Το μυστήριο του Χριστού.


   Μυστήριο του Θεού.

Ο Χριστός σε σας.

Εάν θα μπορούσες μόνο να συνειδητοποιήσεις τι σημαίνει αυτό το εδάφιο: «Μεγαλήτερος εἶναι ἐκεῖνος ὅστις εἶναι ἐν ὑμῖν παρὰ ὅστις εἶναι ἐν τῷ κόσμῳ.» Γνωρίζουμε ότι είναι η αλήθεια, αλλά δεν την καταλαβαίνουμε πραγματικά. Τι είναι μέσα σου που είναι μεγαλύτερο; Είναι ο Χριστός, ο χρισμένος! Ο Θεός, ο οποίος ήταν στον Χριστό, είναι σε σένα. Έτσι, αν ο ίδιος είναι σε σένα, τότε δεν είσαι εσύ αυτός που ζει πλέον, είναι αυτός που ζει μέσα σου.

Μελχισεδέκ.

Η Γένεση κεφάλαιο 14 λέει πως η πόλη των Σοδόμων λεηλατήθηκε από τον βασιλιά της Ελάμ (Περσία). Ο Λωτ και η σύζυγός του και τα παιδιά συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν προς τα βόρεια. Ο Αβραάμ συγκέντρωσε μια μάχιμη ομάδα 318 ανδρών που κατεδίωξαν τον βασιλιά της Ελάμ και τον νίκησε στη μάχη. Έτσι ο Αβραάμ διέσωσε τον ανιψιό του Λωτ από την δουλεία. Μετά τη μάχη, ένας ιερέας ονόματι Μελχισεδέκ ήρθε στον Αβραάμ, τον ευλόγησε, και στη συνέχεια έφαγε άρτο και ήπιε κρασί με ​​αυτόν. Σε αντάλλαγμα, ο Αβραάμ κατέβαλε δεκάτη στο Μελχισεδέκ, δίνοντάς του το ένα δέκατο από ό, τι είχε.

Αυτή η ιστορία θα ήταν αρκετά μυστήρια από την αφήγηση στην Γένεση, αλλά στους Εβραίους 7 ο Παύλος γράφει ότι Μελχισεδέκ είναι ο βασιλέας της ειρήνης και της δικαιοσύνης, και ο ίδιος δεν είχε πατέρα ή μητέρα, ούτε αρχή ούτε τέλος ημερών. Ποιο είναι αυτό το μυστηριώδες πρόσωπο; Ο Αδελφός Μπράνχαμ εξήγησε ότι Μελχισεδέκ έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Θεός, γιατί μόνο ο Θεός δεν είχε καμία αρχή. Ο Μελχισεδέκ ήταν η Θεοφάνια του Θεού που εμφανίστηκε στον Αβραάμ, προκειμένου να προαπεικονήσει του Ιησού Χριστού. Δεν ήταν ο Ιησούς, όπως τον βλέπουμε στην Καινή Διαθήκη, επειδή ο Ιησούς είχε πατέρα και μητέρα, και αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κανένα από τα δύο. Ο Ιησούς είχε μια αρχή, αυτός ο άνθρωπος δεν είχε. Ο Ιησούς έδωσε τη ζωή του, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε, γιατί ήταν η ζωή.

Λήψη - ( Αγγλικά )

Christ is the Mytery of God Revealed
Who is this Melchisedec
Christ is Revealed in His own Word

   Συγγενής Λυτρωτής.

Συγγενής Λυτρωτής.

