Дрвото на животот. Оригинален грев.


  Книга на Откровение серија.

Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?
(Cеме змијата.)


Вилијам Бранхам

Прочитајте ја целата сметка во ...
Ефешко црковни време.

Oткровение 2,7:
“... на оној, што победува, ќе му дадам да јаде од дрвото на животот, кое што е среде Божјиот рај.”

Ова е награда на сите победници на сите времиња. Кога ќе се огласи последниот повик за битка, кога ќе ја положиме својата војна опрема, тогаш ќе имаме починка во Божјиот Рај и нашиот дел ќе биде во стеблото на животот, засекогаш.

'Дрвото на животот'. Зарем тоа не е убав живописен израз? Се спомнува три пати во книгата Битие, и три пати во книгата на Откровението. Тоа е истото дрво на сите шест места и го симболизира токму истото.

Но, што е дрвото на животот? Па, прво на сите треба да знаеме што е дрво. Во Броеви. 24,6 а Валаам опиша Израел рече дека биле 'дрвјата на алој кои Господ сади.' Дрвата се постојано преку Светото Писмо а се однесува на лица, како и во Псалм 1. Според тоа, Дрвото на животот мора да биде лицето на животот, и дека е Исус.

Значи, во градината на Едем имало две дрва кои стоеа во средината на тоа. Една од нив беше дрвото на животот, а другиот беше од дрвото за познавање на доброто и злото. Човекот треба да живее од дрвото на животот, но не да ги допира другите дрва или тој би умрел. Но, човекот јадеше од другите дрвја и кога го правеше тоа, беше внесен во смрт од страна на својот грев и стана одвоен од Бог.

Значи, тоа Дрво таму во Еден, тоа дрво која е извор на животот, беше Исус. Во Јован, од шесто до осмо поглавје, Самиот Исус се опишува како извор на вечниот живот. Тој ги повика на леб од небото. Тој зборуваше за давање на себе и дека ако човек јаде од Него никогаш нема да умре. Тој изјави дека тој го знае Авраам, и тоа беше пред Авраам. Тој прорече дека Самиот Тој ќе ви даде жива вода и никогаш нема да ожедните повторно, и ќе живеете вечно. Тој е лебот на животот, Изворот на живот, вечното дрво на животот. Тој се врати таму, во Еден, во средината на градината, како и о што ќе биде во средината на рајот на Бог.

Некои мислат дека двете дрвјата во дворот беа само уште две дрва како и остатокот дека Бог се наоѓа таму. Но внимателни Учители знаат дека не е така. Кога Јован Крстител извика дека секирата лежи до коренот на сите дрвја, не зборувал за едноставно природни дрва, но на духовни принципи. Значи, во 1 Јован 5,11, вели: “И тоа е сведоштвото: Бог ни даде вечен живот, и тој живот е во Неговиот Син.” Исус вели во Јован 5,40: “Но не сакате да дојдете при Мене, за да имате живот.” Така, сведоштво, на Словото Божјо, е очигледно e јасно. вели дека животот, вечен живот, е во Синот. Никаде на друго место. Јован 5,12: “Кој Го има Синот - има живот, тој што го нема Синот Божји - нема живот.” Затоа, бидејќи доказите не можат да се променат, ова е сведоштво за животот во Синот... Бидејќи тоа е така, дрвото во градината мора да биде Исус.

Во ред. Ако дрвото на животот на луѓето, тоа е од дрвото за познавање на доброто и злото исто лице. Тоа не може да биде поинаку. Затоа, на праведните и злите застана рамо до рамо таму во средината на градината на Еден. Eз. 28,13а “во Еден, во градината на Бога, (сатаната) беше.”

Тука е местото каде што ќе добиеме вистинско откритие на 'семе змијата'. Тука е она што навистина се случило во Едемската градина. Словото вели дека Ева беше излажана од змијата. Таа всушност беше заведена од змијата. Во пост. 3, 1 вели: “Змијата беше итра од сите полски животни, кои Господ Бог ги створил.” Овој ѕвер е толку сличен на човечко суштество (а сепак беше чисто животно) дека тој може да се покаже и да разговараат. Тој беше исправено суштество и беше нешто помеѓу човек и шимпанзо, но повеќе како човек. Тој беше многу блиску до тоа што е човек дека неговото семе можеше, и да се меша со онаа на жената и да предизвика таа да забремени. Кога тоа се случи, Бог ја проколнал змијата. Тој и ја промени секоја коска во телото змија, така што таа мораше да ползи како змија. Човекот е паметен и да ја види врската на човекот со животните и тој се обидува да ја докаже еволуција. Не постои еволуција. Но човекот и животното се мешани. Тоа е една од Божјите тајни кои останале скриени, но тука тоа се откриени. Тоа не се случило за да се врати таму, во средината на рајот кога Ева се сврте настрана од животот да ја прифати смртта.

Забележете го она што Бог го вели во градината. Пост. 3,15: “Јас ставам непријателство меѓу тебе и жената, помеѓу Твоето семе и нејзиното семе, Тој ќети ја гази главата, а ти ќе го каснуваш во петата.” Ако кредибилитетот на зборот дека жената навистина имаше семе, тогаш змијата секако, исто така имала семе. Ако семето на жената беше машко дете од страна на човек, а потоа на семето на змијата ќе мора да биде иста шема, а тоа е да се роди од страна на друг човек, машко. Не студент кој не знае дека семе на жената беше Христос кој дојде преку Бог, од човек. Исто така е подеднакво добро познато дека на предвидените загуби змијата главата беше всушност пророштво за она што ќе се постигне против сатаната Христос на крстот. Таму ќе биде на крстот Христос ја здроби главата на сатаната, а сатаната ќе го каснува во петата на Господ.

