Η διδαχή Βαλαάμ.


  βιβλίου της Αποκάλυψης σειρά.

Η διδαχή Βαλαάμ.


William Branham.

Διαβάστε το πλήρες λογαριασμό στο...
H διδαχήν των Βαλαάμ.

Αποκάλυψις β’14:
‘‘ Έχεις εκεί κρατούντας την διδαχή Βαλαάμ, ός εδίδαξε τον Βαλάκ βαλείν σκάνδαλον ενώπιον των υιών Ισραήλ, και φαγείν ειδωλόθυτα και πορνεύσαι’’.

Λοιπόν, δεν μπορείτε να έχετε μία Νικολαΐτικη εφαρμογή στην εκκλησία, χωρίς να μπει και αυτή η διδασκαλία. Βλέπετε, αν αφαιρείτε το Λόγο του Θεού και την κίνηση του Πνεύματος σαν τρόπο λατρείας (‘‘αυτοί που Με λατρεύουν πρέπει να Με λατρέψουν κατά το Πνεύμα και την Αλήθεια’’), τότε πρέπει να δώσετε στους ανθρώπους μια άλλη μορφή λατρείας σαν υποκατάστατο, και το υποκατάστατο σημαίνει το Βαλααμισμό.

Εάν θέλουμε να καταλάβουμε τι είναι η διδασκαλία του Βαλαάμ στην Καινή Διαθήκη, θα ήταν καλύτερο να επιστρέψουμε και να δούμε τι ήταν στην Παλιά Διαθήκη, και αφού το εφαρμόσουμε σε εκείνη την Τρίτη εποχή να το μεταφέρουμε στο παρόν.

Η ιστορία βρίσκεται στα κεφάλαια ‘‘Αριθμοί’’, από το 22ο μέχρι και το 25ο. Τώρα λοιπόν, ξέρουμε ότι το Ισραήλ ήταν ο εκλεκτός λαός του Θεού. Ήταν οι Πεντηκοστιανοί της δικής τους ημέρας. Είχαν πάρει προστασία κάτω από το αίμα, είχαν όλοι τους βαπτισθεί στην Ερυθρή Θάλασσα και ανέβηκαν έξω από τα νερά, τραγουδώντας κατά το Πνεύμα και χορεύοντας κάτω από την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, ενώ η Μαριάμ, η προφήτισσα, έπαιζε το ντέφι της. Μετά από κάποιον καιρό που ταξίδευαν, αυτά τα παιδιά του Ισραήλ ήλθαν στο Μωάβ. Θυμάστε, ποιος ήταν ο Μωάβ. Ήταν ο γιος του Λωτ δια μέσου μίας εκ των δικών του κορών, και ο Λωτ με τη σειρά του ήταν ανιψιός του Αβραάμ, έτσι το Ισραήλ και ο Μωάβ συνδέονταν. Θέλω τώρα να δείτε αυτό. Οι Μωαβίτες ήξεραν την αλήθεια, είτε έζησαν βάσει αυτής είτε όχι.