Οι μεταφραστές, όταν συνέτασσαν τα βιβλία που είναι γνωστά ως η Βίβλος μας, κόντεψαν να αφήσουν απ’ έξω το βιβλίο της Ρουθ. Είναι μια ιστορία αγάπης, και είναι και πολύ όμορφη, αλλά ο Θεός δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου. Ήταν το γεγονός αυτό που τους έκανε σχεδόν να απορρίψουν το βιβλίο αυτό ως μη εμπνευσμένο. Ωστόσο περιέχει ως «τύπο» την ιστορία ενός συγγενή λυτρωτή, ο Ιησούς Χριστός όντας ο «συγγενής λυτρωτής» μας ο οποίος ήταν σε θέση να πληρώσει το τίμημα για να λυτρώσει την Ναομί (που αντιπροσωπεύει την εβραϊκή εκκλησία) και με τον τρόπο αυτό παίρνει την Ρουθ (μια νύφη από τα έθνη) ο οποία αντιπροσωπεύει τη χριστιανική εκκλησία. Ευχαριστούμε τον Θεό που έχουμε ένα λυτρωτή σαν Αυτόν. Υπήρξε ένας στενότερος συγγενής (η παλιά μας φύση), ο οποίος επέλεξε να μην λυτρώσει, ώστε να μην έχει το στίγμα της παντρειάς με την Ρουθ. Αυτό άφησε τον Βοόζ μας (τον Χριστό) ελεύθερο για να λυτρώσει τη νύφη του. Αυτός είναι ο λόγος που ο Χριστός έπρεπε να «γεννηθεί από μια γυναίκα», έτσι ώστε να μπορεί να είναι συγγενής μας.

Λήψη - ( Αγγλικά )     "Kinsman Redeemer"


   Το σχέδιο του Θεού.

Το σχέδιο του Θεού.

Όταν ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν, είχε ένα τριπλό σκοπό στο μυαλό. Πρώτον, ήθελε να αποκαλύψει τον εαυτό του στους ανθρώπους εκφράζοντας τις ιδιότητές του. Δεν μπορούσε να κάνει αυτό ως Ιεχωβά Θεός που καλύπτει όλο το χώρο, το χρόνο και την αιωνιότητα. Είναι τόσο βαθύς και μυστηριώδης που κανείς δεν θα μπορούσε να τον κατανοήσει ποτέ. Πώς θα μπορούσαν να καταλάβουν ένα ον που υπήρχε πάντα; Έτσι, ο ίδιος εξέφρασε την πατρότητα του με το να γίνει ο γιος του ανθρώπου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος ο Ιησούς αποκάλεσε τον εαυτό Του «Υιός του ανθρώπου.» Ο Θεός ήθελε να ταυτιστεί με τα ανθρώπινα όντα αποκαλύπτοντας τον εαυτό εν Χριστώ.

Ο Θεός ήθελε να ζήσει μέσα σε ανθρώπους, και έτσι να είναι πρωτεύων σε ένα σώμα πιστών που αποκαλεί νύφη Του. Αρχικά θα μπορούσε να το κάνει αυτό μέσα στον Αδάμ και την Εύα, αλλά τελικά η αμαρτία τούς χώρισε από την παρουσία Του. Γιατί ο Θεός δεν κράτησε τον Αδάμ και την Εύα καθαρούς; Αν το είχε κάνει αυτό, δεν θα μπορούσε ποτέ να εκφράσει τις πλήρεις ιδιότητές Του. Ήταν ένας υιός, ένας σωτήρας, και ένας θεραπευτής, τα οποία πράγματα θα μπορούσε να εκφράσει μόνο μέσω του Χριστού. Βλέπετε; Όλα τα πράγματα καταλήγουν σε εκείνο το ένα πρόσωπο, τον Ιησού Χριστό. Ο μέγας σκοπός του Θεού ήταν πάντα να αποκαλύψει τον εαυτό του - πρώτα εν Χριστώ ως το πλήρωμα της θεότητας σωματικά, και στη συνέχεια, σε ένα λαό που θα ασπαστεί το Άγιο Πνεύμα του Χριστού. Αυτός ο ξεχωριστός λαός θα κάνει τον Ιησού Χριστό πρωτεύων στη ζωή του. Από την αρχή ο Θεός έχει εργαστεί ακούραστα προς τον στόχο αυτόν, έτσι ώστε να μπορεί να δοξαστεί σε ένα λαό που θα δώσει υπεροχή στον Ιησού Χριστό, δηλαδή, μια θέση πάνω ή πριν από όλους τους άλλους.

