Τα Θεότητα του Ιησού Χριστού.


  βιβλίου της Αποκάλυψης σειρά.

Το σφάλμα τής Τριάδος.


William Branham.

Αποκάλυψη 1:5,
“και απο ιησου χριστου ο μαρτυς ο πιστος ο πρωτοτοκος εκ των νεκρων και ο αρχων των βασιλεων της γης τω αγαπησαντι ημας και λουσαντι ημας απο των αμαρτιων ημων εν τω αιματι αυτου”

Αποκάλυψη 1:8,
“εγω ειμι το α και το ω αρχη και τελος λεγει ο κυριος ο ων και ο ην και ο ερχομενος ο παντοκρατωρ”

Τώρα όλες αυτές οι εκφράσεις, «ὉὪν», και «Ὁᾞν» και «Ὁ Ἐρχόμενος» και «Ὁ Μάρτυς ὁ Πιστός», και «Ὁ Πρωτότοκος ἐκ τῶν Νεκρών», και «Ὁ ᾊρχων τῶν Βασιλέων τῆς Γῆς», και «Τὸ Α καὶ τὸ Ω», και «Ὁ Παντοκράτωρ», είναι τίτλοι και περιγραφές ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, το Οποίο είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Οποίος μας έλουσε από τις αμαρτίες μας στο ίδιο Του το αίμα.

Το Πνεύμα του Θεού μέσα στον Ιωάννη εκφράζεται ούτως προκειμένου να διατυπώσει/περιγράψει την Υπέρτατη Θεότητα του Ιησού Χριστού και να αποκαλύψει την Θεότητα ως ΕΝΑ Θεό. Σήμερα υπάρχει ένα τεράστιο λάθος. Είναι ότι υπάρχουν τρεις Θεοί αντί ενός. Αυτή η αποκάλυψη όπως εδόθει στον Ιωάννη από τον Ιησού, τον Ίδιο, διορθώνει αυτό το λάθος. Δεν είναι ότι υπάρχουν τρεις Θεοί, αλλά ένας Θεός, με τρία λειτουργήματα/τρεις λειτουργίες/τρία αξιώματα. Υπάρχει ΕΝΑΣ Θεός με τρεις τίτλους, Πατέρας, Υιός, και Άγιο Πνεύμα. Αυτή η δυνατή αποκάλυψη είναι αυτό που είχε η πρώιμη εκκλησία, και πρέπει να αποκατασταθεί σε αυτή την έσχατη ημέρα μαζί με την σωστή συνταγή του βαπτισμού εν ύδατι.

Τώρα οι σύγχρονοι θεολόγοι δε θα συμφωνήσουν με μένα διότι εδώ γράφεται το εξής σε ένα μεγάλο Χριστιανικό περιοδικό. «Αυτή η διδασκαλία (της Τριάδας) είναι βαθιά στην καρδιά και στον πυρήνα της Παλαιάς Διαθήκης. Είναι εξίσου σε κάθε μικρό κομματάκι της Καινής Διαθήκης. Η Καινή Διαθήκη είναι εξίσου αντίθετη όσο και η Παλαιά Διαθήκη στη σκέψη ότι υπάρχουν παραπάνω Θεοί από ένας. Παρόλα αυτά η Καινή Διαθήκη με εξίσου ξεκάθαρα διδάσκει ότι ο Πατέρας είναι Θεός, και ο Υιός είναι Θεός, και το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός, και ότι αυτοί οι τρεις ΔΕΝ είναι τρεις πτυχές του ίδιου Προσώπου, αλλά τρία πρόσωπα που στέκονται σε μια αληθινά προσωπική σχέση το ένα με το άλλο. Εκεί έχουμε τη μεγάλη διδασκαλία των Τριών Προσώπων αλλά ενός Θεού.»

Επίσης δηλώνουν, «Ο Θεός, σύμφωνα με την Βίβλο, δεν είναι απλά ένα πρόσωπο, αλλά είναι τρία πρόσωπα σε ένα Θεό. Αυτό είναι το μεγάλο μυστήριο της Τριάδος». Σίγουρα είναι. Πως μπορεί τρία πρόσωπα να είναι ένας Θεός; Όχι μόνο δεν υπάρχει Βίβλος γι’ αυτό, αλλά δείχνει και έλλειψη ευφυούς συλλογισμού. Τρία διαφορετικά πρόσωπα, αν και πανομοιότυπη ουσία, μας κάνουν τρεις Θεούς, αλλιώς η γλώσσα έχει χάσει το νόημά της εντελώς.

