Kozmologija 2.

<< prethodna

sljedeće >>

  Bog i Znanost Serija.

Naš mladi solarni sustav.


David Shearer.

Je li se "Velikog praska" dogodio ?.

"Velikog praska" je model koji znanstvenici koriste objasniti nastanak svemira. Ideja je da je sve mater nastao iz jedne točke (Singularnost) od „ništa” prije oko 14 milijardi godina, i da je sve u svemiru se širi dalje od ove točke. U početku, zakoni fizike moraju biti "izbačeni" kako bi dobili Svemir gore i trčanje.

Ogroman oblak vodikovog plina, kondenzira, da se oblikuju složenije molokule, zatim se postupno kombiniraju kako bi se formirale veće nakupine, prašine, komada, asteroida, planeta, zatim solarnih sustava, galaksije, klasteri galaksija, mega-klasteri galaksija itd.

To je fizički zakon prirode da stvari imaju tendenciju da se presele na više slučajnih države. Najviše slučajna država u Velikog praska modela je početni oblak plina. Ti bi pomislio da će se raspršiti od ove točke, umjesto da se skupljaju dok ne dobijemo galaksije.

Drugi problem ovog modela pronađeni su suvremenim teleskopima u prostoru (Hubble itd.). Oni su otkrili galaksije toliko udaljen (13,2 bn svjetlosnih godina), da su „preblizu” do Velikog praska; Nema dovoljno vremena za formiranje galaksija koje vidimo.

Tu je protivljenje Velikog praska model iz neke, jednostavno zato što je slična modelu stvaranja, u smislu da ima određeno polazište. Model koji su imali ti znanstvenici, naziva se modelom "stalni država". Oni tvrde da je svemir oduvijek postojao, i uvijek će postojati.
[daje atribut Stvoritelja do stvaranja]

Kometi imaju mladu dob.

Kometi koji orbitiraju oko Sunca, su komadići stijena i leda. Svaki put kad prođu blizu sunca, materijal koji tvori „rep”, je puhao od njih od sunčevim zračenjem. Komete se smanjuju u veličini svaki put kad se to dogodi. Zbog toga imaju kratak životni vijek - maksimalno 100.000 godina. Oni nisu mogli nastati prije 4,5 milijarde godina, ili više neće postojati. Nema kometi su danas formiranje.

Misterije prstenovima Saturna.

Prstenovi Saturna su misterija. Oni se uglavnom sastoji od leda. Oni se smanjuju u veličini. Procjenjuje se da neće postojati za milijun godina, (ili manje). Oni nisu mogli nastati prije 4,5 milijarde godina, navedeno starost Sunčevog sustava. Također su u orbiti (putujući) oko Saturna. Još jedna totalno zbunjujuće misterij je da jedan od prstena kruži oko Saturna u opposit smjeru one bliže planetu, ali još uvijek u istoj ravnini.

Saturnovi prsteni su "previše čisti".

Ako su Saturnovi prstenovi bili stari 4,5 milijardi godina, oni bi skupili puno prašine i mikro-kometa. Oni su "previše čisti" biti stara kao i to.

Misterija Mjesec stijene.

Sastav Mjesečeva stijena, (kako ih je pronašlo misija Apollo) je vrlo različit od onoga na Zemlji. Mjesec ima puno manje željeza u sastavu rocka. Ta činjenica stvara misterija o podrijetlu Mjeseca. Nije otrgnuti od Zemlje, kao rezultat sudara asteroida: ili potječu zajedno s Zemljom, od zajedničkog izvora. To nas ostavlja s „teorijom capture” gdje lutajući mjesec je zarobljen od Zemljinog magnetskog polja, kao što prolazi. [vrlo ne-moguć scenarij].

Geološka aktivnost na Mjesecu.

Od 1500-ih je zabilježeno da Mjesec ima izložene "bljeskove" dolaze iz neke od većih kratera. To se događa kada se plinovi izbacuju iz kratera. To pokazuje da je neki oblik geološke aktivnosti događa. To je primijetio Apollo misija, a dokazano je da su uzrokovane plina erupcije. Navodi se da je Mjesec "mrtvo" tijelo, a sva geološka djelatnost prestala je prije 3 milijarde godina. Činjenica da se to događa, pokazuje da je Mjesec samo "mlad" u smislu dobi.

Mjesec se odmaknuo od Zemlje.

Udaljenost između Zemlje i Mjeseca može se mjeriti zrcalima, ostavili na Mjesecu, od Apollo misija. Oni su u stanju odražavati laserski signal natrag na Zemlju: Vrijeme koje to traje, ukazuje na mjerenje udaljenosti.

Ta mjerenja pokazuju da je Mjesec se kreće od Zemlje konstantnom stopom od oko 3,5 cm/god. Razlog se to dogodi, zbog oceanske plime bankarstvo gore, po Mjesečeve gravitacije, a također i predenje Zemlje, što daje promjenu [kutna] sila na Mjesecu, uzrokujući da se odmakne. Količina vode na Zemlji nije bitno mijenjao, tako da ta stopa je konstantna.

Rad unatrag, (na 3.5cm/godine) Mjesec bi bio "diranje" [katastrofalna] Zemlja samo prije 1,5 milijarde godina. To dokazuje da je Mjesec / Zemlja sustav ne može biti stara 4,5 milijardi godina.

<< prethodna

sljedeće >>


   Kaže Pismo ....

Zborovođi. Psalam. Davidov. Nebesa slavu Božju kazuju, naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih.

Dan danu to objavljuje, a noć noći glas predaje.

Nije to riječ, a ni govor nije, nije ni glas što se može čuti,

Psalmi 19:1-3


Kliknite na sliku da biste preuzeli PDF obliku ili za u punoj veličini slika.


Prije ...

Nakon ...

Moja Životna Priča
(W.Branham)
(PDF)

How the Angel came
to me.
(PDF Engleski)

Pearry Green personal
testimony.

(PDF Engleski)

Marriage and Divorce.

(PDF Engleski)

Evolucija
mora imati
"milijune godina".
Ako je svemir mlad,
evolucija se nije
dogodila.Poruka Središte ...Odaberite svoj jezik i preuzeti besplatne poruke od Brata Branham.