Занесот доаѓа.


  Илија Пророкот.

Илија Пророкот.

Во Малахија 4:5-6 Бог рече дека ќе ни го испрати пророкот Илија “пред да дојде Господовиот Ден, ден голем и страшен.” [Малахија 4:5] Кога Исус беше запрашан зошто наставниците велат дека Илија ќе дојде прво, тој им рекол дека ќе дојде Илија и обновите на сите нешта. Потоа им рекол дека Илија веќе дошол и идентификувани Јован Крстител како него. Кога Јован беше запрашан "кој си ти?" тој рече: "Јас сум гласот на оној кој плаче во пустината". Ова беше Исаија 40:3. Значи човек помазан со духот на Илија мораше да дојде и да "врати". Верувам дека Вилијам Бранхам беше тој пророк да обновите работите кои отишле надвор во грешка. Можеби мислиш дека звучи чудно, но Бог покажа време и времето повторно, дека тоа не беше обичен министерство, со визии, натприродни акти, дури и подигање на мртвите (По сертифициран од страна на лекари). Ние сме во право во времето на враќањето на Исус - страшниот ден на Господ.


  Ангел комисија.

Ангел комисија.

Една ноќ во 1946 година Ангелот Господов се сретна Брат Бранхам лице в лице и му рече тој беше ракоположен да се земе еден подарок на божественото исцелување на целиот свет. Ангелот му рекол дека ќе му бидат дадени два знака за да докаже дека бил испратен од Бога. Тој наскоро открив дека првиот знак беше, по својата природа, многу физички заморно, држејќи ги рацете на болните луѓе, чувствувајќи вибрации на нивните смртоносни болести патувајќи по раката до неговото срце. Во првите денови на неговата служба тој ќе се молат за стотици луѓе секоја ноќ додека не почувствува вртоглавица и тој ќе речиси несвестица од исцрпеност. Потоа дојде вториот знак и се покажа да бидат повеќе физички заморно отколку првиот знак. Кога помазанието на Светиот Дух почна да ги распознава проблемите на луѓето, секоја визија исцедена толку многу од неговата енергија дека тој може да се молиме само за околу 15 до 20 луѓе секоја ноќ. Ангелот рече ако може да ги натера луѓето да му веруваат, ниедна болест не можеше да се спротивстави на неговите молитви. Кога тој протестираше дека луѓето не би му веруваат поради неговиот смирен статус, тогаш Бог додал два знака за докажување на неговата комисија.

Преземи (англиски).

55-0117  How the Angel came to me.
The acts of the Prophet - The Angel Appears.

  Столб на огнот - Хјустон 1950 година.

Столб на огнот - Хјустон 1950 година.


William Branham.

Во Хјустон, Тексас во јануари 1950 година, неверојатна фотографија беше донесена од страна на Даглас студиа. На фотографијата се појави светлина над главата на брат Бранхам во форма како ореол. Негативните е испитан од страна на Џорџ Џ Лејси, кој беше испитувач на сомнителни документи, за ФБИ, со цел да се утврди дали или не светлината можеше да биде резултат на неправилна изложеност, развој или ретуширање. Истрагата служи за целосно автентицирање на фактот дека осветленоста е предизвикана од страна на светлина што паѓа на негативни. Оваа слика обесени во Салата на религиозната уметност во Вашингтон, како единствено натприродно битие некогаш фотографирано.

Преземи (англиски)
  53-0509  Pillar of Fire. - William Branham


  Писмото вели...

Еве, ќе ви го испратам пророкот Илија, пред да дојде Господовиот Ден, ден голем и страшен.

Тој ќе ги обрне срцата на татковците кон синовите, а срцата на синовите кон татковците, за да не дојдам и да не ја удрам земјата со проклетство.

Малахија 4:5-6


  Натприроден Облак.

Натприроден Облак.


Натприроден Облак.

На 22 декември 1962 година, цели два месеци пред да се појави облакот, Брат Бранхам добил видение, додека седи во својата канцеларија во Jеферсонвил, Индијана. Тоа беше една од илјадниците визии што ги доби во текот на животот. На 31 декември 1962 година, изјави тој за оваа визија на неговото собрание во Табернакул Бранхам, во Jеферсонвил. Неговите зборови беа сослушани од околу шестотини лица презентираат таа ноќ и снимен на лента како што тој ја донесе својата проповед со наслов „Дали е ова време на крајот, господи?“ Тој раскажа како во визијата е на страната на една планина, отстранување на растително семе од панталоните нога, кога одеднаш беше шокиран од силна експлозија, потоа посетени од седум ангели. Тој призна дека во собранието дека тој не го знаеше значењето на оваа визија. Визијата го вознемируваше многу, и во следните недели тој им спомна на другите дека е можеби целта на Бога во неговиот живот беше исполнет и тој требаше да биде убиен во експлозија. Тој се прашува дали овие ангели беа да го носат неговото тело далеку како што беше направено за Мојсеј.

Кратко време по ова искуство на визијата, тој се пресели со своето семејство во Тусон, Аризона, и се населија таму. Проповедаше неколку проповеди и почна да се вклопува во животот во оваа пустинска заедница, но сепак визијата го прогонуваше. Беше неговото време наскоро ќе биде завршена? Кога би било?

Вистинска за неговата природа како човек и ловец на отворено, тој се најде себеси ужива омилен спорт на областа, лов на дивата пустинска свиња позната како Јавелина. Тоа беше за време на таквото ловско патување дека неговата вознемирувачка визија е исполнета.

