.

Te imperiji imela vpliva na razmišljanje ljudi. Babilonci, Perzijci, Grki, in Rimljani so danes vplivali na nas. Četrti imperij je šel do konca dokler se ne ustanovi Kristusovo kraljestvo, (Kamen, izrezan iz gore). Kako se je to zgodilo? Poganski Rimski imperij postal papeški rimski imperij. Zanimiva stvar, med hladno vojno, dva moška ne bi mogel strinjati v ZN. Eden je bil ruski Hruščov, kar pomeni glina, drugi ameriški Eisenhower, kar pomeni delavca iz železa. Železo in glino se nista mogla mešati. Hruščov odstranjevanje svoj čevelj in udaril na mizo medtem ko je podal izjavo. Prišli smo na podnožje kipa, kmalu bo Božje kraljestvo uvedlo.

Danila 9 sporočila.

GABRIELOVA NAVODILA DANIELU
ŠESTKRATNI NAMEN GABRIELOVEGA OBISKA PRI DANIELU
DANIELOVIH SEDEMDESET TEDNOV

  Razodetje Jezusa Kristusa.

Razodetje Jezusa Kristusa.

Brata Branham je učil, da je Jezus Kristus je bil avtor knjige Razodetja. Janez je samo zapisal, kar je videl v seriji vizij, ki so mu prišle v letih 95-96 A.D. V tem času je bil Janez zaprt na Patmosu, majhen otok v Egejskem morju blizu meje med današnjo Grčijo in Turčijo. Janez je rekel: »Bil sem v Duhu na Gospodov dan,...« razložil je, da je dan Gospodov v tem okviru se ne nanaša na sedmi dan v tednu. Namesto, Gospodov dan je tista točka v človeški zgodovini ko je Jezus Kristus prihaja in prevzame fizično oblast nad tem svetom, izpolnjevanju Razodetje 11:15, »Nad svetom je zakraljeval naš Gospod in njegov Mesija: kraljeval bo na veke vekov.«

V svoji prvi viziji, Janez, ki je bil Jezusov učenec, videl je Jezusa Kristusa, kakršnega ga še ni videl. Janez videl Jezusa hoji sredi sedem svetilk, in v desni roki je imel sedem zvezd. Njegovi beli lasje in obraz sijata s svetlostjo njegove čistosti, njegov jezik pa je izgledal kot meč in njegove oči zažgali z ognjem. Janez propadel v strahu ob pogledu nanj. Brata Branham je rekel: O čem je razodetje od? Jezus Kristus. Kaj je prva stvar da je razkriva o mu svojo samostojno? On razkriva da je On Bog nebes - ne trojni Bog, ampak EN Bog. Prva stvar, ki jo morate vedeti, je: Jezus ni samo prerok; On ni junior bog; On ni sekundarna bog - On je Bog! Bodite previdni, Janez. Vstopili ste v Duha. Nekaj se vam bo razkrilo. Kaj je to? Prvo od vseh razodetij je, »Ja sam Alfa i Omega.« (O grešnik, prikloniti, pokesati se zdaj preden je čas prepozen.) Najprej je dovolil Janez vem, kdo se je približevala. Je to kralj Jezus? kralj Bog? kralj Sveti Duh? Rekel je: »Jaz sem vse to. Jaz sem od A do Ž, Jaz sem začetek in konec. Jaz sem nesmrten, večen ena!«

Prevedeno iz... Supernatural Book 6. od Owen Jorgensen

Oglejte si... Boštvom o Jezusu Kristusu.

in Vizija S Patmosa.


   Sedem Cerkvenih Dob.

Sedem Cerkvenih Dob.

