Tog dana na Golgoti.

<< prethodna

sljedeće >>

  Serija Uskrsnuća.

Tog dana na Golgoti.


William Branham.
 

Pročitajte cijeli račun u...
Tog dana na Golgoti.

Luka 23:33,
I kada dođoše na mjesto zvano Lubanja, ondje razapeše njega i te zločince, jednoga zdesna, drugoga slijeva.

To je jedan od najbitnijih dana od svih dana koji je Bog ikada dopustio na zemlji. I ako je to toliko bitno ljudskom rodu, Golgota, mislim da je dobro za nas vratiti se i provjeriti to i vidjeti što to znači nama. Jer sam siguran u ovom kasnom času u kojem živimo, tražimo svaki Božji utjecaj koji možemo znati i sve što možemo shvatiti, ovdje smo da naučimo iz toga, da vidimo što je za nas, i što je Bog učinio za nas i da vidimo što je On obećao učiniti za nas. I to je ono zbog čega dolazimo u crkvu.

Zbog toga propovjednik propovijeda. Zbog toga proučava i razmišlja o Pismu i traži inspiraciju, jer je on javni sluga Božjim ljudima i on pokušava naći nešto što će - što bi Bog morao reći Svome narodu, nešto što bi im pomoglo. Možda bi ih to moglo osuditi u njihovim grijesima, ali bi im pomoglo da ih podigne da bi mogli napustiti svoje grijehe i onda se podići da služe Gospodu. I propovjednici bi trebali tražiti te stvari.

Ako je ovaj dan toliko bitan, jedan od najvećih dana, pogledajmo na tri različite stvari koje nam je taj dan značio. Mogli bismo uzeti stotine. Ali ovog jutra sam samo izabrao tri različite ključne svari koje želimo pogledati sljedećih nekoliko trenutaka, što nam je Golgota značila. I molim se da to osudi svakog grješnika koji je prisutan, navede svakog sveca da klekne na koljena, da načini da svaka bolesna osoba podigne svoju vjeru do Boga i ode iscijeljena, svaki grješnik spašen, svaki povratnik u grijeh da se vrati i da se srami sebe i svaki svetac da se raduje i uzme novo uporište i novu nadu.

Jedna velika bitna stvar koju Golgota znači nama i svijetu je to što je riješila pitanje grijeha jednom zauvijek. Čovjek je pronađen krivim za grijeh i grijeh je bio kazna koju niti jedan čovjek nije mogao platiti. Kazna je bila toliko velika da nije bilo nikoga tko bi mogao platiti kaznu. Zaista vjerujem da je Bog to odredio na taj način da bi kazna bila toliko velika da je niti jedan čovjek ne bi mogao platiti, tako da bi On Sam to mogao učiniti. Sada, kazna za grijeh je bila smrt. I svi smo mi bili rođeni u grijehu, oblikovani u bezakonju, došli na svijet govoreći laži. Tako, nitko od nas nije bio dostojan ili nisu mogli pronaći nikoga na zemlji tko je bio dostojan.

I grijeh nije započeo na zemlji. Grijeh je započeo na nebu. Lucifer, đavo, bio je osuđeno biće za svoju neposlušnost prije nego se uopće srušio na zemlju. Grijeh je započeo u nebu gdje je Bog postavio anđele i tako dalje na istoj osnovi na kojoj je postavio ljudska bića. Znanje, drvo znanja... Drvo Života, drvo znanja, gdje je čovjek mogao odabrati. I kada je Lucifer dobio prednost da odabere, htio je nešto bolje od onoga što je Bog imao. To je započelo problem.

I postojao je zahtjev za grijeh. Zahtjev je bio smrt. Smrt je bila kazna i to je... Mogli bismo ući u velike detalje toga, jer ja ne vjerujem da postoji nego jedna smrt. Postoji jedan život. I vjerujem da čovjek koji ima Vječni Život ne može nikada umrijeti i vjerujem da postoji potpuno uništenje duše koja griješi jer Biblija kaže: “Duša koja griješi, zasigurno će umrijeti,” ne čovjek, duša koja griješi. Tako Sotona mora zasigurno umrijeti da bi bio u potpunosti uništen. Kako se ne slažem s pristašama univerzalizma koji kažu da će Sotona biti spašen. On je pogriješio i on je tvorac grijeha. I njegova duša je pogriješila i on je bio duh. Taj duh će biti u potpunosti uništen da ništa ne ostane od njega.