Τρίτον, ο σκοπός του Θεού είναι να αποκαταστήσει το βασίλειό Του όπως ήταν στον παράδεισο της Εδέμ, έτσι ώστε ο λαός Του να περπατήσει ξανά μαζί Του το δειλινό, όπως ο Αδάμ και η Εύα πριν από την πτώση. Για το σκοπό αυτό, ο Θεός έχει εκφράσει τον εαυτό μέσα στις διάφορες εποχές ως πατέρας, ως υιός, και ως Άγιο Πνεύμα. Ο πατέρας και το Άγιο Πνεύμα είναι το ίδιο πνεύμα. Το καταλαβαίνετε; Δεν είναι τρεις θεοί. Είναι ένας Θεός που εκφράζει τον εαυτό του σε τρεις ιδιότητες. Ο Θεός εξέφρασε τον εαυτό Του στον Ιησού Χριστό, ο οποίος ήταν ο πατέρας, ο υιός, και το Άγιο Πνεύμα - το πλήρωμα της θεότητας σωματικά. Τώρα το πλήρωμα της θεότητας κατοικεί σωματικά στην εκκλησία Του (την νύφη Του) και του δίνει την υπεροχή. Ότι ήταν ο Θεός, εκχύθηκε στον Χριστό, και ότι είναι ο Χριστός, το εκχέει στην εκκλησία Του (ξεχωριστά σε κάθε πιστό.)


   Ιησούς – μία γέννηση του ομιλούμενου λόγου.

Ιησούς – μία γέννηση του ομιλούμενου λόγου.

Ο Ιησούς ήταν ένα τέκνο του ομιλούμενου λόγου. Δεν έγινε σύλληψη μέσα από μια σεξουαλική πράξη, αλλά μέσα από τον προφορικό λόγο του Θεού. (Μέσα στην μήτρα της Μαρίας ο Θεός δημιούργησε και το ωάριο και το σπερματοζωάριο που γονιμοποίησε το ωάριο αυτό, έτσι γενετικά ήταν πλήρως άνθρωπος, αλλά η καταγωγή του ήταν απολύτως θεϊκή.) Δεδομένου ότι δεν ήρθε μέσω της σεξουαλικής επαφής, ο Ιησούς δεν ήταν υποχρεωμένος να πεθάνει, αλλά πέθανε για να πληρώσει το χρέος για την αμαρτία του Αδάμ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να πληρωθεί. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να το κάνει, επειδή όλοι οι άλλοι γεννήθηκαν σεξουαλικά. Όπως η Μαρία, αυτοί οι άνθρωποι που είναι προδιαγεγραμμένοι να είναι μέρος της συλλογικής νύφης του Ιησού Χριστού θα λάβουν πρώτα τον λόγο στη μήτρα του νου τους.

Λήψη - ( Αγγλικά )   "Mary's Belief"


  Το μεγαλύτερο αμάρτημα.

Το μεγαλύτερο αμάρτημα.

Υπάρχουν δύο τύποι της αμαρτίας.
Το ψέμα, η κλοπή, η Δολοφονία κ.λπ. είναι αμαρτίες της "Επιτροπής".
Πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι.

Η μεγαλύτερη αμαρτία, ωστόσο, είναι αμαρτία της "παράλειψης", όπου οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει κάτι.

Καλοί άνθρωποι, που σκέφτονται, "Έχω ζήσει μια καλή ζωή... Δεν έχω διαπράξει αμαρτία... Σίγουρα ο Θεός θα με δεχθεί?"

Αλλά τι δεν κάνουν ήταν να δεχτεί Θεοί δώρο της σωτηρίας, μέσω του Ιησού Χριστού που πεθαίνει γι 'αυτούς. Και το κάνουν αυτό λόγω της απιστία.

Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η απιστία.


  Το όνομα του Θεού.

Ο Θεός έχει ένα προσωπικό όνομα.
Ποιο είναι το όνομα του Θεού?

Είναι σαφές ότι ο Θεός έχει ένα πραγματικό όνομα. Ψαλμός 9:10,
“Θα ελπίζουν σε σένα αυτοί που γνωρίζουν το όνομά σου· επειδή, δεν εγκατέλειψες όσους σε ζητούν, Κύριε.”
Ψαλμός 83:18,
και ας γνωρίσουν ότι εσύ, του οποίου το όνομα είναι Κύριος, είσαι ο μόνος Ύψιστος επάνω σε ολόκληρη τη γη.
[Βλέπε επίσης Ησαΐας 42:8, Ησαΐας 54:5]

Το νόημα του ονόματός του είναι "Αυτός προκαλεί να γίνει."

