Река Охајо, 1933 година.
Прво и второ повлече.


  Дела на Пророкот серија.

Река Охајо, 1933 година.


Pearry Green.

Дела Ап. 26:13-15,
13 на сред бел ден, на патот, царе, видов светлина од небото, посилна од сончевиот блесок, која нè осветли мене и оние, кои патуваа со мене;
14 и кога сите паднавме на земја, чув глас, кој ми зборуваше на еврејски јазик: ‘Савле, Савле, зошто Ме гониш? Тешко ти е да се риташ против остенот!’
15 А јас реков: ‘Кој си Ти Господине?’ Господ рече: ‘Јас сум Исус, Кого Ти го гониш.

Тоа беше на 11 јуни 1933 година, како брат Бранхам крштаваше во реката Охајо во подножјето на пролет улица во Jеферсонвил, чудна Cветлина, како ѕвезда, одеднаш дојде вртлог надолу и висеше над главата. Имаше околу четири илјади луѓе седи на брегот на реката гледајќи, многу од нив беа сведоци на овој необјаснив феномен. Некои трчаа во страв; други падна во обожување. Многумина размислуваа за значењето на оваа извонредна појава. Исто како и со Саул, еден глас зборуваше од Cветлината. Овие беа зборовите, „Како што беше испратен Јован Крстител да се кандидира пред првото доаѓање на Господ, твојата порака ќе кандидира пред Неговото второ доаѓање...“

Ако луѓето можат да веруваат дека Бог се открива на Павле во столб од оган, што ги спречува од тоа да имаат вера да веруваме дека Бог можел и го сторил, направи го тоа повторно во дваесеттиот век? Сепак, дури и меѓу оние што биле користени од Бога да ја потврди пораката дадена во подножјето на улицата Пролет, преку јазици и толкување, има такви што ќе го негираат тоа Брат Бранхам беше претходник со порака пред второто доаѓање на Господ Исус Христос.

Познавам луѓе во Сан Антонио, Тексас, кого Бог се користи да се повторува овие зборови, „Како што беше испратен Јован Крстител...“, но тие го негираат денес. Тие или немаат доверба во она што им го рече Бог во 1946 година, или тие напредувале досега во својата теологија дека тие се чувствуваат тие може да се промени на оригиналниот пророштво. Или начинот тие не се во право. Ако Бог го испрати овој човек со духот на Илија да се кандидира пред Неговото второ доаѓање и да ги поправиме оние работи што заминале во традиција и залутан од Словото Божјо, и ако Бог ја чуваше Својата реч на овој човек секој пат кога ќе речеше, „Така вели Господ“, тогаш ние исто така треба да ги слушаат неговите доктрина.

Превод извадоци од... The Acts of the Prophet. Chapter 6
од Pearry Green

Прочитајте ја целата сметка во...
"The Acts of the Prophet" (PDF Англиски)


  Дела на Пророкот серија.

Прво повлече.


Pearry Green.

Кога за прв пат го видов брат Бранхам, ова беше фаза на неговото министерство; Тоа е „повлече“, што беше се манифестира. Кога луѓето дојдоа пред него, освен ако не можеше видливо да ги види нивните заболувања, како слепило, се осакатени, или парализа, тој ќе ги однесе за рака, и, ако тие имаат грев во животот, изјави тој за нив во прв план на нивниот грев. Тоа е, ако тој грев не се веќе признал и под крвта на Исус Христос. Тој ќе ги предупреди, „Исповеди ги своите гревови пред да дојдеш“.

Еден демон тој секогаш се јавуваше беше пушењето цигари - тутун. Тој призна дека во тоа време, пред Американското медицинско здружение и Министерството за здравство, образование, Социјална помош и дрогата знаеше, дека цигарите предизвикуваат рак. Тој можеше да ја види врската преку духот на нештата, и го осуди уште во 1940-тите. Тоа беше исто така, пред жените навистина почна пушењето. Тогаш, не виде дека многу жени пушат. Никогаш не сте виделе реклама во списание на жена која пуши. Но, откако тутунската индустрија ги доби сите мажи што можеа да ги добијат, тие почнаа што го прави популарен за жените да пушат, и сега на пури индустрија дури и ги доби на пури и цевки. Тие ги охрабрија понатамошното оцрнување на жените правејќи се да изгледа гламурозно и нешто што треба да се посака за нив да пијат, како и да пушат. Сега никогаш не гледате оглас прикажување на производи на алкохол индустрија освен ако има жена во него.

Исто како што жените се влошија, така е влошена Црквата. Жените се „тип“ на Црквата. Нема шанси човекот да го спречи тоа. Тоа ќе биде точно како што му рече тој ангел на брат Бранхам назад во 1946 година. Исто како ангелот наложено Павле и се случи како што му беше кажано на Павле, така ќе биде и со пораката на овој ангел, поради тоа што доаѓа од Бог да пророк на оваа генерација.

Bторо повлече.