Ko je Jezus razkril svojo vrhovno božanstvo, Janezu je povedal, da je sedem svetilk sedem cerkva, in sedem zvezd v njegovi roki bili so angeli tem cerkvam. Potem je narekoval pismo za vsako cerkev. To so bili Gentile cerkve v Mali Aziji. Razmere v teh posebnih cerkvah bi se ujemala s sedmimi različnimi obdobji Krščanstvo bi šel skozi pred koncem. Zato, ta pisma so prerokovala sedem starosti za cerkve Gentile. Jezus je govoril svojim privržencem v vsaki dobi, kar jim daje spodbudo in kritike, kjer je to potrebno. Bil je tudi nagovoril ljudi ki so bili v lažni cerkvi v vsaki dobi, tisti, ki so trdili, da so kristjani, vendar niso bili.

Jezus je začel svoj narekov, rekoč: »Angelu Cerkve v Efezu piši:...« To je pomenilo, da je vsaka cerkvena doba imela angela. Beseda angel pomeni glasnik. To niso bili nebeški glasniki. Janez prorok ne bi moral pisati pisma  nebeškemu angelu. Ne, ti angeli so bili ljudje, en glasnik za vsako starost. Brata Branham je postavil cerkvene starosti in glasnike v svojem zgodovinskem redu:

1.Raz. 2:1-7EfezA.D 53-170Pavle
2.Raz. 2:8-11SmirnoA.D 170-312Irenej.
3.Raz. 2:12-17PêrgamonA.D 312-606Martin
4.Raz. 2:18-29TiatiroA.D 606-1520Columba
5.Raz. 3:1-6SardeA.D 1520-1750Luther
6.Raz. 3:7-13FiladelfijoA.D 1750-1906Wesley
7.Raz. 3:14-22LaodikejoA.D 1906-????"Ilija"

Glasnik prve cerkvene starost je bil Pavle. Takoj po svoji spreobrnitvi v krščanstvo, Gospod je rekel o Pavlu, »Pojdi, zakaj on je posoda, ki sem si jo izbral, da ponese moje ime pred pogane in kralje in Izraelove sinove.« Najprej je Pavle pridigal Judom. Ko so zavrnili njegovo sporočilo, je rekel: »Vam bi se morala najprej oznaniti Božja beseda. Ker pa jo zavračate in se sami nimate za vredne večnega življenja, glejte, se obračava k poganom. Tako nam je namreč naročil Gospod:« Pavle ustanovljena Gentile cerkve po vsej Mali Aziji. Opredelil je tudi krščansko vero skozi njegova pisma. V svojem pismu Rimljanom je rekel: »Vam, poganom, pa pravim: kolikor sem apostol za pogane, častno izpolnjujem svojo službo,« V duhu molitve študiral zgodovino, Brata Branham je identificiral glasnike drugih šestih cerkvenih dobi.

Prevedeno iz... Supernatural Book 6. od Owen Jorgensen


   Sedem Cerkvenih Dob.

   Naša dob Laodiceje.

Naša dob Laodiceje.

Jezus je ukoril cerkev dob Laodiceje, rekoč: »Ker pa nisi ne vroč ne mrzel, ampak mlačen, sem pred tem, da te izpljunem iz Svojih ust. Praviš: premožen sem, obogatel sem in ničesar ne potrebujem« in ne veste, da ste »siromak in bednež, ubog, slep in nag.« Sedma cerkvena starost je tako tesno organiziranada Jezus prikazuje sebe na zunanji strani, želijo, da pridejo notri. »Glej, stojim pred vrati in trkam. Če kdo sliši Moj glas in odpre vrata, bom stopil k njemu in večerjal z njim, on pa z Menoj.«

Laodiceje je zadnji cerkev dob preden se Jezus Kristus vrne na zemljo, tokrat v sodbi. Bog je rekel skozi Malahije, »Evo, Ja ću vam poslati Iliju proroka prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji; I on će obratiti srce otaca k sinovima, i srce sinova k ocima hjihovijem, da ne dođem i zatrem zemlju.« Torej glasnik na sedmi cerkve starosti bodo imeli duh Elija, tako kot je Janez Krstnik.

