Сім церковних віків.


  Діяння пророка серії.

Сім церковних віків.


Пеаррі Грін

У 1960 році брат Бранхам виголосив серію важливих проповідей під назвою «Сім церковних віків». Це було засновано на Об’явленні, розділи 2 і 3. Проповіді ґрунтуються на тому, що кожна з семи азіатських церков згадані в цих розділах можна порівняти з епохою в історії церкви. Детальне обговорення важливих одкровень, принесених братом Бранхамом у цих проповідях, було б занадто довгим, щоб викладати тут; однак, том у твердому палітурці під назвою «Одкровення Ісуса Христа» містить стенограму проповідей Сім церковних віків, і його можна отримати з; [Сім церковних віків.]

Коротше кажучи, в Об’явленні, розділи 2 і 3, кожне послання до кожної церкви починається з: «До ангела церкви в (Ефесі) (Смірна) (Пергам) (Тіатира) (Сарди) (Філадельфія) (Лаодикія) напишіть;...» Коли брат Бранхам, під натхненням Бога, приніс одкровення таємниці цих семи церковних віків, під проводом Святого Духа і божественного бачення він визначив межі цих віків в історії. Виявлено, що слово «ангел» означає «посланець» у цій вживання. Бог також відкрив йому ім’я кожного посланця кожного віку.

Наприклад, Павло був першим посланцем першої церковної доби. Цей вік почався приблизно в 53 році нашої ери і тривав приблизно до 170 року нашої ери, коли сила Бога в Його церкві почала зменшуватися. Умови у відповідній азійській церкві Ефесу, відкриті Духом до Іван, який написав Одкровення, як зазначено в Об’явленні, розділи 2, вірші з 1 по 7, ідеально відповідають духовним умовам церкви, невіруючих, які були присутні, і антихриста в той час в церковній історії.

Другий посланець навчав тієї ж доктрини і дотримувався тих самих істин, яких навчав Павло. Цей вік тривав приблизно від 170 до 312 року. Посланцем цього віку, безсумнівно, був Іриней.

Третьою церковною епохою був Пергам, який почався якраз перед Нікейським собором у 325 році і тривав до початку Темних віків у 606 році. Посильним був чоловік на ім'я Мартін.

Потім настала Тіатир вік, протягом Темних віків до 1520 року, посильним якої був Колумба. Він був справді Божою людиною, утримуючи повідомлення в кінці того віку, намагаючись принести трохи істини і трохи світла в духовно затьмарений світ.

Сардський вік охоплював 1520 рік (час реформації) до 1750 року. Посильним був Мартін Лютер. Розділ 3, вірш 2 Об’явлення говорить про брак життя в церкві. Мартін Лютер купив саме те, що було потрібно - життя в те, що було мертвим, темним і похмурим. У темні віки не було світла. Антихрист здобув таку силу що церква роздала все за гроші, включно зі спасінням для людей, коли Мартін Лютер вийшов із першим світлом того дня, кричачи: «А праведний житиме вірою.»

Потім Золотий вік, Філадельфійський вік, вік братерської любові, настав приблизно з 1750 року до початку двадцятого століття, коли Святий Дух вперше зійшов, у 1906 році на Азуза-стріт, на західному узбережжі Америки. Безсумнівно, що Джон Веслі з його посланням про освячення був людиною, посланою від Бога щоб здійснити і виконати Святе Письмо, яке Іван написав на острові Патмос для цього віку.

Сьомий вік - Лаодикійський вік. Це наш день. Я, можливо, не зможу остаточно довести, що перші шість віків, але, безперечно, ми повинні мати можливість подивитися на умови церкви сьогодні і побачити, що вона відповідає церкві Лаодикії. Лаодикійський вік, вік, що означає «права людей», де, якщо людям не подобається те, що проповідує проповідник, вони просто знайдуть собі іншого проповідника. Іван писав про Лаодикійський вік у 3-му розділі Об’явлення, віршах з 14 по 22,

14 І до Ангола Церкви в Лаодикії напиши: Оце каже Амінь, Свідок вірний і правдивий, початок Божого творива:
15 Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був!
16 А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст...

Що виходить з уст Божих? «Не хлібом єдиним буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих». Якби люди сьогодні, які називають себе християнами, прийняли б Слово Боже як Слово Боже, тоді вони вже не були б теплими; їм було б жарко. Є ті, хто має достатньо правди, щоб ледве знати, що Ісус Христос є Спаситель світу, але все ж вони змінили Євангеліє. Просто подивіться, у якому стані церква сьогодні. (Пам’ятайте, що це не мої вчення; це вчення брата Бранхама). Брат Бранхам сказав, що сьогодні церква багата; вона збільшується товарами; він каже, що нічого не потребує, але в той же час, згідно з розділом 3 Об’явлення, віршом 17: «...А не знаєш, що ти нужденний, і мізерний, і вбогий, і сліпий, і голий!», і найбільш жалюгідним є те, що воно «не знає цього». Брат Бранхам далі пояснює умови цього віку у своїй проповіді під назвою «І не знає цього», проповідуваній у Джефферсонвіллі в серпні 1965 року.

