Miti i i Dinosaurët.

ardhshëm >>


  Perëndi dhe e Shkenca Seri.

Lidhje me dinosaurët.


David Shearer.

Së pari, Dinosaurët janë reale. Por miti lidhje me dinosaurët, është se ata kanë vdekur jashtë 65 milionë vjet më parë.

Ajo është menduar, se këto ndodhën nga një meteor bie në Tokë. Pluhuri hidhet lart në atmosferë, shlyen jashtë Diellin, duke shkaktuar ndryshime të mëdha klimatike. që rezulton mosha akull shkaktoi zhdukje e dinosaurët.

Dinosaurët në Bibël.

Fjala "Dinosaurët", është një fjalë moderne dhe nuk gjendet në Bibël tonë. Bibla e përdorur fjalën "Dragua" për krijesat reptiliane tipit.

Burrat dhe dinosaurët bashkë-ekzistuar.

Në librin e Jobit, ekziston një përshkrim i nje kafshe, që mund të përshkruhen në vetëm si një dinosauri. Kjo tregon se burrat dhe dinosaurët bashkë-ekzistuar. "... që unë kisha lidhur me ty ..." [Shih citim e mëposhtëm.]


Artin shkëmbor.

Ka edhe piktura në shkëmbore në faqet e ndryshme mbi Tokë. Në jugperëndim amerikan, ka piktura në shkëmbore në një mur shpella. Një numër i këto pikturave janë të dinosaurët. (Ata nuk janë krijesa mitike - Të gjitha vizatimet e tjera ishin të kafshëve që ekzistonin me artistin Pse jo këto.?)

ADN Dinosaurët.

Kohët e fundit, ata kanë zbuluar qelizat e gjakut brendësi eshtra dinosaurët. Në qoftë se ata ishin 65 milion vjet të vjetra, ky lloj i indeve është menduar të kanë kalbur tërësisht tërësisht larg. Deklarata u bë se: "Ju do të mendoni ata ishin vetëm disa mijëra vjet të vjetra, për të gjetur këtë."

Ndoshta ata JANË TË vetëm disa mijëra vjet të vjetra.

Se si ka vdekur i Dinosaurët?

Hulumtimi i ri i ka treguar se shumë dinosaurët miratuar një pozicion të caktuar fizik ndersa vdekur, (ndërsa duke u mbuluar me sedimente). Ky tregoi se shkaku i vdekjes ishte asfiksimin.

Dhe përmbytja vrau dinosaurët.

Ekziston është nje ngjarje në Bibël, të cilat mund të kishte, kanë shkaktuar vdekjen e dinosaurët në këtë mënyrë - Përmbytja e Noes. Përveç kësaj për të vrarë dinosaurët, kjo ngjarje e krijuar të dhënat fosile. (Miliona gjëra të vdekura, të bllokuar në sedimenteve shkëmbore, të gjithë, mbi Tokë.)

Krijesa moderne gjenden me dinosaurët.


  Jetuarit fosile. Tuatara,(NZ)

Krijesa moderne dhe bimët janë gjetur të në shtresat shkëmbore, së bashku me dinosaurët. Këto janë quajtur ndonjëherë "fosile gjallë". Thuhet që të disa nga këto të nuk kanë ndryshuar në 200 milion vjet. (Kjo quhet "Pezëm")

Gjurmët e këmbëve në Shkëmb.


Gjurmët e Njeriut
dhe Dinosaurët.
Imazh:  www.bible.ca

Nuk është një vend në lumin Paluxy në Glen Rose, Texas, ku ka shumë gjurmë të këmbëve të dinosaurët në shkëmbinj.

Krahas këtyre, (dhe nganjëherë në ato gjurmët - në të njëjtin “nivel”) ka gjurmët e këmbëve të njeriut.

Gjurmët e këmbëve dinosaurët nuk mbetën të buta për 65 milionë vjet, duke pritur për ato të njeriut që të shtohet para se shkëmbi të ishte tharë dhe i ngurtësuar.

Gjurmët në baltë nuk zgjasin shumë. Për t'u ruajtur, ato duhet të solidifikohen shpejt, brenda disa ditësh. Ne e dimë shtresën tjetër u depozitua menjëherë dhe me shpejtësi, si nuk ka pasur asnjë erozioni nga gjurmët. (Ngjarje përmbytjeje).

Jeni Dinosaurs zogjtë?

Nuk është një pretendimin se dinosaurët evoluan në zogj. Pretendimi është bërë që shkallë, evoluar në pupla. Ky u diskretitua, megjithatë, si shkallë janë struktura shumë të ndryshme nga pupla. Shkallët janë të formuar nga "xhepat e lëkurës" ndërsa pupla janë prodhuar nga një folicel e shumë si flokëve është në gjitarët.

Zogjtë janë me gjak të ngrohtë, Dhe kanë një sistem të frymëmarrjes shumë të ndryshme, Krahasuar me kafshët tokësore. (Duke përfshirë Dinosaurët).

Zogjtë janë gjetur në shtresa të njëjtat shkëmb si dinosaurët, duke dëshmuar se zogjtë ishin rreth në të njëjtën kohë si Dinosaurët.


Shkrimi i shenjtë thotë se...


Jobi 40:15-22

Shiko behemothin që e kam bërë njëlloj si ti; ai ha barin si kau. Ja, forca e tij qëndron në ijet dhe fuqia e tij në muskujt e barkut të tij. E lëkund bishtin e tij si një kedër; nervat e kofshëve të tij janë të thurura mirë. Kockat e tij janë si tuba prej bronzi; kockat e tij janë si shufra hekuri. Ai është e para nga veprat e Perëndisë; vetëm ai që e bëri mund t'i afrohet atij me shpatën e tij. Ndonëse malet prodhojnë ushqim për të, dhe aty tërë kafshët e fushave dëfrehen, ai shtrihet nën bimët e lotusit, në vende të fshehura në kallamishte dhe në moçale. Bimët e lotusit e mbulojnë me hijen e tyre, shelgjet e përroit e rrethojnë.


Kliko në një imazh për të shkarkuar tablo me permasa të plota ose PDF.


Acts of the Prophet

(PDF Anglisht)

Chapter 9
- The Third Pull

(PDF Anglisht)

Para...

Pas...

William Branham
Life Story.

(PDF Anglisht)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Anglisht)