Вториот знак, или „повлече“ требаше да биде неговата знае тајните на срцето. Тој ќе биде во можност да се зборува само за луѓето и тој ќе го знаеше нивното име и други факти за нив. (Запомни, „...Божјото Слово е живо, и делотворно, и поостро од секој меч остар од двете страни, и навлегува до разделувањето на душата и духот, на зглобовите и на мозокот; и ги суди мислите и намерите на срцето,“ [Евреите 4:12]). Луѓето почнаа да го гледаат ова се манифестира кон крајот на 1950-тите и почетокот на 1960-тите во министерството на Брат Бранхам. Последователните визии и настани во последните месеци од неговиот живот му ја откри целта на првиот знак. Тоа беше да се изнесат и да се манифестираат сите имитатори. Сигурно, некои излегоа со тоа во левата рака, други во десната рака, некои со трнење во лактот, некои со тоа нивните рбетот, а некои тоа ќе го почувствуваат во десното уво.

Се беше да се покаже дека имало типови Јаниј и Јамвриј дури и во оваа генерација, затоа што тие го сторија тоа заради гнасниот Лукре, за добивка и без никаква грижа за луѓето, или Словото Божјо, или начинот на светоста. Тие изречеа сите да бидат исцелени и донесе срам за Словото Божјо. Исус рече: „Не можам да направам ништо освен јас сум заповедан од мојот Татко“. Луѓето дојдоа кај Брат Бранхам и рекоа: „Молете се за мене; Бог ти даде авторитет“. Тој одговори: „Да, јас имам овластување, но јас немам заповед“. Тој никогаш не би го направил додека Бог не го покажа. Тој не направи ништо освен ако Таткото не го покажа. Фала му на Бога за оној кој ќе остане со Словото.

Кога вториот Повлечете почна, остроумниот на мислите и намерите на срцето, тука дојде нова култура на евангелистите, и тие би можеле да ви ги кажат тајните на вашето срце и велат: „Вака вели Господ.“ Не постои простор за сето тоа се каже, но целосно разбирање, според откровението на Светиот Дух и светлината на Словото Божјо, може да се најде на снимена порака Брат Branham е „Помазани еденс на крајот времето.“ Тоа е вистинско помазание на Светиот Дух, но тие се лажни луѓе. Прашувате каде е тоа во Писмото? Матеј 7 вели дека ќе има и оние кои велат дека, „Господи, Господи, исфрливме ѓаволи во твое име и ги воскресна мртвите и ги излечи болните?“ Но, Исус им одговори: „Одете си од Мене, вие, работниците на беззаконието, никогаш не сум ве познавал.“ Луѓето дојдоа кој го направил знаци и чуда, и да беше можно, тие би ги измамиле избраните. Зошто? Бидејќи тие ги имаа знаците, но тие немаа има Словото Божјо да се донесе на телото, на Невестата.

Брат Бранхам имаше визија каде што тој се обидува да чипка чевли малку бебе со голема јаже и тој не можеше да го стори, бидејќи јажето е поголемоод чипка дупка на чевли. Во вториот дел од оваа визија, тој е фаќање на риба и тој почна да покажува другите како да се фати риба. подоцна тоа беше интерпретирано со него и да значи дека кога тој дојде со знак во раката тој се обидел да го објасни на луѓето. Духот Господов му зборуваше и рече: „Не можете да ги научите Пентекостите бебиња натприродни работи“. Ова беше кога тој се обидел да се покаже други проповедници како да се направи истата работа правеше.

Превод извадоци од... The Acts of the Prophet. Chapter 8
од Pearry Green

Прочитајте ја целата сметка во...
  "The Acts of the Prophet" (PDF Англиски)


  Писмото вели...

Совршени се Господовите патишта, и Господовото слово е испитано со оган. Тој им е штит на сите, кои прибегнуваат кај Него.

Зашто кој е Бог освен Господ? Кој е стена освен нашиот Бог?

2 Самоилова 22:31-32Центар за пораки... Изберете го вашиот јазик  и да преземете бесплатни пораки од брат Бранхам.


Мистеријата на Христос.

Англиски информатор
веб-страница.

Книгата на Oткровението.

Бог и Hаука - Индекс.
- Археологија.

Занесот доаѓа.

 

Главни учења на пораката.

Натприроден Oблак.

Столб на Oган.

Добрата вест.
Исус умре за твоите гревови.

Крштевање со вода.

 
 

Шекина слава на Бога.

Гробот е празен.
Тој е жив.

Претходниците.

Бог е Cветлина.

Oткровението на
Исус Христос.

Делата на пророкот.

 

Седумте црква возрасти.

Седумте печати.

Бог и Историја cерија Индекс - Даниел.

Дрвото на животот.
Оригинален грев.
Дали тоа беше јаболко?

Ковчегот на Ное.

Тековно истражување.

Библиски Геологија.

 

Ангел појавува.

Гласот на знакот.

божица-мајка и дете.
Вавилон.

Учењето на Валаама.

Жената Језавела.

Порака на
Лаодикиското време.

Христос надвор од црквата.

Бог има лично име.
Што е името на Бог?

Учењето на николаитите.

Мистерија Вавилон.

Патмос визија.

Бог и Hаука.
Митот на диносаурусите.

Оправдување на пророкот.

 

Археологија.
Содом и Гомор.

Смрт. Што тогаш?

Кликнете на сликата за да преземете
слика со целосна големина или PDF.


Делата на пророкот.

(PDFs)

Chapter 3
The Voice of the Sign.

(PDF Англиски)

William Branham
Life Story.

(PDF Англиски)

How the Angel came
to me.
(PDF Англиски)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Англиски)

Marriage and Divorce.

(PDF Англиски)