Ніколи раніше церква - тобто організоване християнство - не була такою багатою, настільки багатою на товари. Деякі мають житлові комплекси, торгові центри, навіть заводи. В Італії один із великих підприємств навіть не зміг обирати офіцерів, доки Римська церква не надіслала свою довіреність голосів, настільки великий був пакет акцій, що належав цій церкві. Хто сьогодні більшість проповідників, як не промоутери? Найуспішнішими є ті, хто вміє просувати, організовувати та презентувати програму з такими розвагами з амвону, що натовп збільшується - як і підношенн та будівлі. Вони стали розважателями своїх зборів. Телебачення і радіо несуть свої розважальні повідомлення. Вони навіть платять своїм співакам. Де провід Святого Духа? Це було те, проти чого закликав брат Бранхам в цьому поколінні. Звичайно, світ йому не повірив; вони його не прийняли.

Іван продовжує в Об’явленні 3:18,

18 Раджу тобі купити в Мене золота, в огні перечищеного, щоб збагатитись, і білу одежу, щоб зодягтися, і щоб ганьба наготи твоєї не видна була, а мастю на очі намасти свої очі, щоб бачити.

Пам’ятайте, що фарисеї стверджували, що мають світло, тому вони були сліпими. Я благаю вас, як і брат Бранхам, отримати мазь для очей, щоб ще раз уважно подивитись на те, що Бог зробив щоб і вам намазали очну мазь і повірили, що Бог відвідав це покоління, що Він послав пророка, так, більше, ніж пророка - посланця до Лаодикійського церковного віку, чоловік на ім’я Уилльям Бранхам, з духом Іллі на ньому.

Подивіться на остаточний стан цієї церковної доби. Згідно зі Святим Письмом, Сам Ісус сказав: «Ось Я стою під дверима та стукаю...» Цей вірш із Святого Письма роками неправильно використовували проповідники з добрих намірів, кажучи, що Ісус стукає у двері серця; але ближчий розгляд показує, що це Сам Ісус Христос, вигнаний зі Своєї власної церкви в останній церковний вік. Це стало безхристовим. Бог їм більше не потрібен: у них є гроші, програми, системи. Сам Біллі Грем каже, що якби Святий Дух був вилучений із землі, дев’яносто відсотків діяльності церкви продовжилися б, це означає, що лише десять відсотків керуються Святим Духом. Інші дев'яносто відсотків - це рукотворна програма. Їм не потрібен Христос. Це день, коли Ісус стоїть біля дверей Своєї власної церкви і каже: «Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною.»

У цьому розділі я коротко розповів про ці церковні періоди. Але я б розповіла вам про цю подію в житті брата Бранхама: коли він закінчив проповідувати цю серію послань, коротко представлених вам у цьому розділі, цей Стовп вогню, про який я часто згадував у попередніх розділах, спустився до громади, що налічувала приблизно шість сотень людей, і відображення цього Стовп вогню намалювало на стіні ці сім церковних епох, як брат Бранхам намалював їх на дошці. Багато було тих, хто це бачив і вірив. Інші не прийняли цього навіть тоді.

Перекладені витяги з...
"The Acts of the Prophet." Chapter 10
через Пеаррі Грін
Читайте повний звіт в (PDF Англійська)...
  "The Acts of the Prophet"


  Писання говорить...

Переможцеві сісти Я дам на Моєму престолі зо Мною, як і Я переміг був, і з Отцем Своїм сів на престолі Його.

Хто має вухо, хай чує, що Дух промовляє Церквам!

Об'явлення 3:21-22


  Завантажити (PDF Англійська).


Концентратор повідомлення. Виберіть мову і завантажити безкоштовні повідомлення від брата Бранхам.


Таємниця Христа.

Англійська сайт бюлетеня.

Ноїв ковчег.

 

Індекс серії
Бог і науки.
- Археологія.

Захоплення ловля геть.

Основні вчення
повідомлення.

Добрі новини. Ісус
помер за ваші гріхи.

Водне хрещення.

 

Надприродне хмара.

Стовп вогню.

Шекіна слава Бога.

 

Гробниця порожня.
Він живий.

Предтечі.

Бог є Світло.

Пояснило Божество.

Сім церковних віків.

Діяння пророка.

Живе слово серії.

Cерії Кінця Часу.

Сім печаток.

Індекс серії Бога і Iсторія.

Початковий гріх.
Чи було це яблуко?

Ім'я Бога.

Смерть. Що тоді?

Ангел з'являється.

Бог і науки.
Динозавр Міф.

Біблійна геології.

 

Археологія.
Содом та Гомору.

Підтвердження пророка.

Голос знака.

Землетрус судження.

Сьогодні збулося
Писання, яке ви
почули.

Натисніть на зображення для завантаження зображення в повному розмірі або PDF.


Стовп вогню.

Надприродне хмара.

Діяння пророка.

(PDFs)

Chapter 10
More than a Prophet

(PDF Англійська)

Раніше...

Після...

William Branham
Life Story.

(PDF Англійська)

How the Angel came
to me.

(PDF Англійська)