Disa nga kryesor mësimeve.


  Fara e gjarprit.

Fara e gjarprit.

Në fillim Eva nuk hëngri një mollë. Ajo kishte marrëdhënie seksuale. “Me Adamin?” ti thua. Jo. Adami ishte burri i saj. Ishte me gjarpri. Gjarpri nuk ishte një gjarpër. Ai u bë se pasi Perëndia e kishte mallkuar (Zanafilla 3). Ai ishte një kafshë vertikale të cilët mund të flasin dhe farën e tij mund të bashkohet me vezën e gruas. Disa mund të quajnë atë një 'mungon lidhje' ndonëse Perëndia i krijoi të gjitha krijesat, duke përfshirë gjarprin. Rezultati i këtij bashkimi ishte Kaini, Bibla thotë se ai ishte “i” të ligut. Kjo do të thotë “i lindur nga”.

Mallkimi i Evës ishte dhimbje gjatë lindjes. Kjo ishte arsyeja që Krishti kishte për të lindur e “virgjër” - të anashkalojë gjenetikën e racës njerëzore i përzier me Gjarpëri. Mallkimi gjarpri ishte “mbi barkun tënd do të shkosh”. Kjo është kur ai u bë një gjarpër. Bibla tha: “Noeu ishte i përsosur në brezin e tij”. Ai ishte i përkryer në mesin e kolegëve të tij, dhe ai ishte edhe i fundit prej race të pastër bir i Perëndisë. Që atëherë gjenetika e racës njerëzore ka qenë të gjithë të përziera. Perëndia i tha gruas që farës së saj do të kapërcejnë farën e gjarprit.

Adami e quajti emrin e gruas së tij, Evë sepse ajo ishte nëna e të gjithë të gjallëve (Zan. 3:20). Adami nuk ishte babai i tërë të gjallëve.

Shkarko (Anglisht)   Serpent's Seed.

Shiko...   Mëkati Fillestarë. Për më shumë detaje.


  Hyjnisë shpjegoi.

Hyjnisë shpjegoi.

Shumë njerëz besojnë se Perëndia  është e përbërë nga tre persona. A Ati, Biri dhe Fryma e Shenjtë. Unë jam një baba, një bir dhe një qenie njerëzore. Por unë kam vetëm 1 emër. "Zyrat" e babait, djalit dhe qenies njerëzore, janë të varur nga një marrëdhënie me të tjerët. Perëndia është i njëjtë. Në testamentin e vjetër Perëndia kishte një marrëdhënie me ne si 'Atë'. Kur ai u shfaq në tokë si Shpëtimtarin tonë, Ai është quajtur “Biri i Perëndisë” dhe që nga themelimi i kishës në ditën e Rrëshajëve (Veprat 2) Ai u bë Fryma e Shenjtë që jetonte në kishën e Tij. Ai është vetëm një person megjithatë, që ne e quajmë Jezu Krishtin. Pali apostulli takuar Atë një ditë si një dritë më e ndritur se dielli i mesditës (Veprat 9). Pali tha "kush je ti Zot". Pali ishte një hebre dhe ai e dinte se kjo dritë ishte e njëjtë, një që i nxori bijtë e Izraelit nga Egjipti. Ai e quajti Atë Zot. Zoti i tha përsëri: “Unë jam Jezusi”.

Shiko...   Hyjnia e Jezu Krishtit. Për më shumë detaje.


  Ujë Pagëzimi.

Ujë Pagëzimi.


Pagëzimi. -1933.

Uji Pagëzimi, nënkuptonte se jetës sonë të vjetër ishte i vdekur dhe i varrosur, dhe se ne tani e pranojmë jetën e Krishtit në ne. Kjo ishte zhytje e plotë, jo spërkatje, dhe duke përdorur emrin e Zotit Jezu Krisht, jo titujt e Atit, Birit dhe Frymës së Shenjtë se kishat përdorur. Kjo ishte një doktrinë katolike dhe protestantët sapo kanë vazhduar atë. Kjo është për shkak se emri i Atit dhe të Birit dhe të Frymës së Shenjtë është Zoti Jezu Krisht. Çdo person i cili u pagëzua në librin e Veprave ishte në këtë emër. E krahasoj këtë me një ceremoni martese ku një vajzë nuk martohet me të dashurin, bir dhe qenie njerëzore, edhe pse të gjitha këto gjëra janë të vërteta, por ata e marrin emrin e tij.