Ακούστε αυτές τις λέξει πάλι, «Ἐγὼ εἶμαι τὸ Α καὶ τὸ Ω, Ἀρχή καὶ Τέλος, λέγει ὁ Κύριος, ὁ Ὢν καὶ ὁ ᾞν καὶ ὁ Ἐρχόμενος, ὁ Παντοκρά τωρ». Αυτό είναι Θεότητα. Αυτό δεν είναι απλά ένας προφήτης, ένας άνθρωπος. Αυτό είναι Θεός. Και δεν είναι μια αποκάλυψη τριών Θεών, αλλά ΕΝΟΣ Θεού, του Παντοκράτορος.

Δεν πιστεύανε σε τρεις Θεούς στην αρχή της εκκλησίας. Δεν μπορείς να βρεις τέτοιου είδους πίστη ανάμεσα στου αποστόλους. Ήταν μετά την αποστολική εποχή που αυτή η θεωρία εισχώρησε και πραγματικά έγινε ζήτημα και πρωτεύουσα διδαχή στη Σύνοδο της Νίκαιας. Η διδαχή της Θεότητας έγινε αιτία διχασμού στην Νίκαια. Και από αυτόν το διχασμό προέκυψαν δύο άκρα. Το ένα στην πραγματικότητα πήγε στον πολυθεϊσμό, πιστεύοντας σε τρεις Θεούς, και το άλλο πήγε στον Μοναδισμό. Φυσικά πέρασε λίγος καιρός μέχρι να προκύψει, αλλά προέκυψε, και το έχουμε μέχρι σήμερα. Αλλά η Αποκάλυψη μέσω του Ιωάννη του Πνεύματος στις εκκλησίες ήταν, «Είμαι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, και είμαι ΟΛΟ αυτό. Δεν υπάρχει άλλος Θεός». Και έβαλε την σφραγίδα Του σε αυτή την Αποκάλυψη.

Αναλογιστείτε αυτό: Ποιος είναι ο Πατέρας του Ιησού; Στο Ματθαίο 1:18 λέει, «εὑρέθη ἐν γαστρὶ ἔχουσα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου». Αλλά ο Ιησούς, ο Ίδιος, δήλωνε ότι ο Θεός ήταν ο Πατέρας Του. Ο Θεός ο Πατέρας και ο Θεός το Άγιο Πνεύμα, όπως συχνά εκφράζουμε αυτούς τους όρους, κάνουν τον Πατέρα και το Πνεύμα ΕΝΑ. Πράγματι είναι, αλλιώς ο Ιησούς είχε δύο Πατέρες. Αλλά ο Ιησούς είπε ότι Αυτός και ο Πατέρας Του είναι Ένα – όχι δύο. Αυτό κάνει ΕΝΑ Θεό.

Αφού αυτό είναι ιστορικά και Βιβλικά αληθές, οι άνθρωποι αναρωτιούνται από ήρθαν οι τρεις. Έγινε ένα θεμελιώδες δόγμα στη σύνοδο της Νίκαιας το 325 μ.Χ. Αυτή η τριάδα (μία παντελώς μη βιβλική λέξη) βασίστηκε στους πολλούς θεούς της Ρώμης. Οι Ρωμαίοι είχαν πολλούς θεούς στους οποίους προσεύχονταν. Επίσης προσεύχονταν στους προγόνους τους ως μεσίτες. Ήταν ένα βήμα για να δώσουν καινούργια ονόματα σε παλιούς θεούς, οπότε έχουμε τους αγίους για να το κάνουμε πιο Βιβλικό. Έτσι, αντί για Δία, Αφροδίτη, Άρη, κ.λπ., έχουμε Παύλο, Πέτρο, Φάτιμα, Χριστόφορο, κ.λπ., κ.λπ. Δεν μπορούσαν να κάνουν την ειδωλολατρική θρησκεία τους να λειτουργήσει με ένα μόνο Θεό, έτσι έπρεπε να τον χωρίσουν στα τρία, και έκαναν τους άγιους να μεσιτεύουν όπως είχαν κάνει τους προγόνους τους να μεσιτεύουν.