Οι μελετητές Εβραϊκά είχε τέτοιο σεβασμό για το όνομα του Θεού, έχουν αφαιρεθεί όλα τα φωνήεντα έτσι ώστε να μην μπορεί να προφέρεται. Έτσι, κανείς δεν θα είναι σε θέση να "Πάρτε το όνομά Του μάταια".


Ο τετραγράμματος.

Αυτό άφησε τους 4 χαρακτήρες "YHWH", που μόνο «αντιπροσωπεύει» το όνομα του Θεού. (Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το "JHVH" για αυτά, αν και αυτό είναι λανθασμένο.) Αυτή η ομάδα των χαρακτήρων ονομάζεται «Τετραγράμματο», που σημαίνει "4 χαρακτήρες" στα ελληνικά.

Τα εβραϊκά φωνήεντα της λέξης "Adonay" που σημαίνει "Κύριός μου", συνδυάστηκαν με αυτούς τους χαρακτήρες  για να φτιάξετε τη λέξη "Ιεχωβά". Δεν είναι γνωστό τι φωνήεντα χρησιμοποιήθηκαν στην πραγματικότητα. Θυμηθείτε επίσης ότι στα Εβραϊκά, δεν υπάρχει γράμμα «J».

Στην Αγγλική βασιλιά James έκδοση της Βίβλου η λέξη “Jehovah” or “LORD” [όλες οι πρωτεύουσες] ["Ιεχωβά" ή "Κύριος"] χρησιμοποιείται όπου συνέβη το Τετραγράμματο. Αυτό συμβαίνει σχεδόν επτά χιλιάδες φορές σε όλη τη Βίβλο. [Η λέξη «Κύριος», με τα μικρά γράμματα, δεν είναι η ίδια λέξη.] Η λέξη Ιεχωβά, είναι έτσι μια αγγλική «παράσταση» του ονόματός Του.

Δεν γνωρίζω κανένα έγγραφο [κύλιση, γραφή δισκίων, αγγειοπλαστική κλπ] της Παλαιάς Διαθήκης περιόδου, που δείχνει το πλήρες όνομα του Θεού. Δείχνουν μόνο το Τετραγράμματο.

Δεδομένου ότι η απάντηση στο ερώτημά μας τότε, πρέπει να προέρχονται από τη λέξη. Γυρίζουμε στην Καινή Διαθήκη.

Ο άγγελος μιλώντας στη Μαρία είπε σε Λουκά 1:31,
και ιδου συλληψη εν γαστρι και τεξη υιον και καλεσεις το ονομα αυτου ιησουν.

Στο Κατά Ματθαίον κεφάλαιο 1 εδάφια 21-23, διαπιστώνουμε ότι ο Ιησούς ονομάζεται "Εμμανουήλ" που σημαίνει "Θεός μαζί μας".
21 τεξεται δε υιον και καλεσεις το ονομα αυτου ιησουν αυτος γαρ σωσει τον λαον αυτου απο των αμαρτιων αυτων
22 τουτο δε ολον γεγονεν ινα πληρωθη το ρηθεν υπο του κυριου δια του προφητου λεγοντος
23 ιδου η παρθενος εν γαστρι εξει και τεξεται υιον και καλεσουσιν το ονομα αυτου εμμανουηλ ο εστιν μεθερμηνευομενον μεθ ημων ο θεος

"Jesus" είναι το αγγλικό όνομα για τον Κύριό μας. Στα ελληνικά είναι "Ιησούς". Στα εβραϊκά, το όνομά του προφέρεται "Yehohshua".

Στην Αποκάλυψη κεφάλαιο 1, Ιωάννης έχει ένα όραμα του αναστημένου Ιησού. Αυτό είναι του "Υιού του ανθρώπου" (στίχος 13) και ο Ιησούς έλεγε στον Ιωάννη  "Είμαι Άλφα και Ωμέγα" (στίχος 8) [και επίσης στο στίχος 11], το "πρώτο και τελευταίο", "ο Παντοδύναμος" και δείχνει Αυτός είναι σαφώς ο Θεός. Ο «ήταν νεκρός, αλλά είναι ζωντανός για πάντα». Τα μαλλιά του είναι λευκό, όχι γιατί είναι παλιά, αλλά επειδή Αυτός είναι ο δικαστής.
[Δείτε: Το Όραμα Της Πάτμου. σελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.]

Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη αρχίζει με αυτά τα λόγια, Ιωάννης 1:1-3,
1 εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος
2 ουτος ην εν αρχη προς τον θεον
3 παντα δι αυτου εγενετο και χωρις αυτου εγενετο ουδε εν ο γεγονεν

Ο στίχος 14 συνεχίζεται...
και ο λογος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν εν ημιν και εθεασαμεθα την δοξαν αυτου δοξαν ως μονογενους παρα πατρος πληρης χαριτος και αληθειας

Εδώ βλέπουμε κάποιους περισσότερους τίτλους του Ιησού, ο "δημιουργός" και η "λέξη" και "ο μόνος γένους του Πατέρα".

[Δείτε: Τα Θεότητα του Ιησού Χριστού. σελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.]

Προφητεία του Μεσσία.

Ο Ησαΐας προφήτευσε για τον ερχόμενο Μεσσία στο Ησαΐα 9:6. Σε αυτή την προφητεία ο Ησαΐας δίνει στον Μεσσία τους τίτλους του "Πατέρας τού Μέλλοντα Αιώνα" και ο "Ισχυρός Θεός".

Επειδή, παιδί γεννήθηκε σε μας, γιος δόθηκε σε μας· και η εξουσία θα είναι επάνω στον ώμο του· και το όνομά του θα αποκληθεί: Θαυμαστός, Σύμβουλος, Ισχυρός Θεός, Πατέρας τού Μέλλοντα Αιώνα, Άρχοντας Ειρήνης.


Το μυστήριο του Χριστού.

Αγγλικά Ιστοσελίδα του Ενημερωτικού

Το βιβλίο της Αποκάλυψης.

Η Αρπαγή έρχεται.

 

Μείζονες διδασκαλίες του μηνύματος.

Η υπερφυσικό σύννεφο.

Πυλώνα της φωτιάς.

 

Καλά νέα.
Ο Ιησούς πέθανε για την αμαρτία σας.

Νερό Βάπτισμα.

 
 

Η Σεκίνα δόξα του Θεού.

Ο τάφος είναι άδειο
Αναστήθηκε.

Επτά εκκλησίες της Ασίας.

Επτά σφραγίδες.

Τα Θεότητα εξήγησε.

Προπατορικό αμάρτημα. Μήπως ήταν ένα μήλο την;

Το όνομα του Θεού.

Το Όραμα Της Πάτμου.

Η διδαχή Βαλαάμ.

 

H διδαχήν των Νικολαϊτών.

   Σχετικά μηνύματα προς λήψη.
Λήψη - ( Αγγλικά )
The Spoken Word is the Original Seed - Part 1
The Spoken Word is the Original Seed - Part 2

  Η Αγία Γραφή λέει....

τὸ μυστήριον, τὸ ὁποῖον ἦτο ἀποκεκρυμμένον ἀπὸ τῶν αἰώνων καὶ ἀπὸ τῶν γενεῶν, τώρα δὲ ἐφανερώθη εἰς τοὺς ἁγίους αὐτοῦ,

εἰς τοὺς ὁποίους ἠθέλησεν ὁ Θεὸς νὰ φανερώσῃ τίς ὁ πλοῦτος τῆς δόξης τοῦ μυστηρίου τούτου εἰς τὰ ἔθνη, ὅστις εἶναι ὁ Χριστὸς εἰς ἐσᾶς, ἡ ἐλπὶς τῆς δόξης·

Κολοσσαείς 1:26-27


   Σχετικά μηνύματα προς λήψη...

Κάντε κλικ σε μια εικόνα για να κατεβάσετε την πλήρη εικόνα.


βουνού και τριανταφυλλιά στο χιόνι στην Κίνα.

Stature of a Perfect Man
(PDF Αγγλικά)

Αυτός είναι ο είμαι.

 

Χριστός. Στο χρυσό κηροπήγιο.

Οι 3 σφαίρες του ανθρώπου.

Οι επτά διαστάσεις.

Μου οδηγεί δίπλα ήρεμα νερά.

Στον χρόνο που το βράδυ θα καταστεί το φως.

   Σχετικά μηνύματα προς λήψη...


Hub μηνύματος....Επιλέξτε τη γλώσσα σας και κατεβάστε δωρεάν μηνύματα του Αδελφού Μπράνχαμ.