I kada je grijeh udario zemlju na početku kao plahta tame koja pada s neba, to je doslovno paraliziralo zemlju. To je bacilo svako stvorenje na zemlju i sve Božje stvorenje u okove. Čovjek je bio pod okovima smrti, bolesti, problema, žalosti. Sva priroda je pala s time. Grijeh je bio anestetik koji je zapravo paralizirao zemlju. I onda smo bili postavljen i ovdje bez nade, jer je svako stvorenje na zemlji bilo podložno tome i svatko rođen na zemlji je bio podložan tome. Tako je to moralo doći s nekog mjesta gdje nije bilo grijeha. Nije moglo doći sa zemlje.

Jedan od nas nije mogao spasiti drugoga. Moralo je doći od drugoga. Tako, kada je čovjek shvatio da je odvojen od svoga Boga, postao je lutalica. Oni su jecali, plakali, mučili se, lutali su kroz planine i kroz pustinje tražeći grad kojem je Graditelj i Tvorac bio Bog. Jer je znao ako se ikada vrati u Božju prisutnost, mogao bi o tome popričati s Njim. Ali nije postojao put povratka. Postao je izgubljen. Nije znao kojim se putem okrenuti, tako da je samo nastavio lutati, pokušavajući pronaći negdje gdje može naći put povratka do tog mjesta. Nešto unutar njega mu je reklo da je došao s mjesta koje je bilo savršeno.

Ne postoji osoba ovdje u ovom vidljivom slušateljstvu ovog jutra ili u slušateljstvu kod magnetske kazete koja će ići po cijelom svijetu, nema nikoga ovdje ili bilo gdje, tko ne traži to savršenstvo. Platite svoje račune, mislite da je to time riješeno. Kada platite svoje račune, onda je netko bolestan u vašoj obitelji. Kada se bolest izliječi, onda imate još računa za platiti. Prva stvar koju primijetite, kosa vam postaje sijeda i onda želite biti ponovo mladi. I postoji nešto cijelo vrijeme, konstantno, zbog tog vala grijeha. Ali u svome srcu, zbog toga što to tražite, to pokazuje da postoji savršenstvo negdje. Postoji negdje nešto.
-----

Konačno jednog dana, to je tog dana na Golgoti, bio je Jedan koji je sišao iz slave, Jedna po Imenu Isus Krist, Sin Božji Koji je došao iz slave i načinjena je Golgota. To je bio dan kada je cijena bila plaćena i pitanje grijeha je bilo riješeno zauvijek i to je otvorilo put do te stvari za kojom gladujemo i žeđamo. To je dovelo mjesto zadovoljstva. Nema čovjeka koji je ikada posjetio Golgotu i vidio je na način na koji je bila da ikada može biti isti. Sve što je ikada želio ili za čime je čeznuo je bilo ispunjeno kad je stigao na to mjesto. To je bio toliko bitan dan i toliko bitna stvar, to je potreslo zemlju. To je potreslo svijet kako nikada prije nije bio potresen kad je Isus umro na Golgoti i platio pitanje grijeha.

Grješni svijet je imao pomračenje. Sunce je zašlo usred dana, imao je živčani slom. Stijene su se potresle, planine raspukle i mrtva tijela izašla iz groba. Što je to učinilo? Bog se usmjerio na Golgotu. On je zauvijek ranio tu životinju zvanu Sotona. Sada, on je bio zlobniji od tada jer je to donijelo Svjetlo ljudskoj rasi i svatko zna da je ranjena životinja najopasnija, puzeći okolo sa slomljenim leđima. Sada, Sotona je bio nokautiran na Golgoti. Zemlja je dokazala da je bio. Najveća cijena koja je ikada bila plaćena i Jedini koji ju je mogao platiti, došao je i učinio to na Golgoti. To je gdje je velika cijena plaćena. To je jedna od stvari.