Датумот беше 7 март 1963 година. Беше утро и брат Бранхам тргнаа од камп да им помогне на своите браќа и колеги-ловци, Браќата Фред Сотман и Евгенин Норман, лоцирајте ја неостварливата Јавелина. Како и обично, тој веќе беше успешен во ловот на своето животно. Тој се искачи на гребенот, откако во режија на другите на патот тие треба да ги преземат за да се сретне со стадо свињи што тој го видел претходно и тој ќе ги принудида се спушти до нив. Одмор на врвот на сртот за момент, тој забележал имаше фабрика семе на панталоните нога. Кусо време откако достигна надолу да го отстранат, експлозија ја потресе планината и како што земјата се затресе под него, тој скокна во воздух, не знаејќи што се случило или што да очекуваме следно. Таму на небото над него, се појавија седум мали точки, како авиони. Помалку од намигнување подоцна овие точки се материјализираа пред него - пирамида на ангели со моќен ангел на врвот и три помали ангели надолу од секоја страна. Исто како Павле рекол дека тој бил фатен до третото небо, па братот Бранхам раскажа дека е „фатен-горе“ во средината на оваа ангелски констелација. Во тоа време тој му беше дадена комисија: „Вратете се на исток од каде дојдовте и преку откровение и визија, Бог ќе ги отвори седумте печати кои се запечатени во мистерија од Јован Откровението ги напиша во книгата на Откровение!“
[Седумте црква возрасти.]  [Седумте печати.]

Браќата со него знаеле за визија и тие не доживеале, тресејќи од планината, но, според моите сознанија, не беа свесни за присуството на ангелите. Брат Бранхам обвинет нив во тоа време да не му кажам на никој човек што виделе и слушнале. Оставајќи го Тусон на 13 март 1963 година, тој се врати во Jеферсонвил. Од 17-ти март до 24-ти март тој ги започна најистакнатите и просветлувачки серии проповеди, некогаш да биде познат во црквата.

Земајќи по еден печат секоја вечер, тој, со директно откровение и инспирација на Светиот Дух секој ден, ги проповедаше тајните на Бога, што Бог им ветил Даниел нема да биде откриена до времето на крајот. Ова беше тоа време се зборува во Светото Писмо, крајното време, и Бог зборуваше преку својот пророк како што правеше секогаш, но овој пат зборот дојде на начин на откровение што никогаш порано не било зборувано со маж. Невестата беше прикажана дека многу од работите дека тие се во потрага по веќе беа минато. Тоа веќе беше време за невестата да се „направи себеси подготвени“.

Ако ја испитате фотографијата на науката-збунувачки облак можете да го видите лицето на Господ Исус Христос во него, бараат и со кои се соочува на исток, со коса како волна, како Јован Откровител Него видел. Тој не се појави како млад човек како Тој беше кога тој висеше на крстот во триесет и три, туку како оној кој е судија на светот. Можеби ќе биде тешко за некои луѓе да примаат, но зарем не се вели во Светото Писмо, во многу места дека кога Синот Човечки е откриена, кога тој се појавува, има ќе било облаци?

Превод извадоци од... Acts of the Prophet. - Pearry Green

Преземи (англиски):   "Is this the sign of the end Sir"

Прочитајте ја целата сметка во...
  "The acts of the Prophet" - Pearry Green.


  Вршење на Бог услуга.

Вршење на Бог услуга.

Многу луѓе сакаат да му служат на Бог, но тие не знаат како. Тие прават грешка со одење за тоа на погрешен начин.

Во 1Хр. 13, Давид сакал да му служи на Бог, со доведување на Ковчегот на заветот назад од Кирјат-Џарим. Сите лидери, и луѓето се согласија. Ковчегот се носел на количка влечен од волови. На патот, воловите сопна а ковчегот беше за да падне од количка. Уза ја испружил раката за да го спречи паѓање и Господ го порази мртов. Ова се случи, бидејќи Ковчегот требаше да се врши на рамениците на свештениците, не на количка. Ова беше Давид, се обидува да направи Бог сервис без тоа да биде Неговата волја. Тој сакаше да му служи на Бога, но оди за тоа на погрешен начин.

Преземи (англиски)   Trying to do God a Service.


  7 соединение искупувачки имињата на Јехова.

7 соединение искупувачки имињата на Јехова.

Бог има многу наслови. (Во Библијата има повеќе од 700). Постои група на овие наслови, кои се нарекуваат "Седум соединение искупувачки имињата на Јехова".

Само пред сликата беше донесена на столбот на огнот, во Хјустон, Тексас, Брат Ф. Ф. Bosworth само побара ова прашање, "7 соединение имиња на Јехова, дали се однесуваат на Исус Христос?"

"Да" беше одговорот.

Во почетокот, Бог им го дал на Адам задачата за именување на нештата. [Ова се уште продолжува денес]
Во различни времиња во Библијата, верниците им дадоа имиња на Бога, дефинирајќи ги Неговите карактеристики, особено кога Tој се сретна со нивните потреби.

Брат Бранхам ја проповедаше оваа серија во јули 1962 година.

Преземи (англиски).

We would see Jesus.
Jehovah Jireh 1.
Jehovah Jireh 2.
Jehovah Jireh 3.
A super Sign.

   Преземи...

Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

Кликнете на сликата за да преземете слика со целосна големина или PDF.


Столб на оган.

Натприроден облак.

Acts of the Prophet

(PDF Англиски)

Chapter 11 - The Cloud

(PDF Англиски)

Пред...

После...

Таму го распнаа.
Местото на черепот.

The Indictment

(PDF Англиски)

William Branham Life
Story.
(PDF Англиски)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Англиски)

Marriage and Divorce.

(PDF Англиски)


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.