Brata Branham je učil, »Ko pride ta veliki Elija na koncu te starosti, prinesel bo sporočilo Binkošti obrniti otroke nazaj na vero očetov. On bo ukor kristjane v Laodiceje ker niso obdržati isto vero to je bilo na začetku.« »Pogosto sem se spraševal, ‘Ali bi ta človek samo biti pridigar, potem?’ Elija je naredil vse čudeže in ni pridigal. Ko pa je bil njegov duh na Janeza, je to storila vse oznanjevanje in nobenih čudežev. Zakaj? Jezus ga je nameraval slediti in On bi naredil čudeže. Malahije je dejal: »Spreobrnili se boste in videli razliko med pravičnim in krivičnim, med njim, ki služi Bogu, in njim, ki mu ne služi.« Janez ni imel potrebe po tem čudežev; je pravkar napovedal prihod Kristusa.« Sklepamo tukaj je, da Elija v končni čas bo tako pridigajo in delati čudeže.

Brata Branham ga je nadaljeval. »Kot Janez, ta konec časa Elija bo napačno razumljen. Bil bo tako velik, močan človek pred Gospodom da ga bodo nekateri ljudje zamenjali za Mesija. Kakšne narave bo Elija imeli? Prvič, da bo mogočen prerok ki bodo ostali zvesti Božji besedi, kajti Elija je bil resničen in Janez je bil resničen. S tem, da delajo znamenja in čudeže, obrnil bo srca otrok nazaj v vero svojih binkoštnih očetov. On bo sovražijo fancy ženske. Elija storil z Izebeli. Janez storil z Herodiasom. Oba človeka, preroki z istim duhom, sovražil organizirana religija, kot te krščanske denominacije. Nekaj v njihovih duhovih zavpil proti stvar.«

Prevedeno iz... Supernatural Book 6. od Owen Jorgensen


Je knjiga Razodetje.
Nadaljuje na naslednjih strani.
(Naša starost Laodiceje.)


Misterij Kristusa.

Angleško spletno glasilo.

Knjiga Razodetje.

 

Boga in Znanosti serije
Indeks - Arheologija.

Slast bojnega se bliža.

 

Glavni nauk iz na sporočilo.

Nadnaravno Oblak.

Stupu od ognja.

Dobra novica. Jezus
je umrl za vaše grehe.

Vodni Krst.

 

Boœje trojice pojasnil.

Živa beseda serije.

Sedem cerkvenih dob.

Sedem pečati.

Bog ima osebno Ime.
Kaj je Božje ime?

Kovčeg Noja.

Arheologija.
Sódomo in Gomóro.

Mitologija.

Prvotni greh.
Je jabolko Je bilo?

Bileamova Doktrina.

Ta Žena Jezabela.

Naša starost Laodiceje.

Kristus Zunaj Cerkve.

Nauk Nikolajevcev.

Smrt. Kaj potem?

Skrivnost Babilona.

Vizija s Patmosa.

   Je Pismo pravi...

Da, Gospod BOG ne stori ničesar, ne da bi svoj sklep razodel svojim služabnikom prerokom.

Kadar rjove lev, kdo bi se ne bal? Kadar govori Gospod BOG, kdo ne bi prerokoval?

Amosa 3:7-8


Klikni na sliko za prenos polni velikosti slike ali dokumenta PDF.


Danielu Plakat.

Na voljo od: Email:
ronmillevo@yahoo.com

Sedem Cerkvenih Dob Plakat.

Na voljo od: Email:
ronmillevo@yahoo.com

Razodetje Plakat.

Na voljo od: Email:
ronmillevo@yahoo.com


Sedem Cerkvenih Dob.
Plakat - Sedem pečati.

Email:
ronmillevo@yahoo.comSupernatural Book 6
od Owen Jorgensen.

Na voljo od:Supernatural
Christian Books.
(Angleščina)


Pesto Sporočila... Izberite jezik in naložite brezplačno sporočil iz Brata Branham.