Bog je to zahtijevao. Ni jedan čovjek nije bio dostojan. Ni jedan čovjek nije bio u mogućnosti. Nitko to nije mogao učiniti. I Bog je Sam došao i postao čovjekom i živio ljudski život pod ljudskim željama i bio razapet na Golgoti i tamo, kada je Sotona mislio da On to ne bi učinio, da ne bi prošao kroz to... Otišao je u Getsemaniju i svaka kušnja koju je ikoji čovjek ikada pretrpio, On je prošao kroz to baš kao svi ljudi, ali On je platio cijenu, to je ono što je zamračilo zemlju poput anestetika za operaciju. Kada doktor da čovjeku anestetik, prvo ga onesvijesti prije nego to može učiniti. I kada je Bog dao operaciju za crkvu, svijet je dobio anestetik. Priroda se grčila. Bez sumnje, Bog je u ljudskom tijelu umirao. To je bio čas kojeg je svijet čekao, svejedno mnogi od njih to nisu znali. Kao što je danas, mnogi gledaju na te stvari i dalje ih ne prepoznaju. Oni ne shvaćaju put izlaska. I dalje pokušavaju tražiti zadovoljstva i stvari svijeta, pokušavajući pronaći svoj put izlaska.

Bilo je puno putokaza koji su upućivali na taj dan, mnogo velikih nagovještaja. Bilo je nagoviješteno janjetom, volom, grlicom i svim tim stvarima, ali ga i dalje nije moglo slomiti. Nije moglo slomiti moć te smrti. Jer je Sotona imao zemlju, same stijene po kojima je jednom hodao gore i dolje po zemlji, gorući sumpor. Lucifer je bio sin jutra i hodao je po zemlji kada je bila gorući vulkan. Te iste stijene koje su se ohladile, kada je Isus umro na Golgoti izbačene su iz zemlje. Cijena koja je bila plaćena i ropstvo Sotone je bilo slomljeno.

Bog je vratio u ruke čovjeka put povratka onome što je tražio. Nije više morao plakati. Iako, kada je On slomio kičmu Sotoni tamo na Golgoti, kičmu grijeha, bolesti... I to vraća svako smrtno biće na zemlji u Prisutnost Boga s oproštenim grijesima. Haleluja. Naši grijesi su oprošteni. Sotona nas više ne može priječiti od Boga. Napravljen je autoput. Tamo je telefon postavljen. Postoji put u slavu. To dovodi svaku osobu u doseg tog puta. Ako je čovjek pun grijeha, to ga je povezalo na “staru centralu”. Može mu biti oprošten taj grijeh. Ne samo to, već je za taj grijeh plaćeno. Slava. Ne morate reći: “Nisam dostojan.” Zasigurno nisi. Nikada ne bi mogao biti. Ali je Jedan koji je dostojan uzeo tvoje mjesto. Slobodan si. Više se ne morate pitati. Ne morate biti čovjek koji traži zadovoljstvo ovdje na zemlji. Jer:

Postoji izvor ispunjen krvlju,
Koji teče iz Emanuelovih vena,
Gdje grješnici uronjeni pod bujicom,
Gube svaku mrlju krivice.

Ne morate biti izgubljeni, postoji autoput, i put i nazvan je putom svetosti. Nečisti ga ne prelaze, jer on prvo dolazi do izvora, onda ulazi na autoput.

Slomio je sile Sotone. Otvorio je vrata zatvora pakla. Svakom čovjeku koji je zatvoren u ovoj zemlji u zatvore, strahujući što će mu smrt biti kad umre, na Golgoti je On otvorio vrata tih ćelija da svaki zarobljenik ide slobodan. Više ne morate biti srušeni grijehom. Više ne morate predati svoje udove grijehu, piti, pušiti, kockati, lagati. Možete biti iskreni, pravedni i ispravni, i Sotona ne može ništa učiniti u vezi toga, jer ste se uhvatili konopca, konopca za spašavanje. Usidren je u Stijeni Vjekova. Ništa vas ne može otresti iz toga. Nikakvi vjetrovi vas ne mogu otresti iz toga. Ne ništa, čak nas niti sama smrt ne može odvojiti od Božje ljubavi koja je u Kristu Isusu.

