Mirë lajmeve.
Krishti vdiq
për mëkatin tuaj.

  Perëndi dhe Shkenca Seri Index.

Perëndi dhe Shkenca

ardhshëm >>

Arkeologji.E vërtetë Mali i Sinai.
Mikrobiologjia.Qelizat. Thjeshta ose Kompleksi?
Kozmologji.Qiejtë tregojnë ...
Evolucioni.Një feja?
Paleontologjia.Miti i i Dinosaurs.

Arkeologji.


  

E vërtetë Mali i Sinai.

Në Sinai gadishullor ekziston një mal që quajtur Mt Sinai. Megjithatë ky mal nuk është ajo që Zoti zbriti pra mbi, ose ku Moisiu ka marrë të dhjetë urdhërimet.

E vërtetë Mali i Sinai është e vendosur në Arabinë Saudite, dhe edhe pse ekziston një konfuzion në lidhje emrin e ketij mali, ne do të quajmë atë "Jebel el Lawz", e cila është ajo që Ron Wyatt, arkeolog, e quajti atë.

Jebel el Lawz, që do të thotë "mal me bajame të", nuk eshte një vullkan, megjithatë, shkëmb mbi majë të malit eshte i çngjyrosur dhe shfaq shenja të iu nënshtruar ngrohje të lartë (shkrirë), ku Zoti kishin zbritur.


E vërtetë Mali i Sinai (imazh - ArkDiscovery.com)

Vendosur në afërsi të bazës së këtij mali ekziston një numër të artefaktet, duke treguar okupimin për një periudhë kohe. Nuk janë vizatime mbi shkëmbinj që tregojnë Apis egjiptian Perëndisë, dem të, zot i pjellorisë dhe forcë, (viç metali të shkrirë?) Dhe gjithashtu një menorah.

Nuk ka qasje në ky vend, një gardh e rrethon atë, si ajo është një post Arabinë ushtarake.


  Shkrimi i shenjtë thotë se...

Malet u shkrinë para Zotit, vetë Sinai u drodh para Zotit, Perëndisë të Izraelit.

Gjyqtarët 5:5


  Shkrimi i shenjtë thotë se...

Mali i Sinait ishte tërë tym, sepse Zoti kishte zbritur mbi të në zjarr; tymi i tij ngrihej si tymi i një furre, dhe tërë mali dridhej fort.

Ndërsa zëri i borisë po bëhej gjithnjë më i fortë, Moisiu fliste, dhe Perëndia i përgjigjej me një zë gjëmues.

Zoti zbriti pra mbi malin e Sinait, në majë të tij; pastaj Zoti thirri Moisiun në majë të malit dhe Moisiu u ngjit atje.

Eksodi 19:18-20


   Ujë nga shkëmbi.

Meriba. Ujë nga shkëmbi.


Ujë nga shkëmbi.

(imazh... ArkDiscovery.com)

Në Meriba, ekziston një shkëmb që ka një ndarje të madhe poshtë saj. Shkëmbi është i lartë 16 metra (ose më shumë).

Në rrëzë të këtij shkëmbi, ka prova për një rrjedhë të madhe uji, për një periudhë të gjatë.

Zoti e siguroi popullin e tij, Izraelin, duke sjellë ujë nga vendi më i pamundur, se uji mund të vinte ndonjëherë.

Whatfarë ofruesi i fuqishëm.

Eksodi 17:6-7,
6 “Ja, unë do të rri përpara teje, atje mbi shkëmbin në Horeb; ti do të rrahësh shkëmbin, prej të cilit do të burojë ujë dhe populli do të pijë”. Kështu bëri Moisiu para syve të pleqve të Izraelit. 7 Prandaj e quajti këtë vend Masa dhe Meriba për shkak të grindjeve që pati me bijtë e Izraelit, dhe sepse kishin tunduar Zotin, duke thënë: “A është vallë Zoti në mes nesh, apo jo?”.

Psalmet 78:15-16,
15 I çau shkëmbinjtë në shkretëtirë dhe i bëri të pijnë boll, si të ishte uji i humnerës së madhe. 16 Nxori rrëket nga shkëmbi dhe bëri që të rridhnin ujëra si lumenj.


Kliko në një imazh për të shkarkuar tablo me permasa të plota ose PDF.


As the Eagle
Stireth her nest.

(PDF Anglisht)

Chapter 14
- Sabino Canyon

(PDF Anglisht)

Para...

Pas...

William Branham
Life Story.

(PDF Anglisht)

How the Angel came
to me.
(PDF Anglisht)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Anglisht)

Marriage and Divorce.

(PDF Anglisht)

Misteri i të Krishtit.

Website Anglisht Newsletter.

Libri i Zbulesës.

 

Perëndi dhe e Shkenca
- Arkeologji.

Mirë lajmeve.
Krishti vdiq për mëkatin tuaj.

Ujë Pagëzimi.

 
 

Natyra e perëndishme shpjegoi.

Shtatë kishës moshave.

Të shtatë vula.

Emri i Perëndisë.

Mëkati fillestar.
A ishte ajo një mollë?

Perëndi dhe e Shkenca
- Evolucioni.

Mitologji.
Babylon, Burim.

Vizioni në Patmos.

Doktrina Bileame.

Kjo Grua Jezabela.

Mosha jonë, Laodice.

Krishti jashta nga Kisha.

Doktrina Nikolaite.

 

Misteri Babilona.

Perëndi dhe e Shkenca.
Mikrobiologjia.

Perëndi dhe e Shkenca.
Kozmologji.

Perëndi dhe e Shkenca.
Miti i i Dinosaurs.


Mesazh hub...Zgjidhni gjuhën tuaj dhe shkarko falas mesazhe të nga Vëllai Branham.