Shiko...   Ujë Pagëzimi. Për më shumë detaje.


   Martesa dhe divorci.

Martesa dhe divorci.

Vëlla Branhami fillon këtë mesazh duke shpjeguar se ka dy shkolla të mendimit. Këto janë Legalizmi dhe Kalvinizmi dhe se të dyja janë të gabuara. Shumica e kishave janë të forta në aspektin ligjor, por duhet të mbahet mend se ka një aspekt hiri.

Ndërsa duke kërkuar Zotin për këtë mesazh në kodrat mbi Tuscon, Shtylla e Zjarrit u pa duke shkuar lart e poshtë më sipër, ku ai ishte duke u lutur. Fëmijët e shkollës u liruan nga shkolla për të parë spektaklin.

Shiko...
The Acts of the Prophet - Chapter 13 - God is Light.

Shkarko (Anglisht)   Marriage and Divorce


  Dështimi i fesë së organizuar.

Eksodi i tretë.

Fjala "Kishë" do të thotë "Thirrur jashtë, njerëzit". Nga të cilat jemi thirrur?

Eksodi i parë ishte kur Moisiu thirri një Kombi nga brenda një Kombi.

Eksodi i dytë ishte kur Krishti thirri një Kishë nga brenda një feje.

Eksodi i tretë është kur Krishti thërret një nuse nga brenda një Kisha.

Shkarko (Anglisht).

60-0911M  As I was with Moses.
63-0630M  Third Exodus.
63-0724  Warning then Judgement.
55-1111  Where I think Pentecost failed.
58-1002  But from the begining it wasn't so.
64-0313  The Voice of the Sign.

Kliko në një imazh për të shkarkuar tablo me permasa të plota ose PDF.


Dritë mbi një
shkëmb piramidale.

MP4 (Anglisht)
Videoklipit.


Fushata e Çikagos.


Të 3 Realms e njeriut.

Të shtatë dimensionet.

Stature of a
Perfect Man

(PDF Anglisht)

Shtylla e zjarrit.
Shpatullën.

William Branham
Life Story.

(PDF Anglisht)

How the Angel came
to me.
(PDF Anglisht)

Misteri i të Krishtit.

Website Anglisht Newsletter.

Libri i Zbulesës.

 

Perëndi dhe e Shkenca
- Arkeologji.

Ngazëllimi po afrohet.

 

Disa nga kryesor
mësimeve.

Re mbinatyrore.

Shtylla e zjarrit.

Mirë lajmeve.
Krishti vdiq për mëkatin tuaj.

Ujë Pagëzimi.

 
 

Që varri është bosh.
Ai është ringjallur.

Natyra e perëndishme shpjegoi.

Shtatë kishës moshave.

Të shtatë vula.

Perëndi dhe e Shkenca
- Evolucioni.

Mitologji.
Babylon, Burim.

Mëkati fillestar.
A ishte ajo një mollë?

Vizioni në Patmos.

Doktrina Bileame.

Kjo Grua Jezabela.

Mosha jonë, Laodice.

Krishti jashta nga Kisha.

Doktrina Nikolaite.

 

Misteri Babilona.

Perëndi dhe e Shkenca.
Mikrobiologjia.

Perëndi dhe e Shkenca.
Kozmologji.

Perëndi dhe e Shkenca.
Miti i i Dinosaurs.

  Shkrimi i shenjtë thotë se...

por ditën kur Loti doli nga Sodoma, ra shi zjarri e squfuri nga qielli dhe i zhduku të gjithë.

Kështu do të jetë edhe atë ditë kur Biri i njeriut do të shfaqet.

Lluka 17:29-30


   Shkarko mesazhe të përkatëse...


Mesazh hub...Zgjidhni gjuhën tuaj dhe shkarko falas mesazhe të nga Vëllai Branham.