Krist Izvan Crkve.


  Knjiga Otkrivenja serije.

Krist Izvan Crkve.


William Branham.

Otk. 3,20-22:
"Evo, stojim pred vratima i kucam. Posluša li tko glas Moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njim; i on sa Mnom. Onome tko pobijedi dat ću da sjedi sa Mnom na Mojem prijestolju, kao što sam i Ja pobijedio i sjeo sa Svojim Ocem na prijestolje Njegovo. Tko ima uho, neka čuje što Duh govori crkvama!"

Dakle, po pitanju ovog stiha postoji poprilična zbrka jer ga toliko mnogo osobnih radnika koriste u osobnoj evangelizaciji kao da je Isus na vratima srca svakog grješnika kucajući za ulazak. Onda bi se reklo da ako grješnik otvori vrata, Gospod će ući. Ali ovaj stih ne govori pojedinačnim grješnicima. Cijela ova poruka ima završnu riječ kao i svaka poruka u svakom dobu. U 22. stihu kaže: "Tko ima uho, neka čuje što Duh govori CRKVAMA!" Dakle, ovo je poruka crkvi posljednjeg doba. Ovo je stanje laodicejske crkve dok se približava njezin kraj. To nije osobna poruka jednoj osobi, to nam Duh govori gdje je Isus. KRIST JE NAPUSTIO CRKVU. Nije li ovo logičan rezultat ili kraj ako je Riječ stavljena postrani zbog crkvenog vjerovanja, Duh Sveti svrgnut zbog papa, biskupa, predsjednika, savjetnika itd., i Spasitelj stavljen postrani zbog programa djela ili pridruživanja crkvi i neke vrste udovoljavanja crkvenom sustavu? Što se još može učiniti protiv Njega? Ovo je odmetništvo! Ovo je otpadanje. Ovo su otvorena vrata antikristu jer ako je Jedan došao u Ime Svoga Oca (Isus) i nije bio primljen, već odbačen, onda će doći drugi sa svojim imenom (lažov, pretvaralo), i njega će primiti. Ivan 5,43. Čovjek grijeha, taj sin propasti će nadvladati.

Mt. 24 spominje znamenje na nebesima koja se tiču ovog posljednjeg dana upravo prije nego što Isus done. Pitam se jeste li nedavno primijetili takav znak ispunjen da ocrta upravo ovu istinu o kojoj smo razgovarali. Ta je istina da je Isus uporno guran u stranu dok u posljednjem dobu nije izguran izvan crkve. Sjetite se da je u prvom dobu bio skoro puni krug crkve istine. Ipak, postojala je mala greška nazvana djelima nikolaita koja je sprječavala da krug bude potpun. Zatim se u sljedećem dobu uvuklo više tame dok svjetlosna kugla nije manje žarila i tama je prekrivala više kruga. U trećem je dobu bio još više pomračen, a u četvrtom je dobu, koje je bilo mračno doba, svjetlo skoro nestalo. Razmislite sada o ovome. Crkva sja u odražavajućem svjetlu Krista. On je SUNCE. Crkva je MJESEC. Stoga je ova svjetlosna kugla Mjesec. Smanjila se od gotovo punog Mjeseca u prvom dobu do ivera u četvrtom dobu. Ali u petom je dobu počela rasti. U šestom je dobu napravila veliki korak naprijed u rastu. U dijelu sedmog doba i dalje je rasla kad se iznenada zaustavila i smanjivala se gotovo do ništavila tako da je umjesto svjetla bila crnina odmetništva i na kraju doba prestala je sjati jer je tama prevladala. Krist je sada bio izvan crkve. Evo znaka na nebu. Posljednja pomrčina Mjeseca bilo je potpuna pomrčina. Potamnila je u potpunu tamu u sedam faza. U sedmoj je fazi došla potpuna tama kad je rimski papa (Pavao VI) otišao u Palestinu na "sveto putovanje u Jeruzalem". Bio je prvi papa koji je ikada otišao u Jeruzalem. Papi je bilo ime Pavao VI. Pavao je bio prvi glasnik, a ovaj čovjek ima to ime. Primijetite da je šesti ili broj čovjeka. Ovo je više nego slučajnost. I kad je otišao u Jeruzalem, Mjesec, odnosno crkva, je otišla u potpunu tamu. To je to. Ovo je kraj. Ova generacija neće proći dok se sve ne dogodi. Da, Gospode Isuse, doni brzo!

Sada možemo vidjeti zašto su postojala dva trsa, jedan istinski i jedan lažni. Sada možemo vidjeti zašto je Abraham imao dva sina, jednog po tijelu (koji je progonio Izaka), a jednog po obećanju. Sada možemo vidjeti kako su od istih roditelja došla dva dječaka kao blizanci, jedan je znao i volio Božje stvari, a drugi je znao mnogo iste istine, ali nije bio od istog Duha i stoga je progonio dijete koje je bilo izabrano. Bog nije odbacio radi odbacivanja. Odbacio je radi izabranih. IZABRANI NE MOGU progoniti izabrane.