Ова е дел од Светото Писмо откровение за тоа буквална змијата семе сее во земјата, исто како што имаме случај во Лука 1,26-35, каде што е утврдена точната сметка за тоа како семето на жена дојде до физичка манифестација за разлика од инструменталноста на човекот маж. “А во шестиот месец беше испратен од Бога ангелот Гавриил во галилејскиот град, по име Назарет, при една девојка, свршена за маж по име Јосиф, од домот Давидов; а името на девојката ѝ беше Марија. И кога влезе ангелот при неа, рече: 'Радувај се, благодатна! Господ е со тебе!

Благословена си ти меѓу жените!' А таа, штом го виде, се уплаши од зборовите негови и помисли: 'Каков е овој поздрав?' И ѝ рече ангелот: 'Не бој се, Марија, зашто си нашла милост пред Бога; и ете, ти ќе зачнеш во утробата и ќе родиш Син, и ќе го наречеш со името Исус. Он ќе биде голем и ќе се нарече Син на Севишниот; и ќе Му го даде Господ Бог престолот на Неговиот татко Давида; и ќе царува над домот Јаковов секогаш, и царството Негово нема да има крај.' А Марија му рече на ангелот: 'Како ќе биде тоа, кога јас не знам за маж?' 'Светиот Дух ќе слегне на тебе и силата на Севишниот ќе те осени; па затоа и роденото ќе биде свето и ќе се нарече Син Божји.'” Како што семето на жената беше буквално Самиот Бог репродукција во човечко тело, па семето на змијата буквален начин дека сатаната покажа дека може да ја отвори вратата на човечката раса, за сатаната тоа беше невозможно (затоа што е создадена само како духовно битие) да се репродуцира на кој начин Бог Самиот репродуцира, па нашиот случај на Битие кажува како тој го произведува неговото семе и го воведе и пушти во човечкиот род. Запомни, исто така, дека сатаната е наречена “змија”. Ние зборуваме за неговото семе или вметнување во човечката раса.

Пред Адам и физички да ја знаеше Ева, змијата, исто така, ја знаеше пред него. И дека роден од тоа беше Каин. Каин беше на (роден од) “лукавиот”. 1 Јован 3,12. Светиот Дух ни во едно место не можел Адам да го нарече “зло” (затоа што тој не е татко на Каин) и на друго место тој Адам го нарекува “Син Божји”, како што беше од создавањето. Лука 3, стих 38. Каин стана како татко му, носител на смрт, убиец. Неговото спротивставување на Бог целосно кога ќе се соочи со Семоќниот во пост. 4, 5, 9, 13, 14, укажува на тоа дека извршувањето апсолутно не личи на човек, и се чини дека го надминуваат секој случај ние сме во Светото Писмо во врска со справувањето Сатаната со Бога. “Но, на Каина и на неговите дарови не ги почитувам. Затоа Каин се разгневи многу, а лицето му падна. И му рече Господ на Каина: 'Каде е брат ти Авел?' 'Не знам - одговори -. Дали сум јас чувар на братот мој?' И Каин му рече на Господа: 'Мојата казна е поголема отколку што може да се справи. Ти ме казни овој ден од лицето на земјата, ќе биде скриен од твоето лице, и да бидам во бегство и скитник по земјата, кој ќе ме најде ќе ме убие.'”

Обрнете внимание на точниот начин на евиденција на Божјиот запис кој ги поставува на сметка на раѓањето на Каин, Авел и Сет Битие 4,1: “И Адам ја знаеше неговата сопруга Ева, и таа зачна и го роди Каина, и рече. имам добиено машко чедо од Господа и таа повторно го роди брат му Авел.” Битие 4,25: “И Адам повторно ја спозна неговата сопруга,.. и таа роди син, и го именува Сет...” Постојат три сина роден од два дела на телесни односи од страна на Адам. Библијата е точна и совршен Божји збор, ова не е грешка, но е запис за нашето осветлување. од тројцата синови се родени од два дела од страна на Адам, сте сигурни дека еден од овие три не беше син на Адам. Бог има запис на овој точен начин. Да ни покаже нешто. Вистината на предметот е дека Ева во нејзината утроба има два сина (близнаци) од одделни импрегнации. Таа носи близнаци, при што кај новиот зачеток беше пред Авеловиот.

Прочитајте ја целата сметка во ...
Ефешко црковни време.

Преземи (англиски)... Serpent Seed - William Branham.


  Писмото вели...

По ова се познаваат Божјите деца и ѓаволските деца: секој, кој не врши правда и не го љуби својот брат, не е од Бога.

Зашто ова е веста што ја чувте од почеток: да се љубиме еден со друг!

Не како што Каин беше од лукавиот и го уби брата си. И зошто го уби? Зашто неговите дела беа зли, а на брата му - праведни.

1 Јован 3:10-12


Книгата на Oткровението.
Продолжува на следната страница.
(Учењето на николаитите.)


Ако јаболка прави
жените сфаќаат
дека се голи,
тоа е време
да помине
јаболка повторно.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Acts of the Prophet.

(PDF Англиски)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Англиски)

А планината и роза
грмушка во снегот
во Кина.

Лили од оган.

Столб на оган.
Хјустон 1950 година.

Светлината на
пирамида карпа.


Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.