Από τότε και έπειτα οι άνθρωποι έχουν αποτύχει στο να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός με τρία λειτουργήματα/τρεις λειτουργίες/τρία αξιώματα ή φανερώσεις. Ξέρουν ότι υπάρχει ένας Θεός σύμφωνα με τις Γραφές, αλλά θέλουν να φτιάξουν μια φανταστική θεωρία ότι ο Θεός είναι σαν ένα τσαμπί σταφύλια· τρία πρόσωπα με την ίδια Θεότητα να μοιράζεται εξίσου σε όλους. Αλλά λέει εδώ στην Αποκάλυψη ότι ο Ιησούς είναι «Ὁ Ὢν», και «Ὁ ᾞν» και «Ὁ Ἐρχόμενος». Αυτός είναι «τὸ Α καὶ τὸ Ω», που σημαίνει ότι Αυτός είναι το «Άλφα και το Ωμέγα» ή ΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. Είναι το παν – ο Παντοκράτωρ. Είναι το Άνθος του Σαρών, το Κρίνο των Κοιλάδων [Άσμα Ασμάτων 2:1], ο Αστήρ ο Λαμπρός και ορθρινός [Αποκάλυψη 22:16], ο Δίκαιος Βλαστός, ο Πατήρ, ο Υιός, και το Άγιο Πνεύμα. Είναι ο Θεός, ο Παντοδύναμος Θεός. ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ.

Στο Α’ Τιμοθέου 3:16 λέει, «Καὶ ἀναντιρρήτως τὸ μυστήριον τῆς εὐσεβείας εἶναι μέγα· ὁ Θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι, ἐφάνη εἰς ἀγγέλους, ἐκηρύχθη εἰς τὰ ἔθνη, ἐπιστεύθη εἰς τὸν κόσμον, ἀνελήφθη ἐν δόξῃ». Αυτό λέει η Βίβλος. Δεν λέει τίποτα εδώ για κάποιο πρώτο ή δεύτερο ή τρίτο πρόσωπο. Λέει ότι ο Θεός ἐφανερώθη ἐν σαρκί. Ένας Θεός. Αυτός ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ἐφανερώθη ἐν σαρκί. Αυτό έπρεπε να το ξεκαθαρίσει. Ο Θεός ήρθε σε ανθρώπινη μορφή. Αυτό δεν Τον έκανε ΑΛΛΟ ΘΕΟ. ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ, Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ. Ήταν αποκάλυψη τότε, και είναι αποκάλυψη τώρα. Ένας Θεός.

Ας πάμε πίσω στη Βίβλο και ας δούμε τι ήταν Αυτός στην αρχή σύμφωνα με την αποκάλυψη που έδωσε Αυτός για τον εαυτό Του. Ο μεγάλος Γιαχβέ/Ιεοβά εμφανίστηκε στον Ισραήλ σε μια στήλη φωτός. Ως ο Άγγελος της Διαθήκης έζησε μέσα σε αυτή την στήλη φωτός και οδηγούσε τον Ισραήλ καθημερινά. Στον ναό ανακοίνωσε τον ερχομό/την παρουσία Του με μια μεγάλη νεφέλη. Τότε μια μέρα φανερώθη σε ένα σώμα γεννημένο από παρθένο που ήταν ετοιμασμένο για Αυτόν. Ο Θεός που σκήνωσε πάνω από τις σκηνές του Ισραήλ τώρα έλαβε για τον εαυτό Του σκήνωμα σάρκας και σκήνωσε ως άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους. Αλλά ήταν ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Η Βίβλος διδάσκει ότι Ο ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝ ΤΩ ΧΡΙΣΤΩ. Το ΣΩΜΑ ήταν ο Ιησούς. Ἐν αὐτῷ κατῴκησε πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο απλό από αυτό. Μυστήριο, ναι. Αλλά πραγματική αλήθεια – δεν μπορεί να γίνει πιο απλό. Έτσι αν δεν ήταν τρεις άνθρωποι τότε, δεν μπορεί να είναι τρεις τώρα. ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ: Και αυτός ο ίδιος Θεός έγινε σάρκα.