Λοιπόν, το Ισραήλ έφτασε στα σύνορα της Μωάβ και έστειλε αγγελιαφόρους στο βασιλιά λέγοντας: ‘‘ Είμαστε αδελφοί. Άφησε μας να περάσουμε δια μέσω της χώρας σου. Αν οι δικοί μας άνθρωποι ή τα ζώα μας φάνε ή πιουν κάτι, με ευχαρίστηση θα σας πληρώσουμε’’. Αλλά ο βασιλιάς Βαλάκ έγινε πολύ ευέξαπτος. Εκείνη η κεφαλή της νικολαϊτικής ομάδας δεν ήταν έτοιμη να αφήσει την εκκλησία να διαπεράσει με τα σύμβολα, τα θαύματα της και τις διάφορες εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος, με τα πρόσωπα τους λαμπερά από τη δόξα του Θεού. Ήταν πολύ επικίνδυνο, αφού αυτός θα μπορούσε να χάσει μία μερίδα του όχλου του. Έτσι, ο Βαλάκ αρνήθηκε να αφήσει το Ισραήλ να διασχίσει τη χώρα. Πραγματικά, ο φόβος του για αυτούς ήταν τόσο μεγάλος, που πήγε σε ένα πληρωμένο προφήτη επονομαζόμενο Βαλαάμ και του ζήτησε να μεσολαβήσει μεταξύ αυτού και του Θεού και να κάνει παράκληση στον Παντοδύναμο, να αναθεματίσει το Ισραήλ και να τους κάνει ανίκανους. Και ο Βαλαάμ, που ήταν πρόθυμος να πάρει μέρος σε πολιτικές υποθέσεις και να γίνει ένας μεγάλος άνθρωπος, ήταν πάρα πολύ χαρούμενος να το πράξει. Αλλά επειδή αυτός έπρεπε να πλησιάσει και ο Θεός έπρεπε να δεχτεί την ακρόαση του, ώστε να κάνει τους ανθρώπους καταραμένους, αφού δεν μπορούσε να το κάνει από μόνος του, πήγε να ρωτήσει το Θεό αν μπορούσε να λάβει την άδεια του να προχωρήσει. Λοιπόν, δεν είναι αυτό σαν τους Νικολαΐτες, τους οποίους έχουμε σήμερα αναμεταξύ μας; Καταριούνται οποιονδήποτε δεν ακολουθεί το δικό τους δρόμο.

Όταν ο Βαλαάμ ζήτησε από το Θεό την άδεια για να προχωρήσει, ο Θεός του αρνήθηκε. Αυτό, το έθιξε! Αλλά ο Βαλάκ επέμεινε, υποσχόμενος του ακόμα μεγαλύτερες ανταμοιβές και τιμές. Έτσι ο Βαλαάμ πήγε ξανά πίσω στο Θεό. Μία απάντηση από το Θεό θα έπρεπε να είναι αρκετή. Αλλά δεν έφτασε για τον ξεροκέφαλο Βαλαάμ. Όταν ο Θεός είδε την ξεροκεφαλιά του, του είπε να σηκωθεί και να φύγει. Εκείνος, γρήγορα σέλωσε το γάιδαρο και έφυγε. Θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και ότι δε θα κατάφερνε να τους αναθεματίσει, ακόμα και αν πήγαινε είκοσι φορές και προσπαθούσε είκοσι φορές. Πόσο μοιάζουν στο Βαλαάμ οι άνθρωποι σήμερα! Πιστεύουν σε τρεις Θεούς, βαπτίζονται με τρεις τίτλους αντί του ΟΝΟΜΑΤΟΣ, και όμως ο Θεός θα στείλει το Πνεύμα σε αυτούς όπως το έστειλε και στο Βαλαάμ · ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι απολύτως σωστοί και εδώ είναι που είναι πραγματικά τέλειοι Βαλααμίτες. Καταλαβαίνετε τη διδασκαλία του Βαλαάμ. Συνέχιζε οπωσδήποτε. Κάνε το κατά το δικό σου τρόπο. Και αυτοί λένε: ‘‘Λοιπόν, ο Θεός μας έχει ευλογήσει. Πρέπει να είναι εντάξει’’. Ξέρω ότι σας έχει ευλογήσει. Δεν το αρνούμαι αυτό. Αλλά είναι η ίδια οργανωτική οδός που πήρε ο Βαλαάμ. Είναι περιφρόνηση κατά του Λόγου του Θεού. Είναι λανθασμένη διδασκαλία.