To je ono što je Golgota značila. Ljudi koji su bili u ropstvu su bili oslobođeni. Ljudi koji su jednom bili pod strahom smrti se više ne mogu bojati smrti. Čovjek koji traži grad kojem je Graditelj i Tvorac Bog, on može stati na autoput i usmjeriti svoje lice prema nebu, jer je on slobodan. Haleluja. On je otkupljen. Više ne treba lutati, jer postoji način da znate jeste li ispravni ili niste. Bog nam daje Život. Naši grijesi su otišli. Tog dana na Golgoti je plaćena cijena.
-----

Prvo, trebali bismo pronaći što je taj dan značio. Drugo, morali bismo vidjeti što je taj dan učinio za nas. Sada, što je učinio za nas... Sada, treće, pogledajmo što mi trebamo učiniti za taj dan, što bismo mi trebali učiniti. Prvo, trebali bismo pogledati na to, jer je to veliki dan, najveći od svih dana. Cijena za grijeh je plaćena. Sotonska snaga je slomljena. I sada, želimo vidjeti što bismo trebali učiniti za uzvrat. Sada, za uzvrat je kad je Isus umro na Golgoti, tog dana na Golgoti On nije samo platio cijenu za naše grijehe, nego je On također platio cijenu i načinio put da Ga možemo slijediti. Jer mi, kao pali Adam koji je bio otkupljen, dok je Duh vodio Adama, prvog Adama po Duhu koji je imao kontrolu nad svom prirodom... Onda mi, drugi Adam ili čovjek na zemlji je bio otkupljen od Krista tog dana na Golgoti, možemo Ga slijediti.

Pročitajte cijeli račun u...
Tog dana na Golgoti.


“Nisam dostojan.”
Zasigurno nisi.
Nikada ne bi mogao
biti. Ali je Jedan
koji je dostojan
uzeo tvoje mjesto.Poruka Središte ...Odaberite svoj jezik i preuzeti besplatne poruke od Brata Branham.


Otajstvo Krista.

Engleski Newsletter Stranica.

Knjiga Otkrivenja.

 

Bog i Znanost.
+ Arheologija.

Oduševljenja dolazi.

Glavni učenja poruke.

Dobra Vijesti.
Isus je umro za vaše grijeha.

Krštenje vodom.

 
 

Shekinah slavu Bogu.

 

Grob je prazan.
On je Uskrsnuo.

Nadnaravno Oblak.

Stup od Ognja.

Sedam Crkvenih Doba.

Sedam Pečata.

Božićna serija.

Naš popis poruka.

Bog i povijest.
serije Indeks - Daniel.

Kršćanska hoda serije.

Objasnio Božanskoj Vladavini.

Djela Proroka.

 

Bog ima osobno ime.
Što je Božje ime?

Živi Riječ Serije.

Serija Kraja Vremena.

Kovčeg Noe.

Mitologija.

Izvornoga Grijeh.
Je li to bila jedna jabuka?

Bog i Znanost.
- Evolucija.

Ta Žena Jezabela.

Naše doba Laodiceji.

Krist Izvan Crkve.

Doktrina Nikolaita.

Smrt. Što onda?

Misterija Babilon.

Bog i Znanost.
Mikrobiologija.

Bog i Znanost.
Kozmologija.

Bog i Znanost.
Mit o dinosaura.

Prorok budu koprenom.

Potres Presuda.

Harmagedon.

Danas se ispunilo
ovo Pismo.

Naš mladi solarni
sustav.

Biblijska Geologija.

Arheologija.
Sodomu and Gomoru.

Anđeo Pojavljuje se.

Glas Znaka.

Prethodnici.

Bog je Svjetlo.

Božansko Iscjeljenje.

   Kaže Pismo ....

Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta!

2.Korinčanima 5:17


Kliknite na sliku za download u punoj veličini slika.


Djela Proroka.

(PDFs)

Chapter 9
The Third Pull

(PDF Engleski)

Prije ...

Nakon ...

Moja Životna Priča
(W.Branham)
(PDF)

How the Angel came
to me.
(PDF Engleski)