IZABRANI NE MOGU nauditi izabranima. Odbačeni su ti koji progone i uništavaju izabrane. O, ti odbačeni su religiozni. Pametni su. Oni su iz Kajinove loze, zmijčevo sjeme. Grade svoje Babilone, grade svoje gradove, grade svoja carstva i cijelo to vrijeme prizivaju Boga. Mrze istinsko sjeme i učinit će sve što mogu (čak u Ime Gospodnje) da unište Božje izabranike. Ali oni su potrebni. "Što je pšenici pljeva?" Bez pljeve nema pšenice. Ali na kraju, što se dogana pljevi? Spaljuje se ognjem neugasivim. A pšenici? Gdje je ona? Skuplja se u Njegovu žitnicu. Ona je tamo gdje je On.

O, Božji izabrani, čuvajte se. Pažljivo proučavajte. Budite pažljivi. Sa strahom i drhtanjem poradite oko svoga spasenja. Uzdajte se u Boga i budite jaki u Njegovoj moći. Protivnik vaš, navao, čak i sada obilazi kao ričući lav tražeći koga da proždre. Budite trijezni za molitvu i nepokolebljivi. Ovo je vrijeme kraja. I istinski i lažni trs dolaze do zrelosti, ali prije nego što pšenica sazrije, onaj zreli ljulj mora biti svezan za spaljivanje. Vidite, svi se oni pridružuju Svjetskom koncilu crkava. To je svezivanje. Uskoro će doći stavljanje pšenice u žitnicu. Ali upravo sada dva duha djeluju u dva trsa. Izinite iz ljulja. Počnite pobjenivati da budete smatrani hvalevrijednima za svoga Gospoda i prikladni za kraljevati i vladati s Njim.

Pročitajte cijeli račun u...
Laodicejsko Crkveno Doba.Knjiga Otkrivenja.
Nastavak na sljedećoj stranici.
(Sedam Pečata.)


Kliknite na sliku da biste preuzeli PDF obliku ili za u punoj veličini slika.


Djela Proroka.
(PDFs)

The Two Babylons

by Rev Alexander Hislop.
(PDF Engleski)

Padina planine i
ružin bokor
snijegom u Kini.

Lillies vatre.

Stup od Ognja
- Houston 1950.

Svjetlo na piramide
stijena.

  Kaže Pismo...

Nego, ovo je Savez kojim ću se svezati s domom Izraelovim nakon ovih dana - govori Gospodin: Zakone ću svoje staviti u dušu njihovu i upisati ih u njihova srca. I bit ću Bog njihov, a oni narod moj.

Hebrejima 8:10


Znamo da
je ovo
posljednje doba
jer se Izrael
vratio u
Palestinu.Poruka Središte ...Odaberite svoj jezik i preuzeti besplatne poruke od Brata Branham.


Otajstvo Krista.

Engleski Newsletter Stranica.

Knjiga Otkrivenja.

 

Bog i Znanost.
+ Arheologija.

Oduševljenja dolazi.

Glavni učenja poruke.

Dobra Vijesti.
Isus je umro za vaše grijeha.

Krštenje vodom.

 
 

Shekinah slavu Bogu.

 

Grob je prazan.
On je Uskrsnuo.

Nadnaravno Oblak.

Stup od Ognja.

Sedam Crkvenih Doba.

Sedam Pečata.

Božićna serija.

Naš popis poruka.

Bog i povijest.
serije Indeks - Daniel.

Kršćanska hoda serije.

Objasnio Božanskoj Vladavini.

Djela Proroka.

 

Bog ima osobno ime.
Što je Božje ime?

Živi Riječ Serije.

Serija Kraja Vremena.

Kovčeg Noe.

Mitologija.

Izvornoga Grijeh.
Je li to bila jedna jabuka?

Bog i Znanost.
- Evolucija.

Ta Žena Jezabela.

Naše doba Laodiceji.

Krist Izvan Crkve.

Doktrina Nikolaita.

Smrt. Što onda?

Misterija Babilon.

Bog i Znanost.
Mikrobiologija.

Bog i Znanost.
Kozmologija.

Bog i Znanost.
Mit o dinosaura.

Prorok budu koprenom.

Potres Presuda.

Harmagedon.

Danas se ispunilo
ovo Pismo.

Naš mladi solarni
sustav.

Biblijska Geologija.

Arheologija.
Sodomu and Gomoru.

Anđeo Pojavljuje se.

Glas Znaka.

Prethodnici.

Bog je Svjetlo.

Božansko Iscjeljenje.