Έτσι ο Βαλαάμ απερίσκεπτα κατέβηκε το δρόμο, μέχρι που ένας άγγελος του Θεού στάθηκε στο δρόμο του. Αλλά εκείνος ο προφήτης (επίσκοπος, καρδινάλιος, προϊστάμενος, πρόεδρος και γενικός επόπτης) ήταν τόσο τυφλωμένος ως προς τα Πνευματικά πράγματα · εξαιτίας της σκέψης της υπολήψεως, της δόξας και των χρημάτων, ώστε δεν μπορούσε να δει τον άγγελο που στεκόταν με τραβηγμένο το ξίφος. Εκεί στάθηκε για να εμποδίσει τον τρελό προφήτη. Ο μικρός γάιδαρος τον είδε και τον απέφυγε με ελιγμούς μπροστά και πίσω, μέχρι που συνέτριψε το πόδι του Βαλαάμ σ’ ένα τοίχο από πέτρες. Ο γάιδαρος σταμάτησε και δεν ήθελε να συνεχίσει. Δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι ο Βαλαάμ αναπήδησε και άρχισε να τον κτυπάει. Τότε ο γάιδαρος άρχισε να μιλάει στο Βαλαάμ. Ο Θεός επέτρεψε στο γάιδαρο να μιλήσει σε μία γλώσσα. Εκείνος ο γάιδαρος δεν ήταν μικτογενής · ήταν από αυθεντικό σπέρμα. Και είπε στον τυφλωμένο προφήτη: ‘‘Δεν είμαι ο γάιδαρος σου και δε σε έχω κουβαλήσει πιστά;’’ Ο Βαλαάμ απάντησε: ‘‘Μάλιστα, είσαι ο γάιδαρος μου και με έχεις μεταφέρει πιστά μέχρι τώρα · και αν δε σε καταφέρω να συνεχίσεις, θα σε σκοτώσω …’’. ‘‘ Ποπό! Τι είναι αυτό, να μιλώ σε γάιδαρο; Αυτό είναι αστείο, νόμισα ότι άκουσα το γάιδαρο να μιλάει και ότι του απαντούσα’’.

Ο Θεός πάντα μιλούσε σε μία γλώσσα. Μίλησε στη γιορτή του Βαλτάσαρ και μετά στην Πεντηκοστή. Και το κάνει ξανά σήμερα. Είναι μια προειδοποίηση για την ημέρα της κρίσεως που έρχεται σύντομα.

Έπειτα, ο άγγελος έγινε ορατός στο Βαλαάμ. Είπε στο Βαλαάμ, ότι αν δεν ήταν ο γάιδαρος, αυτός θα ήταν νεκρός ακόμη και τώρα, επειδή προκάλεσε το Θεό. Αλλά όταν ο Βαλαάμ υποσχέθηκε να επιστρέψει, στάλθηκε με την προειδοποίηση να πει μόνο τι έδωσε σε αυτόν ο Θεός.

Έτσι ο Βαλαάμ κατέβηκε και διευθέτησε εφτά βωμούς για τη θυσία καθαρών ζώων. Σκότωσε ένα κριάρι που δήλωνε την έλευση του Μεσσία. Ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να πλησιάσει προς το Θεό. Είχε τους σωστούς μηχανισμούς · αλλά όχι τη δυναμική · όπως και σήμερα. Δεν μπορείτε να δείτε τους Νικολαΐτες; Ήταν το Ισραήλ κάτω στην κοιλάδα, που πρόσφερε την ίδια θυσία και έκανε τα ίδια πράγματα, αλλά μόνο ένας λαός είχε τα σημεία που ακολουθούσαν. Μόνο ένας λαός είχε το Θεό ανάμεσα του. Το εθιμοτυπικό δε θα σε πάρει πουθενά. Δεν μπορεί να πάρει τη θέση της εκδηλώσεως του Πνεύματος. Αυτό είναι που συνέβηκε στη Νίκαια. Έθεσαν εκεί τη διδασκαλία του Βαλαάμ, όχι τη διδασκαλία του Θεού. Και παραπάτησαν και έπεσαν. Έγιναν νεκροί άνθρωποι.

Αφού έγινε η θυσία, ο Βαλαάμ ήταν έτοιμος να προφητεύσει. Αλλά ο Θεός του έδεσε τη γλώσσα και δεν μπορούσε να τους αναθεματίσει. Τους ευλόγησε.