Ο Ιησούς είπε, «από τον Θεό εξήλθα και πάω (πίσω) στον Θεό». Ιωάννης 16:27-28. Αυτό ακριβώς συνέβη. Εξαφανίστηκε από την γη δια της οδού του θανάτου, της ταφής, της ανάστασης, και της ανάληψής Του. Τότε ο Παύλος τον συνάντησε στο δρόμο προς τη Δαμασκό και μίλησε στον Παύλο και είπε, «Σαο λ, Σαο λ, ύ ύ τί μὲ διώκεις;» Ο Παύλος είπε, «Τίς εἶσαι, Κύριε;» Και είπε, «Ἐγὼ εἶμαι ὁ Ἰησοῦς.» Ήταν μια στήλη φωτός, ένα εκτυφλωτικό φως. Γύρισε πίσω, ακριβώς όπως είπε ότι θα γυρνούσε. Πίσω στην μορφή στην οποία ήταν πριν λάβει ένα σκήνωμα σαρκός. Έτσι ακριβώς το είδε ο Ιωάννης. Ιωάννης 1:18 «Οὐδεὶς εἶδέ ποτε τὸν Θεόν· ὁ μονογενής Υἱός, ὁ ὤν εἰς τὸν κόλπον τοῦ Πατρός, ἐκεῖνος ἐφανέρωσεν αὐτόν» («Κανένας δεν είδε ποτέ τον Θεό· ο Μονογενής Υιός, που είναι στην αγκαλιά τού Πατέρα, εκείνος τον φανέρωσε»). Προσέξτε πως ο Ιωάννης λέει ότι ο Ιησούς ΕΙΝΑΙ. Ὁ ὤν ΕΙΣ τὸν κόλπον τοῦ Πατρός.

Στον Λουκά 2:11 λέει, «Διότι σήμερον ἐγεννήθη εἰς ἐσᾶς ἐν πόλει Δαβὶδ σωτήρ, ὅστις εἶναι Χριστὸς Κύριος.» Γεννήθηκε ως ο Χριστός, και οχτώ μέρες αργότερα όταν περιετέμνετο ονομάσθηκε Ιησούς, καθώς τους είχε πει ο Άγγελος. Γεννήθηκα ένας Μπράνχαμ. Όταν γεννήθηκα μου δώσανε το όνομα Γουίλλιαμ. Ήταν ΧΡΙΣΤΟΣ αλλά όταν Του δόθηκε ένα όνομα εδώ κάτω ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτή η εξωτερική σκηνή που οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν λεγόταν Ιησούς. Ήταν ο Κύριος της Δόξας, ο Παντοκράτωρ φανερωμένος σε σάρκα. Είναι ο Θεός ο Πατέρας, ο Υιός, και το Άγιο Πνεύμα. Είναι όλα αυτά.

Διαβάσετε το πλήρες λογαριασμό σε ...
Η Αποκάλυψη Του Ιησού Του Χριστού.

Λήψη... (PDF Αγγλικά)   Godhead Explained


Το μυστήριο του Χριστού.

Αγγλικά Ιστοσελίδα του Ενημερωτικού

Το βιβλίο της Αποκάλυψης.

Η Αρπαγή έρχεται.

 

Μείζονες διδασκαλίες του μηνύματος.

Η υπερφυσικό σύννεφο.

Πυλώνα της φωτιάς.

 

Καλά νέα.
Ο Ιησούς πέθανε για την αμαρτία σας.

Νερό Βάπτισμα.

 
 

Η Σεκίνα δόξα του Θεού.

Ο τάφος είναι άδειο
Αναστήθηκε.

Επτά εκκλησίες της Ασίας.

Επτά σφραγίδες.

Τα Θεότητα εξήγησε.

Προπατορικό αμάρτημα. Μήπως ήταν ένα μήλο την;

Το όνομα του Θεού.

Το Όραμα Της Πάτμου.

Η διδαχή Βαλαάμ.

 

H διδαχήν των Νικολαϊτών.

Κάντε κλικ σε μια εικόνα για για να κατεβάσετε αρχεία PDF ή πλήρης εικόνα μεγέθους.


Acts of the Prophet.

(PDF Αγγλικά)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Αγγλικά)

βουνού και τριανταφυλλιά στο χιόνι στην Κίνα.

Κρίνων του Πυρός.

Πυλώνα της φωτιάς - Houston 1950.

Φως σε μια πυραμίδα από βράχο.

  Η Αγία Γραφή λέει...

Άκου, Ισραήλ· ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας Κύριος.

Δευτερονόμιο 6:4βιβλίο της Αποκάλυψης.
Συνέχιση στην επόμενη σελίδα.
(Το Όραμα Της Πάτμου.)


Ο Ιησούς Χριστός
είναι ο Θεός.
Τα Ιεχωβά της
Παλαιάς Διαθήκης
είναι Ιησούς του
της Καινής.     Hub μηνύματος....Επιλέξτε τη γλώσσα σας και κατεβάστε δωρεάν μηνύματα του Αδελφού Μπράνχαμ.