Ο Βαλάκ ήταν πολύ οργισμένος, αλλά δεν υπήρχε τίποτε που ο Βαλαάμ θα μπορούσε να κάνει για την προφητεία. Ειπώθηκε από το Άγιο Πνεύμα. Έτσι ο Βαλάκ είπε στο Βαλαάμ να κατέβει κάτω στην κοιλάδα και να κοιτάξει στις πλάτες τους, να δει αν υπήρχε πιθανός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να τους αναθεματίσει. Οι τακτικές που χρησιμοποίησε ο Βαλάκ είναι ίδιες με τις τακτικές που χρησιμοποιούν σήμερα. Τα μεγάλα θρησκευτικά δόγματα περιφρονούν τα μικρά σύνολα και οτιδήποτε βρίσκουν ανάμεσα τους που αποτελεί σκάνδαλο, το φανερώνουν και το φωνάζουν. Εάν οι μοντέρνοι των μεγάλων δογμάτων ζουν στην αμαρτία, κανένας δε λέει τίποτε γι’ αυτό · αλλά αφήστε έναν από τους εκλεκτούς της αληθινής εκκλησίας να βρει τον μπελά του και όλες οι εφημερίδες το σαλπίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Ναι, το Ισραήλ είχε τις (σαρκικές) πλάτες του. Είχαν την πλευρά τους που δεν ήταν αξιέπαινη · αλλά παρά τα ελαττώματα τους, δια μέσω του σκοπού του Θεού που λειτουργεί μέσω εκλογής, από χάρη και όχι από έργα, ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΥΛΟ ΦΩΤΙΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΧΤΥΠΗΜΜΕΝΗ ΠΕΤΡΑ, ΤΟ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ. Δικαιώθηκαν και αποδείχθηκαν όχι στους εαυτούς τους, αλλά μέσα στο Θεό.

Διαβάστε το πλήρες λογαριασμό στο...
H διδαχήν των Βαλαάμ.βιβλίο της Αποκάλυψης.
Συνέχιση στην επόμενη σελίδα.
(Επτά εκκλησίες της Ασίας.)


Το μυστήριο του Χριστού.

Αγγλικά Ιστοσελίδα του Ενημερωτικού

Το βιβλίο της Αποκάλυψης.

Η Αρπαγή έρχεται.

 

Μείζονες διδασκαλίες του μηνύματος.

Η υπερφυσικό σύννεφο.

Πυλώνα της φωτιάς.

 

Καλά νέα.
Ο Ιησούς πέθανε για την αμαρτία σας.

Νερό Βάπτισμα.

 
 

Η Σεκίνα δόξα του Θεού.

Ο τάφος είναι άδειο
Αναστήθηκε.

Επτά εκκλησίες της Ασίας.

Επτά σφραγίδες.

Τα Θεότητα εξήγησε.

Προπατορικό αμάρτημα. Μήπως ήταν ένα μήλο την;

Το όνομα του Θεού.

Το Όραμα Της Πάτμου.

Η διδαχή Βαλαάμ.

 

H διδαχήν των Νικολαϊτών.

  Η Αγία Γραφή λέει....

Άκου, Ισραήλ· ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας Κύριος.

Δευτερονόμιο 6:4


Κάντε κλικ σε μια εικόνα για για να κατεβάσετε αρχεία PDF ή πλήρης εικόνα μεγέθους.


Acts of the Prophet.

(PDF Αγγλικά)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Αγγλικά)

βουνού και
τριανταφυλλιά στο
χιόνι στην Κίνα.

Κρίνων του Πυρός.

Πυλώνα της φωτιάς
- Houston 1950.

Φως σε μια
πυραμίδα από βράχο.

Ο Θεός έχει
πολλούς τίτλους...
αλλά έχει μόνο ένα
ανθρώπινο όνομα
και αυτό το όνομα
είναι ο Ιησούς.Hub μηνύματος....Επιλέξτε τη γλώσσα σας και κατεβάστε δωρεάν μηνύματα του Αδελφού Μπράνχαμ.